Länk kopierad!
Bilder
Budgivning pågår

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 850 000 SEK / utgångspris
Adress
Sjöåkravägen 52C, Sjöåkra, Bankeryd
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
103 kvm
Avgift
4 998 SEK / mån
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Ljus och charmig gavelfyra!

Äntligen tillsaluförs denna välplanerad gavelfyra på tredje våningen på populära Sjöåkra. Bostaden erbjuder otrolig charm och en tilltalande planlösning med två stora badrum i mycket gott skick, tre sovrum i bra storlek samt ett ljust och trevligt vardagsrum med utgång till den rejäla inglasade balkongen. Det hemtrevliga köket erbjuder bra arbetsytor, goda förvaringsmöjligheter och en ordentlig matplats med utrymme för större sällskap.
Sjöåkra är ett lugnt, barnvänligt och till stora delar bilfritt område med närhet till Vättern, grönområden, bussar och tågstation. Föreningen är stabil och mycket välskött. Förmånlig avgift där det, utöver värme, vatten och digital-TV, även ingår trappstädning, trädgårsskötsel, bredband och parkering.
Välkomna på visning!

Beskrivning

På bra geografiskt läge finns nu denna välplanerade fyrarummaren till salu. Med närhet till natur och vackra Vättern samt matbutiker, bank och kommunikationer finns här allt man kan önska.

Trevlig och ljus HALL med avhägningsmöjligheter för ytterkläder samt förvaring direkt till höger i form av vägghängda skåp samt krokar. Klickgolv och ljusa väggar.

Till vänster finner från hallen finnes bostadens ena BADRUM. Rejäl storlek samt snyggt helkaklat i vitt och naturfärger. Utrustat med:

-WC
-Handfat med kommod
-Spegelskåp
-Tvättmaskin

Andra ingången till vänster sett från hallen leder er vidare till bostadens hemtrevliga KÖK. Här finns bra arbetsytor och goda förvaringsmöjligheter. Skåpen är vita med vitt plattor ovanför bänkytorna. Rymlig matplats vid härligt fönsterparti med plats för större bord med 6-8 sittande. Köket är utrustat med

-Kylskåp i fullhöjd
-Frys i fullhöjd
-Spis
-Ugn
-Fläkt
-Diskmaskin

Vidare nås bostadens luftiga VARDAGSRUM med plats för soffgrupp med tillhörande möblemang. Parkett på golvet och ljusa väggar. Fönster och utgång till balkongen.

SOVRUM 1 nås från vardagsrummet och erbjuder utrymme för dubbelsäng samt förvaring. Här finns träliknande golv och väggar som är tapetserade i en ljust mönstrad och modern tapet. Här finns även två garderober.

SOVRUM 2 är stort och charmigt och här finns utrymme för dubbelsäng, garderober och även arbetsplats om så önskas. Väggarna är målade i en lugn grå nyans och golvet är belagt med vacker stavparkett. Även härifrån nås balkongen.

INGLASAD balkong i bra storlek. Här finns möjlighet att ha både matplats och avslappningsdel om så önskas. Används med fördel från tidig vår till sen höst.

SOVRUM 3 fungerar perfekt som barnrum eller kanske som kontor eller gästrum. Här finns garderob samt utrymme för säng, sängbord och skrivbord.

BADRUM 2 med våtrumsmatta samt helkaklade väggar i moderna färger. Här finns praktiskt vädringsfönster som även släpper in dagsljus.
Badrummet är utrustat med:

-Dusch
-WC
-Handfat
-Spegel med inbyggd belysning
-Skåpsförvaring.

Dokument (pdf)

Planritningar Årsredovisning Sjöåkra 2017 (3).pdf Sjöåkravägen 52 a-c.pdf Stadgar Sjöåkra 2018.pdf Sjöåkra 2018.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Sjöåkra 1:24, Jönköping kommun, Skattesats 34.98%.

Församling

Bankeryd.

Storlek

Boarea 103 kvm. Areauppgifter enligt bostadsföreningen.

Rum

4 rum, varav 2-3 sovrum.

Lägenhetsnummer

8-2030-1-6-6

Våning / hiss

Våning 3 av 3.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1972
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Ventilation: Mekanisk frånluft

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: HSB:s brf Sjöåkra
Organisationsnummer: 726000-3905
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 8-2030-1-6-6
Antal lägenheter: 287
Antal lokaler: 0

Stabil ekonomi!

26 st 1 rok
46 st 2 rok
168 st 3 rok
47 st 4 rok

Parkering: P-plats ingår i månadsavgiften. (65 kronor/mån).
P-plats med eluttag går att hyra för 130 kronor/mån. Separat kö.
Carport går att hyra för 260 kronor/mån. Separat kö.

Gemensamma utrymmen: Det finns cykelförråd, tvättstuga, samlingslokal och övernattningsrum.

Föreningens ekonomi

Föreningen höjde avgiften med ynka 1% vid årsskiftet 2018/2019.

Föreningens renoveringar

Reparationer och underhåll sker enligt plan!

Energideklaration

Status: Utförd
Energideklarationsdatum: 2013-04-05
Energiprestanda primärenergital: 148 /kWh per kvm och år

TV

Digital-tv ingår i månadsavgiften. Leverantör Telia.

Internet

Bredband via Telia ingår i månadsavgiften.

Månadsavgift

Avgift: 4 998 SEK / mån
I avgiften inkluderas värme, vatten, bredband, digital-tv, ip-telefoni, p-plats samt trädgårdsskötsel och trappstädning.

Driftskostnad

490 SEK varav:
Försäkring: 90 SEK
Elektricitet: 400 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.50641 %
Andel av årsavgiften: 0.50641 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Säljare
Reparationsfond: 5 325 SEK
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Renoveringar

Reparationer och underhåll sker enligt plan!

Uteplats

Stor härlig balkong på gaveln med dubbla utgångar.

Bilplats

P-plats ingår i månadsavgiften. (65 kronor/mån).
P-plats med eluttag går att hyra för 130 kronor/mån. Separat kö.
Carport går att hyra för 260 kronor/mån. Separat kö.

Övriga utrymmen

Föreningen tillhandahåller förråd på samma våningsplan som bostaden. Dessutom finns cykelfföråd, tvättstuga och samlingslokal.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy