Länk kopierad!
Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
895 000 SEK
Adress
Brändströmsgatan 13B, Centralt/Väster, Gävle
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
31 kvm
Avgift
1 856 SEK / mån
Rum
2 rum

Nyrenoverad "mini-tvåa" med bra avgift!

Varmt välkomna till denna nyrenoverade "mini-tvåa" med låg avgift!

Perfekt planerad "mini-tvåa" med allrum, innehållande kokvrå samt gott om plats för båda soff-, och matgrupp, och separat sovrum med klädkammare och plats för större säng. Köket och alla ytskikt är nyrenoverade från 2019. Bostadens badrum innehållande "Stockholmsdusch" är från föreningens stamrust i början av 2000-talet. I den redan låga avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband!

Observera, digitalt stylade bilder!

Brf Engelbrektsgårdarna är en stabil och välskött förening med bastu och övernattningsrum för föreningens medlemmar att nyttja. Här bor du med promenadavstånd till både mataffär, apotek och Centrum. Endast en kort promenad från gården kommer du till Boulognerskogen med fina promenadstråk, minigolfbana och badstrand. Perfekt boende för den som studerar på Högskolan eller arbetar på Gävle sjukhus!

Välkommen hem!

Beskrivning

Kontakta ansvarig mäklare för mer information!

Dokument (pdf)

Planritningar Årsredovisning 2017.pdf Stadgar.pdf

Länkar

Social Video D-Furnish

Bostadsfakta

Kommun

Väster 10:5, Gävle kommun, Skattesats 34.89%.

Församling

Gävle Heliga Trefaldighet.

Storlek

Boarea 31 kvm. Areauppgifter enligt fastighetsförvaltarna.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Våning / hiss

Våning 2 av 3.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1946
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Övrigt: Byggnaderna uppförda 1946-1948
Fönster: 2-glasfönster
Ventilation: Självdrag
Övrigt: Läs mer om föreningen på engelbrektsgardarna.se.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Engelbrektsgårdarna Gävle
Organisationsnummer: 7850000410
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Antal lägenheter: 192
Antal lokaler: 2

Gemensamma utrymmen: Tvättstugor med tvättmaskiner och torktumlare finns på Klintbergsgatan 1, samt på Brändströmsgatan 19. Föreningen har i källare till Brändströmsgatan 15 en bastu som fritt kan utnyttjas av medlemmarna. Gästlägenhet finns att hyra, läs mer på föreningens hemsida. I källaren på Brändströnsgatan 11 finns en lokal med pentry som kan hyras av medlemmarna för möten, fester med mera.

Föreningens renoveringar

2013
- Balkongbyte

2014
- Torktumlare
- Träd och markarbete
- Rör och ventilationsmärkningar källare
- Renovering garagenedfarter, p-plats och stödmur

2015
- Byte av två manglar

2016
- Byte av vattenmätare

2017 (enligt årsredovisning 2017)
- Målning av trapphus
- Byte av expansionskärl
- Byte av handdukstorkar i fyra hus

2018 (enligt årsredovisning 2017)
- Stamspolning
- Fasadtvätt

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: E
Energiförbrukning: 150 /per kvm (atemp) och år

TV

Kabel-TV via ComHem ingår i årsavgiften.

Internet

Bredband via ComHem ingår i årsavgiften.

Månadsavgift

Avgift: 1 856 SEK / mån
Värme, vatten, kabel-TV och bredband

Gårdsplats/innergård

På gården mellan Brändströmsgatan och Klintbergsgatan finns en grill- eller samlingsplats som kan nyttjas av medlemmarna. Sommartid har föreningen diverse utemöbler utplacerade på området. En trädgårdsgrupp finns i föreningen som har hand om utemiljön.

Driftskostnad

250 SEK varav:
Försäkring: 100 SEK
Elektricitet: 150 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.34510 %
Andel av årsavgiften: 0.34460 %

Renoveringar

Början 2000-talet
- Stamrustat badrum

2019
- Nytt kök
- Nya golv och ytskikt

Bilplats

16 garageplatser. Till garageplatsen är det separat kö.
120 parkeringsplatser. Till parkeringsplatsen är det separat kö.
Gästparkering finns att låna av föreningen, kontakta föreningen för mer information.

Övriga utrymmen

Till lägenheten hör ett förråd

Närområde

Allmänt om området: Gävle nämns för första gången som stad 1413 men dess äldsta kända stadsprivilegier är från år 1446. Staden fungerade som utskeppningshamn för norra Bergslagen och Gävlefiskarna hade tidvis kungligt monopol på fiske längs en stor del av Norrlands kust. Gävle var tidigt stapelstad och konkurrerade till och med med Stockholm, men det så kallade bottniska handelstvånget 1636, framtvingat efter klagomål från huvudstadens borgerskap, hämmade stadens handel då utrikes sjöfart inte tilläts. 1673 återfick staden sina rättigheter som stapelstad, men Karl XII:s krig hindrade då dess uppblomstring på nytt.[3]

Under det stora nordiska kriget undgick staden det öde som drabbade de flesta av Norrlands kuststäder, nämligen att skövlas och brännas av ryssarna. Det ryska anfallet mot Gävle 1719 slogs tillbaka av svensk militär. På 1700-talet repade sig handeln och sjöfarten och särskilt från slutet av seklet hade staden en mycket positiv ekonomisk utveckling. År 1792 höll Gustav III sin sista riksdag här i en tillfällig byggnad vid Gävle slott. Den positiva trenden fortsatte med korta avbrott de följande hundra åren, då särskilt sjöfarten och varvsindustrin var betydande och flera andra stora industrier anlades, men i början av 1900-talet hade denna utveckling i det närmaste upphört.[4]

Staden har drabbats av ett flertal stadsbränder bland annat 1603, 1645 och 1776. År 1669 brann nästan hela staden ned.[3] och den senaste branden 1869 lade större delen av staden norr om Gavleån i aska.

Gävle slott anlades av Johan III 1583 med torn och spiror men efter branden 1727, då slottet totalförstördes, återuppfördes det i enklare stil.[3]

År 1642 blev Gävle residensstad i det dåtida Västernorrlands län, från 1776 i Gävleborgs län.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy