Länk kopierad!

Visningar

sön 18 aug 11:45 - 12:15
Öppen visning - välkommen!
mån 19 aug 17:30 - 18:00
Öppen visning - välkommen!

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Åkerögränd 8, Örby - Älvsjö, Älvsjö
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
70.7 kvm
Avgift
4 602 SEK / mån
Rum
3 rum

Ljus lägenhet med god tillgänglighet

Varmt välkommen till denna trevliga och välskötta 3:a i mysiga Örby om 70,7 kvm med balkong i soliga sydväst mot föreningens trivsamma grönområde. Modernt och generöst kök med underbara möjligheter för socialt häng genom den öppna planlösningen mot det sällskapliga vardagsrummet. Fräscht helkaklat badrum med du klinker, golvvärme och en mycket praktisk tvättmaskin. Den ljusa lägenheten är tillgänglig även för den som inte kan gå i trappor. Här bor du i en ekonomiskt stabil och välskött brf i mysiga Örby nära service, förskolor, Örbyskolan och Älvsjö C samt bra kommunikationer. Det finns både källarförråd samt matkällare som tillhör lägenheten.

Kontakta mäklaren för visning.

Beskrivning

HALL
Ljus välkomnande, möblerbar hall med klinkergolv, ljust målade väggar och bra plats för avhängning av ytterkläder samt skor.

VARDAGSRUM
Lägenhetens hjärta. Här finns det massor av möjligheter för kvällsmys och socialt häng. Lättmöblerat och öppen planlösning mot köket som skapar en härlig luftighet i lägenheten. Perfekt gjort så att du kan stå och laga mat i köket samtidigt som du pratar med dina gäster som sitter bekvämt i vardagsrumssoffan. Stora tidstypiska fönster längs hela kortsidan mot balkongen som skapar både modern karaktär och ger ett fantastiskt ljusinsläpp. Dessutom en härlig utsikt mot föreningens gröna gårdsplats. Här finns plats för stor soffgrupp, matgrupp, hyllor och annan möblering.

KÖK
Modernt arbetskök från Kvik med bra förvaring och goda arbetsytor. Köket renoverades 2011.

Köksutrustningen består av induktionshäll, integrerad diskmaskin och spisfläkt av kolfiltermodell. Allt är från Siemens 2011 samt kyl och frys 2012 och varmluftsugn från Bosch 2009.

Ekparkettgolv. Underskåp med dämpade lådor, extra djupa svarta bänkskivor för bättre arbetsyta med underlimmad diskho samt fönster med praktiskt vädringsläge.
2013 sattes mosaik upp över bänkskivorna som skiftar från ljusmetallic till mörkmetallic och skapar en fin övergång mellan dem vita luckorna och bänkskivan samt vitvarorna i rostfritt stål och väggen som målats i gråmetallic.

BALKONG
Solsäker balkong i sydväst med sol från förmiddag till sen kväll. Balkongen ligger i ett lugnt läge mot föreningens grönområde och lekplats. En markis ger bra skydd om solen är för stark.

SOVRUM 1
Stort sovrum med härlig färgsättning och massivt trägolv.

SOVRUM 2
Ytterliggare ett sovrum med massivt trägolv där det finns plats för dubbelsäng, garderob och byrå.

BADRUM
Helkaklat badrum som helrenoverades 2004. Klinkergolv med golvvärme och kaklade väggar.
2015 installerades nytt tvättställ med kommod och spegelskåp. Sedan tidigare fanns badkar, dusch och wc samt vattenburen handdukstork och tvättmaskin. Perfekt om du inte vill gå ned i föreningens annars praktiska och trevliga tvättstuga.

Övrigt

HISTORIA: Näst Årsta är Örby förmodligen den äldsta boplatsen i söderort. "Ör" är ett gammalt ord för sandstrand eller smågrus i allmänhet. Några små byar har identifierats tätt intill varandra vid dåtida Brännkyrkasjöns strand i början av 1300-talet. Villabebyggelsen i Örby utgör därmed en av Stockholms äldsta villastäder och började byggas ut i slutet av 1800-talet när mark från Örby slott såldes till markexploatörerna Fritz P Dalheimer och J E Lignell. Köparna var främst arbetare och lägre tjänstemän, där exempel på yrken hos de första nybyggarna år 1898 var ångfartygsmaskinist, ölutkörare, telegrafist, smed samt måleriarbetare. Ursprungligen avstyckades 1187 st tomter på mellan 1 500 och 4 000 m² som såldes för priser mellan 453 och 2 279 kr. Vid denna tid hörde dock även en del av Stureby fram till Sågverksgatan till Örby, vilken överfördes till Stureby i samband med tillkomsten av Örbyleden.

OMRÅDE: Örby är en pärla med småstadskänsla lite avsides från Älvsjö med pendeltåg och Högdalen med tunnelbana. Det tillhör en av stadsdelarna i Älvsjös stadsdelsområde och är känt som ett lugnt samt trevligt bostadsområde där närheten till Stockholms centrum kombineras med naturen och trevliga promenadvägar. I Örby finns flera parker och grönområden, det största av dessa utgörs av Örbystråket, ett kilometerlångt parkstråk genom bebyggelsen. Ytterligare parker finns vid kvarteren Fickuret och Hastighetsmätaren, samt Turingeparken och Aspöparken. Vid Magelungsvägen finns ett större fältområde med bland annat promenadväg, lekplats och hundrastgård. I närheten av Örby finns även sjön Magelungen, som förutom bad sommartid erbjuder goda möjligheter till skridskoåkning på vintern. Förskola finns i samma kvarter, den populära Örby skola ligger intill. Vid skolan finns ett litet centrum med mataffär, bibliotek, ett par butiker och restauranger. I Örby finns även Aspöparken som är trevlig med lekplats. Tio minuters promenad till Älvsjö pendeltågstation. På gatan utanför går bussarna 161, 163 och 165 och några minuters promenad till bussen 144 som tar dig till bla Gullmarsplan, Älvsjö, Högdalen, Bandhagen, Svedmyra och Liljeholmen. Det finns tre kommunala förskolor i Örby. Ripsavägen 44 och 33 , telefonnummer : 08-508 202 04 Vingåkersvägen 22-26, telefonnummer: 08- 508 490 41 Närmaste grundskola F-6, är Örbyskolan, telefonnummer: 08-508 45 820 Sjöängsskolan F-9, telefonnummer 08-508 21 405

Nuvarande Örby skola uppfördes 1915 efter ritningar av Georg A. Nilsson och är belägen i stadsdelens centrala del. Här finns låg- och mellanstadium med ungefär 500 elever. Den stora skolbyggnaden, som är byggd efter samma ritningar som för skolorna i Gamla Enskede och Långbro, misstas ofta av många som ser den för första gången för en kyrka. Örby skola är populär och har fått genomgående höga betyg både från eleverna och vid Stockholms stads kvalitetsutvärderingar. I Örby finns en fritidsklubb för barn i åldern 9-12 år. Lokalerna består av en gymnastiksal och ett antal små rum. För ungdomar i åldern 13-20 år finns en fritidsgård, som består av en gymnastiksal (där discon ofta ordnades förr i tiden), några rum och en liten cafeteria. Både fritidsklubben och fritidsgården ligger intill Örby skola. Sedan 1921 driver Örby IS idrottsverksamhet i området i form av fotboll (senior och ungdom), innebandy (senior och ungdom) och ishockey (senior).

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Stadgar BRF Årsredovisning 2017 BRF Betygscertifikat 2017.pdf Frågelista Energideklaration.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun, Skattesats 30.8%.

Församling

Vantör.

Storlek

Boarea 70.7 kvm. Enligt säljaren.

Rum

3 rum, varav 2 sovrum.

Lägenhetsnummer

51

Våning / hiss

Nedre botten, som kan nås via separat ingång utan att behöva använda trappor.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1959
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Fönster: 2-glas

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Stänkskärmen 41
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 51
Antal lägenheter: 78
Antal lokaler: 7

Brf Stänkskärmen 41 bildades 1961 och klassas som en äkta bostadsrättsförening.
Föreningen omfattar 78 lägenheter samt 7 lokaler på adresserna Gamla Huddingevägen 455-457, Turingevägen 45-55 och Åkerögränd 4-10.

Parkering: 55 platser ute (f.n 150:-/mån utan el och 250:-/mån med elstolpe
10 platser i gemensamt garage (f.n 350:-/mån)
4 mc-platser i gemensamt garage (f.n 350:-/mån)
5 platser i separata garage (f.n 525 :-/mån)

Separat kö till parkeringsplatser.

TV och bredband: TV:
Basutbud via Com Hem ingår i avgiften. Finns Fiber-TV att tillgå via Telia. Tecknas separat.

BREDBAND:
Fibernät via Telia. Tecknas separat.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har två stycken gemensamma tvättstugor utrustade med tvättmaskin, torktumlare samt torkrum och även 6 st barnvagns-och cykelförråd. Till varje lägenhet hör vinds- och eller källarförråd.

Föreningens renoveringar

Genomförda renoveringar:
2017 Renovering av balkonger mot Turingevägen och Åkerögränd.
2017 OVK genomförd
2017 Ommålning av trapphus
2015 Nya gungor och ny sandlåda på lekplatsen
2014 Infodring av stammarna
2013- 2014 Renovering av fasad Åkerögränd 4-10
2013 Genom åren har park och asfaltsytor förnyats löpande
2011 Renovering yttertak Åkerögränd 4-8
2011 Uppfräschning av fönster och portar
2011 Fibernät från Telia installerat. Förnyelse
2011 Förnyelse av allmänbelysning på Turingevägen och Gamla Huddingevägen
2009 Radonmätning
2009 Renovering yttertak och målning fönster Gamla Huddingevägen
2008 Husen energideklareras
2006 Obligatorisk ventilationskontroll
2006 Konvertering från oljeeldning till fjärrvärme
2005 Uppställning av kärlskåp för hushållssopsr
2004 Förnyelse trapphusbelysning på Åkerögränd och Turingevägen
2003 Renovering yttertak Turingevägen 49-51
2000 Renovering yttertak Turingevägen 45-47 och 53-55
2000 Renovering av trapphus Gamla Huddingevägen och Åkerögränd
1999 Renovering fasad Åkerögränd 4-10

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: F
Energideklarationsdatum: 2018-11-08

TV

Basutbud via Com Hem ingår i avgiften.

Finns Fiber-TV att tillgå via Telia. Tecknas separat.

Internet

Fibernät via Telia. Tecknas separat.

Månadsavgift

Avgift: 4 602 SEK / mån
Värme, vatten, källarförråd och TV-basutbud från Com Hem ingår i månadsavgiften. Finns även matkällare.

Driftskostnad

500 SEK varav:
Försäkring: 200 SEK
Elektricitet: 300 SEK
Uppgiften skall ses som ett riktvärde och kan skilja beroende på avtal, leverantör, hushållets storlek samt olika vanor. Det beror på hushållets konsumtion.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 1.42000 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Övrigt

Enligt nya mätregler och uppmätt av arkitekt är boarean 70,7 kvm. Uppgift från föreningen är 69 kvm enligt tidigare mätregler.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy