Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 095 000 SEK / Bud
Adress
Dirigentgatan 4, Lindeborg, Malmö
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
43.5 kvm
Avgift
3 239 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Fantastik tvåa med egen insynsskyddad uteplats på Lindeborg!

Det är inte ofta marklägenheterna i HSB Brf Kapellmästaren saluförs men nu är det dags! Modern marklägenhet med egen uteplats! Här bor man i renoverat manér med alla bekvämligheter såsom diskmaskin och egna tvättmöjligheter! En bostad som upplevs bäst på plats, varmt välkommen på visning!

Beskrivning

Du stiger in på ett snyggt klinkergolv som övergår till ljust laminatgolv i gråa nyanser. Till höger är det stora helkaklade badrummet beläget. Här finner du finner du allt för din komfort, inklusive dusch och dina egna tvättmöjligheter. Allrummet är generöst, ljust och perfekt för social samvaro. Här får både soffgrupp och matsalsmöblemang plats om så önskas. Härifrån når du den stora, egna uteplatsen i sydostligt läge! Sovrummet är den privata delen av lägenheten. Här får både dubbelsäng och en skrivbordshörna plats om så önskas. Sovrummet har också utrustats med en stor walk-in closet. Här bor du i populära Lindeborg med närhet till buss, tåg, matbutiker, vårdcentral, gym och Emporias köpcenter. Varmt välkommen på visning!

Hall/entré: med terracottafärgat klinkergolv och ljusa väggar. Plats för avhängning samt förvaring i skjutdörrsgarderober med spegelglas.

Badrum: helkaklat, med grå klinker och vitt kakel med grå bård. Wc, handfat, spegel, belysning, extra förvaringsskåp, tvättmaskin samt dusch.

Allrum: med laminatgolv samt nymålade vita väggar. Plats för soffgrupp och matsalsmöblemang. Ett stort fönster samt glasdörr med utgång mot den egna uteplatsen i sydost.

Kök: i öppen planlösning med allrummet, med laminatgolv, vita väggar samt tapetserad fondvägg. Köksinredning med vitrinskåp (2016). Utrustning: spishäll, spisfläkt i rostfritt, varmluftsugn, diskmaskin samt kyl/frys i rostfritt. Utrymme för matplats finns i köket om så önskas.

Sovrum: med parkettgolv och ljusa, nymålade väggar. Plats för dubbelsäng och arbetshörna om så önskas. Fönster som vetter mot uteplatsen i sydost.

Klädkammare: i anslutning till sovrummet. Med parkettgolv och ljusa väggar.

Övrigt: egen möblerbar uteplats med trädäck. Vindsförråd finns.

OMRÅDE
Fram till 70-talet var det fortfarande utpräglat jordbrukslandskap i det bostadsområde som benämns Lindeborg. Idag kan man fortfarande ana den tiden bland de vacka koloniträdgårdarna som är utspridda på området. Lindeborg har ett centrum där det bland annat finns vårdcentral, folktandvård, livsmedelsbutik. Här finns också närhet till pendling där bland annat buss 170 trafikerar mellan Hyllie och Lund. I centrum finner du även Lindeborgs Idrottsplats och Malmös temalekplats: Rymdlekplatsen. Här är det gott om bilfria ytor och en stilla lunk, men för den som dras till mer aktivitet finns både Svågertorp och Hyllie angränsande. Kombinationen av familjevänligt boende och närheten till Malmö gör Lindeborg till ett av Malmös bästa lägen!

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Kapellmästaren 5 Energideklaration.pdf BRF Kapellmästaren Årsredovisning 2017 BRF Kapellmästaren Stadgar.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Kapellmästaren 5, Malmö kommun, Skattesats 32.95%.

Församling

Hyllie.

Storlek

Boarea 43.5 kvm. Enligt lägenhetsregistret.

Rum

2 rum, varav 0 sovrum.

Lägenhetsnummer

43

Våning / hiss

Hiss finns ej.

Föreningen

Föreningens namn: Hsb Brf Kapellmästaren
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 43
Antal lägenheter: 56
Antal lokaler: 0
Brf Kapellmästaren är en äkta bostadsrättsförening. Det finns 56 stycken lägenheter i föreningen, fördelade i två bostadshus med tillsammans fyra trapphus. Samtliga innehas med bostadsrätt.

EKONOMI
HSB sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse; Överlåtelseavgift 2,5 % av gällande prisbasbelopp, köparen betalar. (1163 kr år 2019) Pantsättningsavgift 1 % av gällande prisbasbelopp per pant. (465 kr år 2019). Köparen blir medlem i HSB och betalar en medlemsavgift på 500 kr samt en årsavgift på 300 kr. Medlemsavgiften deponeras och återfås igen vid utträde ur HSB.

Föreningen planerar inte i dagsläget för någon avgiftshöjning. (kontrollerad 2019-02-04)
Föreningen tillåter delat ägande. Den boende måste äga minst 10 %.

UNDERHÅLL OCH RENOVERINGAR
-Gjorda renoveringar
2012: Styrsystem i värmecentral.
2013: OVK.
2013, 2014: Lösa/söndriga taklampor har bytts ut på taket, nya reglerventiler för varmvatten och ny reglerventil för värmesystem.
2014, 2015: Vatten och avlopp service av tvätt utrustning, underhåll och service av hissar samt underhåll av brandsystem sker löpande varje år.
2016, 2017: Underhåll av träpanel och dörrar i trä, målning av takdetaljer.
2018: OVK & avloppsspolning.

-Planerade renoveringar
Underhåll av brandsystem.
Målning av träpanel.
Byte 5 % av träpanelsytan.
Rensning ventilationskanaler.
Personhiss Hydraulolja. Byte personhiss.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har låsbara cykelgarage utomhus, gemensam tvättstuga i källaren samt två miljöhus med källsortering. Bakom hus 2-4 finns en gemensam grillplats.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Föreningen är ansluten till kabel-tv via ComHem, grundutbudet igår i avgiften. Bredband är anslutet via Bredband 2, detta ingår i avgiften.

GARAGE OCH PARKERING
Föreningen har 42 stycken parkeringsplatser till en kostnad på ca 219 kr/mån, det finns 2 stycken MC- platser och dessa är gratis.

KONTAKT
Hemsida: https://www.hsb.se/malmo/brf/kapellmastaren
E- post: brfkapellmastaren@gmail.com

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiförbrukning: 103 /per kvm (atemp) och år
Energideklarationsdatum: 2013-06-14

Månadsavgift

Avgift: 3 239 SEK / mån
Ingår i avgiften: Värme, vatten, kabel-tv, bredband, bostadsrättstilläggsförsäkring

Ekonomi

Andel i föreningen: 1.26099 %
Andel av årsavgiften: 1.26099 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Köpare

Närområde

Allmänt om området: Fram till 70-talet var det fortfarande utpräglat jordbrukslandskap i det bostadsområde som benämns Lindeborg. Idag kan man fortfarande ana den tiden bland de vacka koloniträdgårdarna som är utspridda på området. Lindeborg har ett centrum där det bland annat finns vårdcentral, folktandvård, livsmedelsbutik. Här finns också närhet till pendling där bland annat buss 170 trafikerar mellan Hyllie och Lund. I centrum finner du även Lindeborgs Idrottsplats och Malmös temalekplats: Rymdlekplatsen. Här är det gott om bilfria ytor och ett stilla lunk, men för den som dras till mer aktivitet finns både Svågertorp och Hyllie angränsande. Kombinationen av familjevänligt boende och närheten till Malmö gör Lindeborg till ett av Malmös bästa lägen!

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy