Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
995 000 SEK / Bud
Adress
Storgatan 27D, Motala, Motala
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
68 kvm
Avgift
4 058 SEK / mån
Rum
3 rum

Fräsch och ljus trerummare med perfekt läge.

Välkomna till Storgatan 27 D! Här bor ni på tredje våningen med en fin utsikt över Motalas stad. En fräsch, ljus och stilren lägenhet med generös takhöjd. I mycket bra skick. Här bor ni med närhet till det mesta!

Bostaden erbjuder en rymlig hall, stort och ljust vardagsrum samt ett fräscht och modernt kök. Lägenheten har två sovrum och ett helkaklat badrum. Det finns även en klädkammare/Walk in closet som är inrett med goda förvaringsmöjligheter.

Riksbyggen BRF Motalahus nr 2 är en välskött och stabil förening med god ekonomi och stort utbud av gemensamma utrymmen. Föreningen tillhandahåller bland annat tvättstuga, gym, garage, parkeringsplats och en trevlig välskött innergård med grillplats. I månadsavgiften om 4058 kronor ingår tv, vatten, värme, källarförråd och ett väl tilltaget vindsförråd.

Här bor du centralt och sjönära med närhet till bland annat förskola, skola och restauranger. Sjukhus ligger ett stenkast bort, centrum en kort promenad bort och Varamonbadet når du enkelt med ett par minuters promenad eller cykel. Detta är en bostad med ett perfekt läge i Motala!


Välkomna på visning!

Beskrivning

Hall
Det första som möter oss när vi kliver in i denna lägenhet är en trevlig hall med hatthylla. Hallen har vitmålade väggar med halvpanel och laminatgolv. I anslutning till hallen finns en klädkammare med god förvaring som är inrett med byråer och hyllor. Spotlights infällda i taket.

Kök
Ett fräscht och modernt kök från 2010 med vita högglansluckor och svart laminatbänkskiva. Ovanför bänkskivan sitter det stänkskydd på väggen med kakel look. Köket har en bardel med stolar och bänkskiva. Behöver man mer skåp och förvaring kan man bygga om bardelen. Kökets maskinella utrustning är induktionshäll, ugn, kombinerad kyl/frys, diskmaskin och fläkt. På golvet är det laminat och på väggarna tapet. Spotlights finns infällda i taket.

Vardagsrum
Ett härligt, stort och ljust vardagsrum med stora fönster och trevligt ljusinsläpp. Här finns gott om plats för soffa och matgrupp. Rummet har tapetserade väggar och laminatgolv.

Sovrum 1
Ett lite mindre sovrum som nås från köket. Rummet har laminatgolv och tapetserade väggar.

Badrum 1
Ett helkaklat badrum med toalett, badkar och tvättställ med tillhörande badrumsskåp.

Balkong 1
Takbeklädd och rymlig balkong med sol hela eftermiddagen och kvällen. Här har man utsikt mot den trevliga innergården och Motala stad. Balkongen nås via vardagsrummet.

Dokument (pdf)

Planritningar Energideklaration Storgatan 27 D.pdf Årsredovisning Motalahus nr 2.pdf Stadgar Motalahus nr 2.pdf Frågelista - bilaga överlåtelseavtal

Bostadsfakta

Kommun

Prelaten 14, Motala kommun, Skattesats 33.52%.

Församling

Motala.

Storlek

Boarea 68 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen..

Rum

3 rum, varav 2 sovrum.

Lägenhetsnummer

216052001-0018

Våning / hiss

Våning 3 av 3.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1944
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Fönster: 3-glasfönster
Ventilation: Självdrag

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Riksbyggen BRF Motalahus nr 2
Organisationsnummer: 724000-1185
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 216052001-0018
Antal lägenheter: 23
Antal lokaler: 0

Föreningen bildades 1944 och äger fastigheten Prelaten 14. det finns 23 lägenheter med adressen Storgatan 27 A-D. I källaren finns den gemensamma tvättstugan, här finns även torkrum och mangelrum. Till varje lägenhet hör ett vindsförråd och ett källarförråd. Det finns även ett gym i källaren som medlem får nyttja utan kostnad. Ett gästrum med två sängar och en bäddsoffa finns att hyra. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmar vilket innebär att man som medlem enbart behöver en vanlig hemförsäkring.

Gemensamma utrymmen: Gemensam tvättstuga, tork-/mangelrum, gym, föreningslokal och övernattningsrum

Föreningens ekonomi

Ingen avgiftshöjning är planerad från föreningen.

Föreningens renoveringar

På 90-talet renoverade föreningen b.la. tak, fasad balkonger och bytte till 3-glasfönster. Stamrenovering utfördes 2007. Nya säkerhetsdörrar installerades 2008.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiförbrukning: 182 /per kvm (atemp) och år
Energideklarationsdatum: 2009-12-23

TV

Föreningen har kabel-tv via ComHem. Ett grundutbud av kanaler ingår i avgiften.

Internet

Internet via ComHem ("tre hål i väggen"), bekostas av den boende.

Månadsavgift

Avgift: 4 058 SEK / mån

Gårdsplats/innergård

Gemensam grillplats på innergården.

Driftskostnad

430 SEK varav:
Försäkring: 130 SEK
Elektricitet: 300 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 4.86320 %
Andel av årsavgiften: 4.80618 %
Pantsättningsavgift: 455 SEK
Överlåtelseavgift: 1138 SEK
Betalas av: Säljare

Renoveringar

På 90-talet renoverade föreningen b.la. tak, fasad balkonger och bytte till 3-glasfönster. Stamrenovering utfördes 2007. Nya säkerhetsdörrar installerades 2008.

Övriga utrymmen

Det finns ett vindsförråd och ett källarförråd tillhörande lägenheten.
I källaren finns gemensam tvättstuga, tork-/mangelrum, gym, föreningslokal och övernattningsrum.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy