Visningar

sön 24 feb 11:00 - 11:45
Välkommen att boka din visningstid via bokningskalendern!
mån 25 feb 18:00 - 18:45
Välkommen att boka din visningstid via bokningskalendern!
Pris
1 750 000 SEK / utgångspris
Adress
Bandygränd 6, Ektorp, Norrköping
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
94 kvm
Avgift
5 313 SEK / mån
Rum
3 rum

Rymlig lägenhet med stor inglasad balkong!

Välkommen till denna rymliga lägenhet om 94 kvm som från början är en 4:a men nu omgjord till en 3:a. Belägen på våning 3 med hiss och stor inglasad balkong. Lägenheten är välvårdad men i äldre skick och i behov av en allmän uppfräschning. Mycket praktisk och trivsam planlösning med härligt ljusinsläpp. Mycket bra förening med god ekonomi och flertalet gemensamma utrymmen så som uppvärmd pool, bastu, takterass mm.

Välkommen hem!

Beskrivning

Hall med avhängningsdel och två garderober. Plastmatta på golvet och tapetserade väggar. I anslutning till hallen finns en rymlig klädkammare.

Duschrum med kaklade väggar och plastmatta på golvet. Här finns dusch, wc, tvättställ samt spegelskåp.

Sovrum med utgång till den stora inglasade balkongen. Plastmatta på golvet och tapetserade väggar.

Sovrum med en dubbelgarderob. Plastmatta på golvet och tapetserade väggar.

Badrum med kaklade väggar och plastmatta på golvet. Här finns badkar, wc, tvättställ, spegelskåp samt handdukstork. Badrummet är förberett för tvättmaskin.

Stort vardagsrum med härligt ljusinsläpp. Även härifrån finns utgång till balkongen. Här har det tidigare varit ytterligare ett sovrum vilken man med enkelhet kan återställa om det behovet finns genom att sätta upp väggen igen. Vardagsrummet har ekparkettgolv och tapetserade väggar.

Kök med separat matplatsdel. Köket har ljusa träluckor, diskbänk med vitt kakel ovanför. Här finns spis, fläkt, kyl, frys samt diskmaskin.

Dokument (pdf)

Planritningar Energideklaration.pdf Stadgar.pdf Årsredovisning.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Spelet 6, Norrköping kommun,

Storlek

Boarea 94 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

3 rum, varav 2-3 sovrum.

Lägenhetsnummer

60

Våning / hiss

Våning 3 av 6.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1981
Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: HSB Brf Högalund
Organisationsnummer: 725000-0853
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 60
Antal lägenheter: 115
Antal lokaler: 0
Brf Högalund bildades 1981 och består av 115 lägenheter i två 7-våningshus och 3 låghuslängor. Lägenheterna har mellan 2-4 rum och kök. Det är rymliga lägenheter med antingen stor balkong eller terrass. Marklägenheterna i låghusen har uteplats med terrass under tak.
Föreningen har en poolanläggning med angränsande bastu och dusch, i de höga husen finns även en takterrass med bastu.

I entrévåningen på höghusen Bandygränd 4 och 6 finns två rymliga, ljusa och välutrustade tvättstugor. Här finns moderna tvättmaskiner, torktumlare, centrifug, mangel och effektiva torkutrymmen. I höghusen finns även en mindre tvättstuga på varje våningsplan utrustad med tvättmaskin och torktumlare. De boende i låghusen har privata tvätt utrymmen i lägenheterna.

Soprum finns på Bandygränd 4 och 6. Här sorteras hushållssopor så som: brännbart, kompost, plast, metall, ofärgat- och färgat glad, batterier, glödlampor och lysrör.

Föreninglokal finns att tillgå för medlemmarna i föreningen, här får det plats omkring 50 personer och det finns ett pentry med enklare köksutrustning. Föreningen har en uppvärmd pool som är tillgänglig för alla boende. I anslutning finns även herr- och dambastu med fräscha dusch- och omklädningsutrymmen. Pool och bastu bokas enkelt på en lista i anslutning till omklädningsrummen. På takvåningen i de två höghusen finns dessutom två mindre basturum med dusch- och omklädningsrum. Här finns även utgång till en härlig takterrass med en fantastisk utsikt över Norrköping. Bastun boka enkelt på en lista utanför de olika bastubaden.

Även så finns det en gästlägenhet i anslutning till styrelserummet på Bandygränd 6. Här finns liggplatser för 4 personer fördelade på 2 bäddsoffor. I anslutning finns det tvätt utrymme med WC. Rummet kan bokad mot en mindre kostnad genom direkt kontakt med vicevärdarna.

Föreningen har en hobbylokal där medlemmar har möjlighet till att snickra, måla och reparera. Lokalen bokas hos vicevärdarna.

Föreningens fastigheter är fullvärdeförsäkrade i Trygg Hansa. Bostadsrättsförsäkring och bostadsrättstillägg tecknas individuellt av bostadsrättsinnehavaren.

För mer information se föreningens hemsida https://www.hsb.se/ostra/brf/hogalund

Parkering: Föreningen har 52 garageplatser som går att hyra för 400 kr/månad. Till dessa är det separat kö, samtliga platser är uthyrda och enligt samtal med ordföranden 11/2 är det ca 15 st i kö och beräknad väntetid till garageplats är ett par år.
Föreningen har även 68 fria parkeringsplatser. Till dessa köper man parkeringskort om 150 kr/mån men man är inte garanterad en plats utan man parkerar i mån av plats.

TV och bredband: Kabel-TV via Telia, grundutbud om 18 kanaler ingår i månadsavgiften.
Bredband via Telia.

Föreningens ekonomi

Enligt samtal med ordföranden 11/2-19 finns inga planer på att förändra månadsavgiften i nuläget.

Föreningens renoveringar

Uppfräschning av poolområde har skett. Även byte av panel vid bastu. Automatiska dörröppnare har installerats i källargången till Bandygränd 4 och 6.

Upprustning av gårdsmiljö mellan Bandygränd 4 och 6 utfördes under 2016. Lusthus med inbyggda sittplatser med tak har uppförts. Ny lekplats och även två nya cykelparkeringar med tak.

Under 2018 har solceller installerats på taken.

Energideklaration

Energiprestanda: 136 kWh/kvm år.
Datum: 2009-03-02
Status: Utförd

TV

Kabel-TV via Telia, grundutbud om 18 kanaler ingår i månadsavgiften.

Internet

Bredband via Telia.

Månadsavgift

Avgift: 5 313 SEK / mån
I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och fasta avgiften för el (den egna förbrukningen tillkommer).

Ekonomi

Andel i föreningen: 1.02399 %
Andel av årsavgiften: 1.02399 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Säljare

Renoveringar

Uppfräschning av poolområde har skett. Även byte av panel vid bastu. Automatiska dörröppnare har installerats i källargången till Bandygränd 4 och 6.

Upprustning av gårdsmiljö mellan Bandygränd 4 och 6 utfördes under 2016. Lusthus med inbyggda sittplatser med tak har uppförts. Ny lekplats och även två nya cykelparkeringar med tak.

Under 2018 har solceller installerats på taken.

Uteplats

Inglasad balkong.

Bilplats

52 garageplatser som kostar 400 kr/månad. Till dessa är det separat kö.
68 fria parkeringsplatser, till dessa köper man parkeringskort om 150 kr/mån.

Övriga utrymmen

Till varje lägenhet hör ett källarförråd. Föreningen har även extra förråd till uthyrning, samtliga är dock uthyrda i nuläget. I föreningen finns även ett övernattningsrum som går att boka för 150 kr/natt. Föreningen har också en föreningslokal, poolområde med bastu, tvättstuga med torkrum samt soprum.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy