Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Östgötagatan 85, Södermalm, Stockholm
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
63 kvm
Avgift
2 511 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Tvåa högst upp i huset med balkong och två kakelugnar!

På en av Södermalms mest eftertraktade adresser, ett stenkast från Nytorget och SoFo, saluförs nu denna toppfina 10-tals lägenhet högst upp i huset med balkong och två kakelugnar. Lägenheten är genomgående och har en öppen planlösning mellan vardagsrum och kök med ett lugnt och ostört läge mot föreningens innergård och takåsar. Centralt belägen på Östgötagatan med allt man kan önska runt hörnet, finner vi denna underbara två:a med perfekt planlösning och många bevarade sekelskiftesdetaljer så som kakelugnar, trägolv och högt i tak.

Här möts man av en välkomnande hall med direkt anslutning till en inbyggd garderob och övriga rum. Lägenheten erbjuder ett stilrent och välutrustat kök med all önskvärd maskinell utrustning så som integrerad fläkt, diskmaskin, kyl/frys samt induktionshäll och ugn från Siemens. Vit skåpinredning, vit bänkskiva, spotlights samt bra arbetsytor och mycket förvaring. Köket har en social och öppen planlösning mot vardagsrummet med plats för större matgrupp. Här nås lägenhetens härliga balkong med dubbeldörrar, belägen i sydostläge. Vidare till det rymliga vardagsrummet med kakelugn, ljuslaserad laminatparkett och generös takhöjd. Hela lägenheten har ett mycket fint ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna och upplevs mycket luftig. Från hallen nås bostadens sovrum genom en fin spröjsad dörr. Sovrummet är välproportionerat och rofyllt med vackert trägolv, plats för dubbelsäng, skrivbord och annat möblemang. Även här finns en kakelugn. Från hallen nås ett stort och helkaklat badrum med badkar, wc och bra med förvaring i två spegelskåp. Varmt välkommen på visning!

Beskrivning

Lägenheten disponeras enligt följande:

HALL
Rymlig hall med goda avhängningsmöjligheter i form av plats för väggfast hatthylla samt klädkammare i direkt anslutning. Ljusa väggar och vitlaserad parkettgolv. Från hallen nås bostadens övriga rum.

KÖK
Funktionellt kök som är helrenoverades under 2016 med ljusa skåpluckor som når ända upp i taket. Utrustat med integrerad kyl/frys, induktionshäll, ugn, fläkt samt integrerad diskmaskin. Ljusa väggar och vitaliserat parkettgolv. Öppen planlösning mot vardagsrummet. Härifrån nå du balkongen.

VARDAGSRUM
Hjärtat i bostaden med plats för både matbord för ca 6-8 personer samt soffgrupp. Härliga fönster med djupa nischer mot innergården samt kakelugn. Ljusa väggar och ljusa golv.

SOVRUM
Stort och rogivande sovrum med plats för dubbelsäng, skrivbord, garderob och övrigt möblemang. Kakelugn, ljusa väggar och vackert trägolv.

BADRUM
Helkaklat badrum i ljusa färger. Utrustat med: toalett, badkar, handfat samt dubbla spegelskåp.

ÖVRIGT
Till lägenheten hör ett källarförråd.

Välkommen!

Dokument (pdf)

Planritningar Energideklaration Stadgar.pdf Årsredovisning 2017

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun, Skattesats 30.7%.

Församling

Katarina.

Storlek

Boarea 63 kvm.

Rum

2 rum, varav 0 sovrum.

Lägenhetsnummer

1502

Våning / hiss

Våning 5 av 6.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1913
Ventilation: Mekanisk frånluft

Föreningen

Föreningens namn: Brf Harvpinnen 11 och 12
Organisationsnummer: 769606-5767
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 1502
Antal lägenheter: 27
Antal lokaler: 5

Brf Harvpinnen är en så kallad äkta förening som bildades 2001. Föreningen förvärvade fastigheterna Harvpinnen 11 (Östgötagatan 85) samt Harvpinnen 12 (Östgötagatan 83) med byggnadsår 1913-19 år 2015. Föreningen äger marken och omfattar 27 st bostadslägenheter och 5 hyreslokaler. Byggnadernas totalyta uppgår enligt taxeringsbeskedet till 2380 kvadratmeter, varav 2066 kvadratmeter utgör lägenhetsyta och 314 kvadratmeter utgör lokalyta. I lokalerna bedrivs caféverksamhet, två kontor, en butik och en restaurang.

Kabel-TV och bredband levereras genom ComHem. Delat ägande beslutat efter vad som står i föreningens stadgar, se särskilt §1-6. Föreningen har intäkter från lokaler som i senaste årsredovisningen 2017 uppgick till 557 297 kr. Pantsättningsavgift om 465 kr tas ut vid pantsättning. Överlåtelseavgift om 1 162 kr tas ut i samband med förvärv och betalas av köpare. Ingen beslutad avgiftshöjning (styrelsen, 2019-02-07).

Läs mer på föreningens hemsida http://harvpinnen11-12.se/.

Parkering: Föreningen har inga garage- eller parkeringsplatser. I området gäller boendeparkering. Tillstånd för detta ansöks hos Stockholm stad.

Gemensamma utrymmen: I båda fastigheterna finns cykelrum samt tvättstuga i källarplan.
Grovsoprum med sortering för glas, papp, plast, metall och el-avfall finns på entréplan.

Föreningens ekonomi

Månadsavgiften höjdes med 10% i början av 2019. Ingen med avgiftshöjning är planerad. Avstämt med föreningen 2019-02-06. Föreningen har 5 st lokaler som räknas som dolds tillgångar samt 4 Mkr i kassan.

Föreningens renoveringar

1980-1981 Omfattande renovering av fastigheten; bytte stammar, inredning av vinden och renovering av tak samt fasad.
2011-2012 Målning av trapphusen och yttertaket.
2012 Installation av ny hiss i port 85.
2013 Installation av ny hiss i port 83.
2015 Målning av fönster.
2016 Spolning av stammarna och innergården renoverades.
2017 Bygge av balkonger mot gård.

Kommande renoveringar:
Föreningen har en underhållsplan som upprättades 2017 och där vissa justeringar har gjorts. Vid behov
kan den även komma att revideras framöver.

2020 Ommålning av skyltfönster
2020 Yttertak (2020-2023)
2022 Ommålning och utbyte av vissa fönster (2022-2025)
2022 Omputsning av fasader (2022-2025)
2022 Eventuellt inköp av nya källardörrar och portar vid renovering av trapphus.
2030 Stambyte
2035 Nya hissar

Energideklaration

Status: Utförd
Energiförbrukning: 134 /per kvm (atemp) och år
Energideklarationsdatum: 2009-07-23

TV

Föreningen har ComHem som leverantör av kabel-TV. Digitalt TV är indraget men måste beställas enskilt av varje medlem.

Internet

Bredband via ComHem beställs av enskild medlem.

Månadsavgift

Avgift: 2 511 SEK / mån

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en väldigt trevlig och välskött gård med utemöbler och cykelställ. Gården kan användas av alla medlemmar i föreningen. På sommaren finns bord, stolar och grill att nyttja.

Driftskostnad

875 SEK varav:
Elektricitet: 875 SEK
Total årskostnad för elförbrukning, inkl elskatt uppgår till ca 10 591 kr/ år. Elnätskostnad landar på 6 108 kr och energiskatten på 4 483 kr.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 3.15260 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1162 SEK
Betalas av: Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy