Visningar

sön 17 feb 13:15 - 14:05
Boka tid via hemsidan
tis 19 feb 17:00 - 17:30
Boka tid via hemsidan
Pris
1 250 000 SEK / bud
Adress
Västanväg 49B, Limhamn, Limhamn
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
45 kvm
Avgift
2 802 SEK / mån
Rum
1 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Fantastisk enrummare på stark Limhamnsadress!

Välkommen till en oerhört välplanerad och rymlig etta med ljuvlig balkong! Här hänförs man av den öppna och moderna planlösningen, det stilrena köket samt det helkaklade badrummet med egna tvättmöjligheter! En bostad med genomgående hög standard som upplevs allra bäst på plats, varmt välkommen på visning!

Beskrivning

Bakom den klassiskt gula plåtfasaden på Västanväg 49B finns en omsorgsfullt renoverad och unik bostad på våning 2 av 3. En bostad som genomsyras av kvalitativa val och materialval såsom det genomgående 3-stavsgolvet, de påkostade vitvarorna samt det helkaklade badrummet med egna tvättmöjligheter. Dessutom bjuder lägenheten på en inglasad balkong med eftermiddags- och kvällssol om dryga 6 m². En grönskande oas som förlänger vardagsrummet från tidig vår till sen höst samt förgyller närvaron. Den öppna planlösningen mellan köket och vardagsrummet med integrerade sittplatser och belysning gör lägenheten både social och modern! En bostad som finns belägen ett stenkast från Geijerskolan på trivsamma Limhamn med närhet till allt! Stabil förening med låg avgift.

Hall: Mörkt klinkergolv och vita släta innerväggar. Spotlights i taket och stor integrerad garderob med skjutbara spegeldörrar. Hatthylla finns även att tillgå.

Badrum: Helkaklat badrum med mörkt klinkergolv och vitt kakel på väggarna. Golvvärme samt spotlights i taket. Duschzonen är kaklad i samma nyans som golvet. I detta badrum finns egna tvättmöjligheter i tvättmaskinen från Gorenje samt att badrummet är utrustat med dusch, wc, tvättställ med kommod samt överskåp med belysning.

Kök: Stilrent kök med vita luckor, snygg oljad bänkskiva i ek samt påkostade vitvaror från Thermex, Bosch och Electrolux. I detta kök trivs man! Med sin halvöppna planlösning ut mot vardagsrummet så blir köket rymligt och luftigt. Ett snyggt mörkt kakel pryder kökets stänkskydd mellan de vita överskåpen och den snygga bänkskivan. 3-stavs ekgolv och spotlights i taket.

Vardagsrum: Ett fantastiskt rum med stort ljusinsläpp från fönster och balkong. Ett rum som upplevs bäst på plats då balkongen förlänger vardagsrummet under i stort sett hela året! Vardagsrummet rymmer med sin sovalkov säng samt ute i rummet både soffgrupp och läshörna om så önskas. Genomgående samma 3-stavs ekgolv som i köket, vita släta innerväggar samt spotlights i taket. Projektor samt duk ingår i köpet om köparen önskar.

Inglasad balkong: Grönskande och fridfull oas i bästa sydvästliga läge! En fantastisk balkong med ett härligt lugn. Drygt 6 m² stor med trätrall på golvet och innertak med spotlights.

OMRÅDE
Limhamn, en pittoresk stad i staden. Den gamla fiskeorten Limhamn känns allt mindre som en del av Malmö och mer som en egen liten stad. Den genuina småskaliga känslan som råder här samt läget vid havet attraherar många. I centrum finns ett rikt utbud av restauranger och butiker. Det finns bland annat köttaffär, ostbutik, fiskrökeri och tehandel för att nämna några!

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Kanariefågeln Stadgar.pdf BRF Kanariefågeln Årsredovisning 2017.pdf BRF Kanariefågeln 3 Energideklaration.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Malmö Kanariefågeln 3, Malmö kommun, Limhamn församling. Skattesats 32.95%.

Storlek

Boarea 45 kvm. Enligt lägenhetsregistret.

Rum

1 rum, varav 0 sovrum.

Lägenhetsnummer

511

Våning / hiss

Våning 2 av 3.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1947

Föreningen

Föreningens namn: Brf Kanariefågeln
Organisationsnummer: 7460000446
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 511
Antal lägenheter: 149
Antal lokaler: 2
Brf Kanariefågeln är en äkta förening som förvaltar den friköpta fastigheten Kanariefågeln 3 på Limhamn i Malmö. Byggnaderna på fastigheten är uppförda 1947 med totalt 149 lägenheter och två större lokaler. Lokalerna och ett fåtal källarlokaler hyrs ut. Fastigheten omfattar adresserna Västanväg 43, 45, 47 och 49 och Älggatan 16, 18 och 20.

Parkering: Föreningen har sju parkeringsplatser vid Älggatan. Dessa kan hyras för 300 kr/månad. Kö tillämpas. I övrigt råder det gratis gatuparkering på gatorna i området.

TV och bredband: TV-leverantör är Com Hem. Basutbudet ingår i avgiften. Bredband finns att teckna från Com Hem och Bredbandsbolaget, detta tecknas av lägenhetsinnehavaren.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har en bastu på Västanväg 49 för medlemmarna att använda. Föreningen har en stor tvättstuga (separat ingång) mellan Älggatan 18 och 20 med fyra tvättstationer och torkrum. Tvättmaskiner, torktumlare och avfuktare är nya 2016. Cykelkällare och miljöhus finns. Till lägenheterna hör två mindre förråd i källarplan.

Föreningens ekonomi

Ekonomi
HSB sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse; Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, köparen betalar (1163 kr år 2019). Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren (465 kr år 2019). Köparen blir medlem i HSB och betalar en medlemsavgift på 800 kr. Av denna summa deponeras 500 kr och återfås igen vid utträde ur HSB.

Föreningen planerar att höja årsavgiften med ca 2-4 % årligen. (kontrollerad 2019-02-05)

Föreningens renoveringar

- Gjorda renoveringar sedan år 2000
Nya säkerhetsdörrar till lägenheterna och portar i ek
Ny el dragen i samtliga fastigheter/lägenheter
Ytterbågarna på samtliga fönster bytta till aluminium
Nya värmeväxlare och termostater
2009 Dränering av husens grundmurar (ej framsidan av husen på Västanväg; kommande projekt)
2009-2013 Relining av avlopp
2011 Inglasade balkonger
2012 Nya gångar, nya planteringar, nya gatubrunnar och ny plattläggning längs Älggatan
2013-2015 Yttertaken nya på samtliga hus
2014 Renovering av källartrappor/cykelnedfarter på samtliga sju hus samt installation av bredbandsnät via fiber från bredbandsbolaget
2016 Ny styr- och reglerutrustning för värmesystemet, uppgradering av tv-nätet (Com Hem) för digital/HD/bredbandsmöjligheter samt nya tvättmaskiner och torktumlare plus en fjärde tvättstation
2017-2018 Ny dränering, gångar och planteringar för entresidorna för husen på Västanväg. Häck och staket sätts längs Västanväg.

- planerade renoveringar:
Inom 3-10 år planerar föreningen för ett fasad och fönsterbyte.

Föreningen följer en underhållsplan utarbetad av en byggkonsult. Planen är ett levande arbetsdokument för styrelsen och ändras i takt med att de genomför projekt och renoveringar.

Kontakt
Föreningens hemsida: http://www.kanariefageln.se
Föreningens mailadress: info@kanariefageln.se

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Energideklaration

Energiprestanda: 178 kWh/kvm år.
Datum: 2009-02-08
Status: Utförd

Månadsavgift

Avgift: 2 802 SEK / mån
I månadsavgiften ingår vatten, värme och grundutbud för kabel- tv.

Kostnad för individuell elförbrukning tillkommer som ett obligatoriskt tillägg på avgiften om ca 150 kr/mån.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.54054 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Köpare

Närområde

Allmänt om området: Limhamnskungen, R.F. Berg, tyckte att fiskarna och cementarbetarna skulle bo i gathus istället för hyreskaserner när stadsplanerna ritades upp i sekelskiften mellan 1800- och 1900-talet. Därför ser Limhamn ut som det gör idag, med sin charmiga bebyggelse från Erikslust och hela vägen ut mot stranden. Den nutida exploateringen av Limhamn säger något om hur populärt det är här. Här byggs det så det knakar. Och vad finns det att inte gilla? Förutom småbåtshamn, strandbad, kallbadhus och fiskrökeri finns det utmärkt matservering på Bistro Stella.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy