Länk kopierad!

Visningar

sön 17 nov 12:30 - 13:30
Öppen visning - välkommen!
mån 18 nov 17:30 - 18:00
Öppen visning - välkommen!

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
6 175 000 SEK / Utgångspris
Adress
Bondegatan 74C, Södermalm / Sofia, Stockholm
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
80 kvm, biarea 10 kvm
Avgift
3 797 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Unik 3:a - radhuskänsla - egen ingång - markterrass

Välkommen till Bondegatan 74! I vacker fastighet anno 1914 finner du detta boende i en klass för sig. Bostaden är mycket välplanerad med stora sociala ytor, två sovrum, egen ingång samt egen markterrass. Lägenheten har fönster i två väderstreck och är smakfullt inredd med ljusa väggar och genomgående ekparkett i hela lägenheten. Här möts man av ett verkligt charmigt boende med härlig atmosfär. Den stora uteterrassen gränsar till föreningens barnvänliga innergård. Ett familjärt boende med radhuskänsla utöver det vanliga - mitt på Södermalm.

Trivsamt kök från Ballingslöv, fullt utrustad med gott om förvaringsmöjligheter samt plats för 4-6 personer. Köket bildar tillsammans med vardagsrummet en sällskaplig enhet som ger utrymme för familjen och gäster att umgås. De två sovrummen är båda av bra storlek, har garderober och utrymme för dubbelsäng och annat möblemang. Lägenhetens egna markterrass är ca 15 kvm och ligger med ett ostört läge i sydost. Utanför huset finns tillgång till den mysiga och välskötta innergården som skapar en egen oas mitt i stan med grillmöjligheter.

Här bor du på en mycket populär adress med närhet till Vitabergsparkens lugn och Nytorgets puls. Fastigheten är mycket välskött och föreningen har en god ekonomi med låg belåningsgrad och låga månadsavgifter. Kvarteren runt omkring erbjuder ett fantastiskt utbud av restauranger, parker, butiker och caféer. Bland annat det populära caféet Pom & Flora som finns längre upp på gatan. Mycket goda kommunikationer med en rad busslinjer som trafikerar Folkungagatan, Erstagatan och Renstiernas gata, samt tunnelbana via en kort promenad till Medborgarplatsen.

Del av denna bostads yta ligger under marknivå, då den ligger i husets sluttningsvåning. Därför är uppgiften angående boarea att ses som information om golvytans storlek. Ytuppgiften angående boyta på 80 kvm avser alltså inte formellt lägenhetens boyta utan den egentliga bruksytan.

Enligt uppmätning består golvytan av 70 kvm boyta + 10 kvm biyta. Markterrassens storlek är ca 15 kvm. Vi beklagar de olika begreppen. Vår ambition är att ni som spekulanter ska få relevant vägledning om bostadens yta, trots begränsningen i Hemnet system.

Detta är ett boende som måste upplevas, varmt välkommen!

Beskrivning

Entré - Via egen ingång och litet trapphus från gården hittar du denna lägenhets ytterdörr. Här möts du av en välkomnande hall med gott om plats att hänga av sig ytterkläder.

Rakt fram finns köket och till höger det rymliga vardagsrummet med utgången till uteplatsen. Köket är från Ballingslöv med gott om förvaringsmöjligheter och stora ytor. Här finns kyl/frys, diskmaskin, spis (varmluftsfunktionen defekt) och fläkt samt matplats för 4-6 personer. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ekparkett. Rummet får ett bra genomflöde av ljus, med ett stort fönster mot föreningens grönskande innergård och halvöppen planlösning mot vardagsrummet.

Vardagsrummet har två fönster samt en glasdörr med utgång till lägenhetens markterrass. Rummet är stort och ligger socialt mot köket med plats för soffa, TV-möbel etc. Ljusa väggar och ekparkett. Lägenhetens uteplats ligger i direkt anslutning till vardagsrummet och är inhägnad av buskar och träd. Uteplatsen vetter, som övriga lägenheten, mot sydost och har trätrall på marken. Uteplatsen ligger i ett lugnt, ostört läge med sol om förmiddagen fram till lunch. Uteplatsen ingår i lägenheten.

Det större sovrummet ligger en halv trappa ner och nås från köket. Här finns plats för både dubbelsäng och en större förvaringsmöbel. Här finns även en klädkammare. Fönster med fint ljusinsläpp som ligger mot föreningens lugna och lummiga innergård.

På motsatt sida, intill vardagsrummet ligger det andra sovrummet, även detta av bra storlek och även här finns ett stort fönster mot innergården.

Badrum/wc nås från hallen. Badrummet är helkaklat med vitt kakel och ljusgrå klinker på golvet. Här finns dusch, tvättställ, vägghängt badrumsskåp samt tvättmaskin och torktumlare. Mycket charmigt snedtak intill husets grundmur.

Dokument (pdf)

Planritningar Stadgar Årsredovisning.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun, Skattesats 30.71%.

Församling

Sofia.

Storlek

Boarea 80 kvm, biarea 10 kvm. Areauppgifter enligt mätning SS 021053.

Rum

3 rum, varav 2 sovrum.

Lägenhetsnummer

0901

Våning / hiss

BV mot innergård
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1914

Föreningen

Föreningens namn: Brf Kopparn 9
Organisationsnummer: 769604-0224
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 0901
Antal lägenheter: 43
Antal lokaler: 2

På östra Södermalm i Stockholm, vid Vitabergsparken och Sofiakyrkan, ligger Bondegatan 74 i kvarteret Kopparn 9. Byggnaden uppfördes år 1914 av Stockholms stad och arkitekt var Axel R Bergman. Bostadsrättsföreningen Kopparn 9 bildades i mars 1999 och består av 43 lägenheter. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening som förvaltar fastigheten Kopparn 9 på adress Bondegatan 74, 74 A-D i Stockholm. Föreningen upplåter 42 lägenheter med bostadsrätt samt en lägenhet och två lokaler med hyresrätt. Huset byggdes 1914 och föreningen förvärvade fastigheten år 2000. Marken är upplåten med tomträtt. Nuvarande tomträttsavgäld gäller t.o.m. 2026-12-31. Föreningens totala boyta uppgår till 3.661 kvm (lokalytan uppgår till 140 kvm). Belåningen uppgår till dryga 7,8 miljoner kronor vilket ger en belåningsgrad på ca 2.141 kr/kvm. Juridisk person accepteras ej som medlem i föreningen. Föreningen godkänner ej delat ägande - endast permanentboende godkänns som medlemmar.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastighetsägarna Service AB.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift motsvarande 2,5% av gällande prisbasbelopp (f.n. 1 163 kr) samt en pantsättningsavgift motsvarande 1% av gällande prisbasbelopp (f.n. 465 kr).

För mer information se föreningens hemsida: http://brfkopparn9.se.

Parkering: Boendeparkering på gatan kan för mantalsskriven ansökas via http://www.stockholm.se/TrafikStadsplanering/Parkering/Boendeparkering/.

Gemensamma utrymmen: Tvättstuga finns i källarplanet i B-/D-uppgången. Till tvättstugan hör även ett torkrum och mangelrum.

Till huset hör en fin gård. Gården är både genom sin storlek och öppenhet en av fastighetens bästa tillgångar.

Grillning på öppen balkong får ske i form av el eller gasol.

Cykelrum finns i källaren i D och på bottenvåningen i A. Cykelställe finns även på gården.

Barnvagnsrum finns i källaren 74 D.

Föreningen har en fin gemensamhetslokal/övernattningslägenhet. Kostnad för övernattning (400 kr/dygn) eller för kalas/middag (200 kr).

För mer information se föreningens hemsida: http://brfkopparn9.se

Föreningens renoveringar

1978 En omfattande ombyggnad sker, med sammanslagning till större lägenheter.
1978 Stambyte.
2002 Vindsombyggnad till 6 nya lägenheter.
2002 Nytt hissmaskineri inklusive styrsystem.
2002 En ny lägenhet i suterrängplan.
2002 Utökning av förrådsutrymmen.
2002 Nya varvtalsstyrda frånluftsfläktar.
2002 Ny takbeklädnad över långskeppet, målning av övre takplåtar.
2003 Installering av ny undercentral för fjärrvärme och montering av ny tryckstegrings pump för tappvatten.
2005 Omputsning och ny färgsättning på fasaden.
2005 Ommålning av fönster utvändigt.
2005 Renovering och målning av portarna.
2005 Hisskorgarna rustas upp.
2005 Gården designas om med nya planteringar och markarbete.
2005 Balkonger byggs till de flesta lägenheter enligt beviljat bygglov.
2012 Trapphusen renoveras och ommålas.
2016 Cykel- och barnvagnsrum renoveras och förses med cykelliftar (D-porten) och avsats för barnvagnar (A-porten).
2016-2017 Föreningslokalen renoveras och byggs om till övernattningslägenhet.

TV

IP-TV fås via Ownit och kabel-TV via Comhem. Föreningen äger ett nät som föreningen har avtal med Ownit (www.ownit.se) om.

Internet

Bredbands-uppkoppling (1000mb/s) ingår i månadsavgiften. Genom Ownit finns även möjlighet att köpa IP-telefoni och/eller IP-TV.

Månadsavgift

Avgift: 3 797 SEK / mån

Driftskostnad

1 239 SEK varav:
Försäkring: 182 SEK
Elektricitet: 929 SEK
Övrigt: 128 SEK
Övrigt avser balkongavgift

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 2.00302 %
Andel av årsavgiften: 2.00300 %
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Uteplats

Egen markterrass om ca 15 kvm med plats för utemöbler, grill, odlingslådor m.m.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy