Länk kopierad!
Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Bondegatan 74, Södermalm / Sofia, Stockholm
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
80 kvm, biarea 10 kvm
Avgift
3 797 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Unik 3:a med egen ingång och markterrass i vacker fastighet från 1914!

Välkommen till Bondegatan 74! I vacker fastighet anno 1914 finner du detta boende i en klass för sig. Bostaden är mycket välplanerad med stora sociala ytor, två sovrum, egen ingång samt egen markterrass. Lägenheten har fönster i två väderstreck och är smakfullt renoverat genom åren med ljusa väggar och genomgående ekparkett i hela lägenheten. Här möts man av ett synnerligen trivsamt boende med atmosfär utöver det vanliga. Från hallen nås bostadens badrum med tvättmaskin och torktumlare. I direkt anslutning ligger bostadens kök från Ballingslöv som är fullt utrustad med gott om förvaringsmöjligheter samt plats för 4-6 personer. Från köket nås lägenhetens övriga rum med stort och socialt vardagsrum, ett stort sovrum med gott om plats för dubbelsäng, skrivbord, garderober samt egen klädkammare. Ett litet mindre sovrum som passar utmärkt som barnrum eller kontor. Lägenhetens egna markterrass nås från vardagsrummet och ligger med ett ostört läge i sydost. Utanför huset finns tillgång till den mysiga och välskötta innergården som skapar en egen oas mitt i stan med grillmöjligheter.

Här bor du på en mycket populär adress med närhet till Vitabergsparkens lugn och Nytorgets puls. Fastigheten är mycket välskött och föreningen har en god ekonomi med låg belåningsgrad och låga månadsavgifter. Kvarteret erbjuder ett fantastiskt utbud av restauranger, parker, butiker och caféer. Bland annat det omåttligt populära cafét Pom & Flora som finns längre upp på gatan. Mycket goda kommunikationer med en rad busslinjer som trafikerar Folkungagatan, Erstagatan och Renstiernas gata samt tunnelbana via en kort promenad till Medborgarplatsen.

Detta är ett boende som måste upplevas, varmt välkommen!

Beskrivning

Bostaden disponeras enligt följande:

HALL
Med egen ingång från gården når du bostaden och möts av en hall med plats att hänga av sig ytterkläder.

BADRUM
Från hallen når man badrummet, som är helkaklat med vitt kakel och ljusgrå klinker på golvet. Här finns dusch, tvättställ, vägghängt badrumsskåp samt tvättmaskin och torktumlare.

KÖK
Köket är från Ballingslöv med gott om förvaringsmöjligheter och stora ytor. Köket är utrustat med kyl/frys, diskmaskin, spis och fläkt. Här finns plats för 4-6 personer. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ekparkett. Rummet får ett bra genomflöde av ljus, med ett stort fönster mot föreningens grönskande innergård.

VARDAGSRUM
Det rymliga vardagsrummet har två fönster samt en glasdörr med utgång till lägenhetens markterrass. Rummet är stort och ligger socialt mot köket med plats för soffa, TV-möbel, matbord etc. Ljusa väggar och ekparkett.

SOVRUM
Från hallen, en halv trappa ner når man lägenhetens rymliga sovrum, som har plats för både dubbelsäng och en större förvaringsmöbel. Här finns även en klädkammare. Fönster med fint ljusinsläpp som ligger mot föreningens lugna och lummiga innergård.

ARBETSRUM/SOVRUM
Intill vardagsrummet ligger ett rum som idag används som sovrum, men även kan nyttjas som arbetsrum. Även här finns ett stort fönster mot innergården.

MARKTERASS
Lägenhetens uteplats ligger i direkt anslutning till vardagsrummet och är inhägnad av buskar och träd. Uteplatsen vetter, som övriga lägenheten, mot söder och har trätrall på marken. Uteplatsen ligger i ett lugnt, ostört och dessutom, soligt läge. Uteplatsen ingår i lägenheten.

Dokument (pdf)

Planritningar Stadgar Årsredovisning 2017

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun, Skattesats 30.71%.

Församling

Sofia.

Storlek

Boarea 80 kvm, biarea 10 kvm.

Rum

3 rum, varav 2 sovrum.

Lägenhetsnummer

0901

Våning / hiss

Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1914

Föreningen

Föreningens namn: Brf Kopparn 9
Organisationsnummer: 769604-0224
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 0901
Antal lägenheter: 43
Antal lokaler: 2

På östra Södermalm i Stockholm ? vid Vitabergsparken och Sofiakyrkan ? ligger Bondegatan 74 i kvarteret Kopparn 9. Fastighet uppfördes år 1914 av Stockholms stad och arkitekt var Axel R Bergman. Bostadsrättsföreningen Kopparn 9 bildades i mars 1999 och består av 43 lägenheter. Föreningen är en s.k. äkta bostadsrättsförening som förvaltar fastigheten Kopparn 9 på adress Bondegatan 74, 74 A-D i Stockholm. Föreningen upplåter 42 lägenheter med bostadsrätt samt en lägenhet och två lokaler med hyresrätt. Huset byggdes 1914 och föreningen förvärvade fastigheten år 2000. Marken är upplåten med tomträtt. Nuvarande tomträttsavgäld gäller t.o.m. 2026-12-31. Det finns inga beslut om avgiftsförändringar (kontrollerat med styrelsen 2019-01-14). Föreningens totala boyta uppgår till 3.661 kvm (lokalytan uppgår till 140 kvm). Belåningen uppgår till dryga 7,8 miljoner kronor vilket ger en belåningsgrad på ca 2.141 kr/kvm. Juridisk person accepteras ej som medlem i föreningen. Föreningen godkänner ej delat ägande - endast permanentboende godkänns som medlemmar.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastighetsägarna Service AB.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift motsvarande 2,5% av gällande prisbasbelopp (f.n. 1 163 kr) samt en pantsättningsavgift motsvarande 1% av gällande prisbasbelopp (f.n. 465 kr).

För mer information se föreningens hemsida: http://brfkopparn9.se.

Parkering: Boendeparkering på gatan kan för mantalsskriven ansökas via http://www.stockholm.se/TrafikStadsplanering/Parkering/Boendeparkering/.

TV och bredband: IP-TV fås via Ownit och kabel-TV via Comhem. Föreningen äger ett nät som föreningen har avtal med Ownit (www.ownit.se) om. Bredbands-uppkoppling (1000mb/s) ingår i månadsavgiften. Genom Ownit finns även möjlighet att köpa IP-telefoni och/eller IP-TV.

Gemensamma utrymmen: Tvättstuga finns i källarplanet i B-/D-uppgången. Tvättstugan kan användas mellan klockan 07.00-22.00. Bokning görs med låscylinder på bokningstavlan (det finns även en tvättmaskin - med tillhörande torkskåp och torktumlare - som inte är bokningsbar). Till tvättstugan hör torkrum och mangelrum.

Till huset hör en fin gård. Gården är både genom sin storlek och öppenhet en av fastighetens bästa tillgångar som alla skall vara rädda om. Det är en angelägenhet för de som bor i huset att hjälpa till och hålla ordning på gården. Gården sköts av de boende själva och det mesta sker genom frivilligt arbete. Vill du delta i trädgårdsskötseln kan du anmäla dig till Gårdsgruppen.
Det finns två grillar med tillhörande sittgrupper. Du bokar dessa på bokningslistan utanför föreningslokalen.

Grillning på öppen balkong får ske i form av el eller gasol. Gasolflaskan får då vara av högst P11-storlek (26 liter). Grillning med gårdens gemensamma grillar sker med kol.

Cykelrum finns i källaren i D och på bottenvåningen i A. Ställ inte cyklar i portalen eller så att de i övrigt hindrar passagen till gården. Cyklar på gården placeras vid cykelställen på gården och får inte låsas fast i annat än i cykelställen.

Barnvagnsrum finns i källaren 74 D.

Föreningen har en fin gemensamhetslokal/övernattningslägenhet. Kostnad för övernattning (400 kr/dygn) eller för kalas/middag (200 kr). För mer information se föreningens hemsida: http://brfkopparn9.se

Föreningens renoveringar

1978 En omfattande ombyggnad sker, med sammanslagning till större lägenheter.
1978 Stambyte.
2002 Vindsombyggnad till 6 nya lägenheter.
2002 Nytt hissmaskineri inklusive styrsystem.
2002 En ny lägenhet i suterrängplan.
2002 Utökning av förrådsutrymmen.
2002 Nya varvtalsstyrda frånluftsfläktar.
2002 Ny takbeklädnad över långskeppet, målning av övre takplåtar.
2003 Installering av ny undercentral för fjärrvärme och montering av ny tryckstegrings pump för tappvatten.
2005 Omputsning och ny färgsättning på fasaden.
2005 Ommålning av fönster utvändigt.
2005 Renovering och målning av portarna.
2005 Hisskorgarna rustas upp.
2005 Gården designas om med nya planteringar och markarbete.
2005 Balkonger byggs till de flesta lägenheter enligt beviljat bygglov.
2012 Trapphusen renoveras och ommålas.
2016 Cykel- och barnvagnsrum renoveras och förses med cykelliftar (D-porten) och avsats för barnvagnar (A-porten).
2016-2017 Föreningslokalen renoveras och byggs om till övernattningslägenhet.

TV

IP-TV fås via Ownit och kabel-TV via Comhem. Föreningen äger ett nät som föreningen har avtal med Ownit (www.ownit.se) om.

Internet

Bredbands-uppkoppling (1000mb/s) ingår i månadsavgiften. Genom Ownit finns även möjlighet att köpa IP-telefoni och/eller IP-TV.

Månadsavgift

Avgift: 3 797 SEK / mån

Ekonomi

Andel i föreningen: 2.00302 %
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Uteplats

Egen markterrass om ca 20 kvm med plats för utemöbler, grill, odlingslådor m.m.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy