Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
3 350 000 SEK / utgångspris
Adress
Pipersgatan 18, 2 tr, Kungsholmen, Stockholm
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
37.5 kvm
Avgift
2 886 SEK / mån
Rum
2 rum

Övrig kontakt

Thilde Ångström
Övrig kontakt

Välplanerad 2:a med utmärkt läge och stor balkong

Varmt välkommen till denna välplanerade tvåa i absolut toppskick. Lägenheten har en yteffektiv planlösning, utgång till stor balkong med härlig utsikt över takåsarna och utgång från vardagsrummet. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Sovrummet har en platsbyggd garderob som nyttjar takhöjden och plats för dubbelsäng. Snyggt renoverat badrum.

Mycket välskött förening där det bland annat finns 5 takterrasser, gästlägenhet och 3 övernattningsrum.

Lugnt och ostört läge på enkelriktade Pipersgatan, där denna lägenhet vetter mot vackra grannfastigheter, men med tunnelbaneuppgång, mataffär och bageri ett stenkast från porten. Fastigheten har ett ytterst centralt läge där du på en kort promenad nåd både City, T-centralen och Arlanda Express. Du har här ett rikt restaurangutbud i din närhet samt flertalet caféer, spännande delikatessbutiker och torghandel vid Kungsholmstorg.

Beskrivning

Lägenheten disponeras enligt följande;

HALL | Välkomnande hall med avhängningsmöjligheter för ytterkläder. Klinkergolv innanför ytterdörr.

VARDAGSRUM | Luftigt och lättmöblerat rum med stort fönsterparti. Öppen planlösning mot kök. Här finns plats för matplats och soffa. Härifrån nås den härliga balkongen i västerläge.

KÖK | Välutrustat kök i öppen planlösning mot vardagsrummet. Utrustat med induktionshäll, inbyggnadsugn, kolfilterfläkt, kyl/frys, integrerad mikro och diskmaskin. Samtliga vitvaror från Bosch.

SOVRUM | Med plats för dubbelsäng och nattduksbord. Längs hela ena väggen löper en garderobsvägg med förvaring från golv till tak.

BADRUM | Toppfräscht badrum (Renoverat 2016) med grönt marmorgolv med golvvärme, väggar och tak med ytskikt Claystone. Utrustat med wc, tvättställ, duschhörna och platsbyggda hyllor. Samtliga VVS-detaljer är i koppar från Tapwell.

Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Stadgar-2018.pdf BRF Årsredovisning_2017.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun, Skattesats 30.75%.

Församling

Västermalm.

Storlek

Boarea 37.5 kvm.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

502

Våning / hiss

Våning 2 av 4.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1934

Föreningen

Föreningens namn: Brf Kungsklippan
Organisationsnummer: 702001-2253
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 502
Antal lägenheter: 1 031
Antal lokaler: 47

TV och bredband: Föreningen har gruppanslutning till bredbandsuppkoppling 100/100 Mb/s (Ownit) och kostnaden, f.n. 79 kr/månad, debiteras tillsammans med avgiften. Föreningen har gemensamt upphandlat hushållsel som debiteras i efterskott tillsammans med avgiften.

Föreningens renoveringar

Alla lägenheter förseddes med nya elmätare 2013.
Alla fastigheter fasadrenoverades 2008-2013.
Trapphus och entréer målades 2008.
Aluminiumportarna i entréerna ersattes med ekdörrar 2005.
Nytt låssystem (nyckelbrickor) installerades 2003.
Hissarna renoverades och hissmaskineriet byttes ut 2000-2002.
Tak och terrasser reparerades 2000-2002. Kvarvarande terrasser åtgärdades i samband med fasadrenoveringen.
De fyra tvättstugorna moderniserades mellan 2003 och 2009.
Elsystemet moderniserades helt 1998-2001.
Fönster och balkongdörrar byttes ut 1994.

Kommande renovering är stambyte, mer information finns att läsa på hemsidan eller fråga mäklaren.

Energideklaration

Energiförbrukning: 214 /per kvm (atemp) och år

TV

Ansluten till kabelnät via Com Hem. Basutbudet ingår i månadsavgiften.

Internet

Internetanslutning via fiberuttag och Ownit (100 MBit) för 79 kr/mån. Obligatorisk avgift som debiteras i samband med månadsavgiften.

Månadsavgift

Avgift: 2 886 SEK / mån

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.09600 %
Andel av årsavgiften: 0.09415 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy