Detta objekt är sålt

Men vi har många andra objekt i området som kan vara av intresse. Klicka här.

Sålt

Detta objekt är sålt. Kontakta mäklaren för mer information eller kostnadsfri rådgivning och värdering av din bostad.
Pris
Kontakta mäklaren för mer information
Adress
Kristinehovsgatan 5A, 5tr, Södermalm, Stockholm
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
66 kvm
Avgift
4 318 SEK / mån
Rum
3 rum

Övrig kontakt

Helen Alkhamisi
Övrig kontakt Helen Alkhamisi

FUNKIS - 3:A MED ÖPPEN SPIS OCH BALKONG - RENOVERINGSCHANS!

Här har tiden stått stilla! Sällsynt renoveringschans för den som verkligen vill skapa sin egen lägenhet. Stora möjligheter för den som vill behålla funkisens härliga originalstil, förstås i kombination med modernisering. Funkisen gör sig påmind genom den yteffektiva planlösningen, den öppna spisen, innerdörrar, fönsterbänkar i marmor, beslag i kök och på garderober, tapeter etc. Säljaren har bott här sedan 1953 och ingenting väsentligt är förändrat sedan huset byggdes 1941.

Lägenheten har ett högt, trivsamt läge med utsikt mot härlig grönska. Vardagsrum som enkelt möbleras för soffgrupp, TV, och stor trivsam matplats intill den öppna spisen som avgränsas av vacker marmor. Två funktionella sovrum varav ett med utgång till balkongen. Balkongen ligger i öster och har förmiddagssol fram till lunchtid. Arbetskök med skafferi och litet serveringsrum i passage intill, med originalskåp. Flera rymliga inbyggda garderober i passage mot hallen samt intill det större sovrummet. Badrum har äldre standard, stammarna är relinade 2008.

Husets balkonger renoveras för närvarande. Delar av byggnaden är insvept och det går inte att gå ut på, eller se ut från, lägenhetens balkong. Balkong- och utsiktsbilderna i flödet kommer från en annan lägenhet i huset, med likartad balkong och mot samma väderstreck. Med det hoppas vi ge en bra fingervisning om hur fint balkongläget är från juni, när renoveringsarbetet är färdigt. Läget är alltså härligt grönt mot skogsbacke med syrener och rådjur som ibland letar sig ända hit.

Fastigheten som är ansedd som ett av Stockholms finaste funkishus andas det bästa av vad 40-talet kunde erbjuda och är belägen vid foten av fridfulla Skinnarviksberget, alldeles intill Högalidskyrkan. Här bor du centralt och ostört med närhet till bland annat matbutiker, restauranger, butiker, caféer, barer, träningsanläggningar, vackra promenadstråk, badplats, Hornstulls galleria, bra kommunikationer, tunnelbanestation och köpcentrum. Vackra Skinnarviksparken ligger precis runt hörnet och en kort promenad bort finns härliga Långholmen och Tantolunden.

Goda kommunikationer ett par minuter från både Hornstulls- och Zinkensdamms tunnelbanestationer. Även busslinjerna 4, 55, 66 och 74 går i närområdet. Från Hornstull går flygbussen som på fyrtiofem minuter tar dig till Arlanda Flygplats. Du tar dig är även snabbt till Stockholm Södra där pendeltåget tar dig norr- eller söderut i Stor-Stockholm.

Föreningen är välskött och trevlig, samt har god ekonomi med låg belåningsgrad. Föreningen tillhandahåller, förutom sin härliga framsida med utemöbler, gräsytor och planteringar, en stor tvättstuga (med boknings del och även spontanmaskiner) och cykelrum. Mittemot ligger Kristinehofs gamla Malmgård, där man kan se tuppen och hönsen spatsera runt emellanåt.

Kontakta mig för en kostnadsfri värdering

STEG
1
2
3
4

Påbörja din kostnadsfria värdering här

Ta del av vår integritetspolicy

STEG
1
2
3
4

Påbörja din kostnadsfria värdering här

Ta del av vår integritetspolicy

STEG
1
2
3
4

Påbörja din kostnadsfria värdering här

Ta del av vår integritetspolicy

STEG
1
2
3
4

Påbörja din kostnadsfria värdering här

Ta del av vår integritetspolicy