Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
600 000 SEK / eller bud
Adress
Borgmästaretorget 2B, Borgmästareområdet, Motala
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
67 kvm
Avgift
4 887 SEK / mån
Rum
3 rum

Spännande planlösning på första våning

Välkomna till Borgmästaretorget 2B och bostadsrättsföreningen Motalahus enda trerummare! Här erbjuds en spännande planlösning med praktiskt kök med öppen planlösning mot matrum. Vidare finns vardagsrum, sovrum, bad/tvätt samt dusch/wc. För er som behöver ett andra sovrum kan matrummet göras om till detta. Bostaden är bekvämt belägen på våning 1 av 3 (0,5 trappor).

I lägenhetens inre reparationsfond finns 3 720 kr, vilket den boende kan använda för renovering.

Här bor Ni bekvämt i välskött, privat förening med stabil ekonomi. Promenadavstånd till såväl Varamon som Motala centrum med mataffär, restauranger, torg, gallerior, hamnområde, systembolag, centralstation, apotek och övrig service. Närmaste busshållplats finns på Borgmästaretorget strax utanför huset.

Tillträde kan ske flexibelt.

Välkommen att lämna intresseanmälan och kontakta ansvarig mäklare för mer information!

Beskrivning

HALL
Hall med laminatgolv och tapetserade väggar.

KÖK
Luftigt kök med öppet mot matrum. Köket är inrett med laminatgolv, vita skåpsluckor, kakel ovan arbetsyta. Den maskinella utrustningen består av kombinerad kyl/frys, diskmaskin, spis, fläkt. I köket finns även ett städskåp.

MATRUM
Rymligt matrum med laminatgolv och vita tapetserade väggar samt en fondtapet. Rummet skulle även kunna användas som sovrum.

INRE HALL
Inre hall med plastmatta och tapetserade väggar.

BAD/TVÄTT
Badrum med plastmatta och våtrumstapet. Här finns badkar, handfat och toppmatad tvättmaskin. Förberett för wc.

SOVRUM
Sovrum med laminatgolv, tapetserade väggar och tre garderober.

VARDAGSRUM
Vardagsrum med laminatgolv och tapetserade väggar.

DUSCHRUM/WC
Dusch/wc inrett med kakel och klinker. Här finns dusch, wc, handfat, spegelskåp och handdukstork.

Dokument (pdf)

Planritningar Energideklaration Prelaten 13.pdf Frågelista - bilaga överlåtelseavtal Stadgar Brf Motalahus 2019.pdf Årsredovisning Brf Motalahus 2018 (1).pdf

Bostadsfakta

Kommun

Prelaten 13, Motala kommun.

Storlek

Boarea 67 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

3 rum, varav 1-2 sovrum.

Lägenhetsnummer

16-3098-6-93-1

Våning / hiss

Våning 1 av 3.
0,5 trappor
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1943
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Fönster: 2-glas
Ventilation: Självdrag

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Motalahus
Organisationsnummer: 724000-0138
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 16-3098-6-93-1
Antal lägenheter: 135
Antal lokaler: 0

Bostadsrättsföreningen bildades 1943 och består av 135 lägenheter på adresserna Borgmästaretorget 1 och 2, Drottninggatan 22 samt Storgatan 17, 19, 21, 23 och 25. Föreningens fastigheter är byggda mellan 1940-1943.

Parkering: Föreningen tillhandahåller parkeringsplatser (ca 125 kr/mån), carport (ca 225 kr/mån) och garage (ca 325kr/mån) enligt ett separat kösystem. Olika parkeringstyper vid olika adresser.

TV och bredband: Föreningen har kabel-TV via ComHem. Ett grundutbud av kanaler ingår i månadsavgiften. Bredband ingår ej i avgiften, leverantör ComHem.

Föreningens ekonomi

Ingen beslutad förändring av avgift (info från föreningen 2020-02-05). Föreningen har stabil ekonomi. För mer info om föreningens ekonomi, se årsredovisning under fliken Dokument. Medlemsavgift ca 400 kr är en engångsavgift som betalas för vajre ny medlem i samband med övertagande av bostadsrätten.

Föreningens renoveringar

Utförda renoveringar: Stambyte kök, takbyte samt el utfördes slutet 90-tal/början 2000-tal. Stambyte badrum utförs löpande. Kommande renoveringar: Föreningen ser över isolering, fönster som skall bytas i framtiden samt fasad. Föreningen planerar även för att uföra de stambyten i badrum som är kvar (i huvudsak Borgmästaretorget 1).

Energideklaration

Status: Utförd
Energiförbrukning: 184 /per kvm (atemp) och år
Energideklarationsdatum: 2010-06-30

Månadsavgift

Avgift: 4 887 SEK / mån
I avgiften ingår värme, vatten, sophämtning och kabel-tv.

Driftskostnad

460 SEK varav:
Försäkring: 160 SEK
Elektricitet: 300 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 1.32090 %
Andel av årsavgiften: 1.32090 %
Pantsättningsavgift: 473 SEK
Överlåtelseavgift: 1183 SEK
Betalas av: Säljare
Reparationsfond: 3 720 SEK
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Renoveringar

Enligt information från föreningen skedde stambyte i badrummen i denna lägenheten år 2006.

Övriga utrymmen

Till lägenheten hör fyra förråd i källaren. Gemensam tvättstuga finns i angränsande byggnad (Storgatan 25).

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy