Budgivning pågår

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.
Pris
1 495 000 SEK
Adress
Jämtlandsgatan 94, Vällingby
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
24 kvm
Avgift
1 498 SEK / mån
Rum
1 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

TOTALRENOVERAD 1:A NÄRA CENTRUM

Ljus och nyrenoverade pärla med perfekt läge i Vällingby centrum. Lägenheten har just gått igenom en totalrenovering. Köket är stilrent och modernt med vit skåpsinredning och nya vitvaror. Badrummet är även det helt nytt och tidslöst inrett med vitt kakel och mörkgrå klinker. Rymligt allrum med ett fantastiskt ljusinsläpp från två fönsterpartier med plats för soffa, matbord, säng och förvaring. Här finns nytt parkettgolv och nymålade vita väggar.

Här bor ni med direkt närhet till Vällingby City. Det är nära till grönområden kring Nälstaängarna och vackra Grimsta naturreservat med härliga promenadstråk i skog och längs Mälarens vatten. I Vällingby City finns all tänkbar service med ett stort utbud av butiker, flera bra mataffärer, torghandel, SF biograf, gym, simhall, bibliotek, restauranger och caféer. Här finns det bästa av två världar, närhet till både fantastisk natur och utmärkta kommunikationer och all tänkbar service.

Beskrivning

HALL:
Välkomnande hall med plats för avhängning. Parkettgolv och nymålade vita väggar. Från hallen når man badrummet och vidare når vi allrummet.

BADRUM:
Nyrenoverat, tidlöst badrum i helkaklat utförande med vitt kakel på väggarna och svart klinkergolv. Inbyggda hyllor i väggen ovan WC. Badrummet är försett med vägghängd WC, handfat samt dusch.

ALLRUM:
Stort allrum med parkettgolv och nymålade väggar och öppen planlösning mot köksdelen. Två stora fönster skänker ett härligt ljusinsläpp till rummet. Plats finns för soffa, matbord och säng.

KÖK:
Stilrent och nytt kök i direkt anslutning till allrummet. Bra förvaring bakom vit skåpsinredning. Den maskinella utrustningen består av:
Spis, ugn, kyl/frys samt utdragbar fläkt.

Dokument (pdf)

Planritningar Energideklaration.pdf stadgar-2017-ritbradet_1.pdf arsredovisning-2017-brf-ritbradet-1-inkl-revisionsberattelse.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun,

Storlek

Boarea 24 kvm.

Rum

1 rum, varav 0 sovrum.

Lägenhetsnummer

10050109

Våning / hiss

Våning 2 av 3.
Våningsplan 2 av 3.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1952
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Fönster: 2-glasfönster
Ventilation: Mekanisk frånluft

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Ritbrädet 1
Organisationsnummer: 769616-7076
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 10050109
Antal lägenheter: 181
Antal lokaler: 0
Bostadsrättsföreningen Ritbrädet ligger på Jämtlandsgatan 70-116 Box 247 162 60 Vällingby. Vi som bor här kan med fördel säga att vi bor i "Vällingby City". Sedan upprustningen av Vällingby centrum under 2000-talet har det nya namnet Vällingby City börjat marknadsföras. Vällingby har som ort hög status sedan tidigare vad gäller i stort sett allt, boende, arkitektur, närhet, service och fritid.

Föreningen ligger på Jämtlandsgatan 70-116 och därmed inom det område i Vällingby som brukar kallas "kärnområdet". På 50 talet var det extra fint att flytta hit. Man brukar lite generaliserande säga att det var människor med stor experimentlusta som flyttade ut till Vällingby, en medelklass med hyfsat god inkomst som ville vara med om äventyret att bygga en helt ny stadsdel efter en helt ny idé.
Föreningen har fina innergårdar med planteringar, gräsmattor, lekpark med gungor, sandlåda samt rutschekana för de minsta.

Det finns en gemensam tvättstuga på Jämtlandsgatan 108, med 10 tvättmaskiner, 6 torktumlare, 2 torkskåp och 4 manglar. Separat torkrum.

Föreningslokalen ligger i källaren mittemot port 90.

60 garageplatser finns och dessa går att hyra för c:a. 582 kr/mån.
4 parkeringsplatser.
Boendeparkering i området finns även i närheten. Går att hyra för ca 250kr/mån.

TV och bredband: Comhem (grundutbud) anologa TV utbud ingår. Går att beställa internet via comhem.
Föreningen har dragit fiber till källarplan. På egen bekostnad så kan man ansluta och dra fiber till bostaden. De förhandlar med flera aktörer just nu men via Q-market så kan du redan idag välja tjänster. Zitius är företaget som har skött omdragningen av fiber.

Föreningens ekonomi

Hyreshöjningar med 2% per år.

Föreningens renoveringar

Huvuddelen av byggnaderna är stambytta 2003 och övriga 2010.
Trapphusen renoveras 2017 och de tar även in offerter för att byta ut fönster. Portdörrarna skall bytas ut eller renoveras under 2017.

Energideklaration

Energiprestanda: 161 kWh/kvm år.

TV

Kabel-TV från Comhem

Internet

Gruppanslutning via fiber från Ownit

I alla lägenheter finns bredbandanslutning från Ownit via vårt fibernät samt och TV/Bredbandsuttag från Com Hem.
Föreningen har sedan hösten 2017 en gruppanslutning med 700/700 mbit/s från Ownit. Det innebär att telefon- och bredbandsavgiften ingår i månadsavgiften till föreningen, men du betalar givetvis själv för tillkommande tjänster så som samtalskostad och betal TV-kanaler.
Grundutbud av TV tillhandahålls både via ComHem och Ownit.

Som nyinflyttad måste du ringa Ownit kundtjänst och aktivera deras tjänster. Du når deras kundservice på 08 ? 525 07 300.
Com hem kundservice finns på: 90222
Mer information om utbud och priser hittar du direkt hos ComHem och Ownit.

Månadsavgift

Avgift: 1 498 SEK / mån
inkl värme, vatten & bredband

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.27110 %
Pantsättningsavgift: 443 SEK
Överlåtelseavgift: 1108 SEK
Betalas av: Köpare

Renoveringar

Huvuddelen av byggnaderna är stambytta 2003 och övriga 2010.
Trapphusen renoveras 2017 och de tar även in offerter för att byta ut fönster. Portdörrarna skall bytas ut eller renoveras under 2017.

Fasad- och fönsterrenovering planeras av föreningen.

Övriga utrymmen

Det finns samlingslokal, torkrum och tvättstuga i angränsande fastighet.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy