Länk kopierad!

Visningar

mån 22 jul 18:30 - 19:00
Välkommen på öppen visning!
tis 23 jul 18:00 - 18:30
Välkommen på öppen visning!

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
6 400 000 SEK / utgångspris
Adress
Upplandsgatan 30, 2tr, Vasastan, Stockholm
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
82.5 kvm
Avgift
4 302 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Välplanerat i gott skick - Stora fönster/fransk balkong - Snart balkong - stambytt - garage i huset

Ljus och inbjudande lägenhet med väldisponerad yta och planer att bygga balkong snart. Modernt och välplanerat 60-tal med bevarade tidsenliga detaljer. Stora härliga fönsterpartier och fransk balkong i vardagsrummet som bidrar till ett härligt ljusinsläpp som sipprar in genom kastanjens bladverk utanför på gatan, mot gården där man kommer att kunna bygga balkong, är det istället fritt och öppet utan insyn. Fina parkettgolv och vita väggar. Välplanerat kök med rymlig matplats. Två rymliga sovrum med fasta garderober. Helkaklat stilrent badrum, stambytt 2015. Här har man den optimala bekvämligheten genom den välsorterade matbutiken, Wasahallen, i fastighetens entréplan, garage med hiss upp till våningsplanet och ett stort utbud av service och kommunikationer i närområdet.

Mycket eftertraktat och bekvämt läge som erbjuder en central boendemiljö samt ett stort utbud av butiker, populära restauranger, kaféer etc i Vasastan. Förutom utbudet runt Odenplan når man med en kortare promenad S:t Eriksplan, Hötorget och Stureplan. För avkoppling i trevlig parkmiljö finns bl a Vasaparken, Observatorielunden och Tegnérlunden i närheten. Tar man vägen över Barnhusbron till Kungsholmen finns bl a promenadstråk och löpslinga. I Vasaparken kan man fika på det trevliga kaféet, spela fotboll om sommaren och åka skridskor om vintern. Bra kommunikationer då det är nära till SL-bussar, T-bana och Citybanan vid bl a Odenplan, Upplandsgatan och på Rådmansgatan. Bekvämt gångavstånd till Stockholm Central.

Beskrivning

Lägenheten yta om 82,5 kvm fördelas enligt följande:

MÖJLIG BALKONG:
I föreningen har man tagit beslut att det ska byggas balkonger mot gården, då intresset är stort. Inväntar svar på bygglovsansökan för att planera byggstart. Vid balkongbygget kommer dessa att bekostas av berörda lägenhetsinnehavare.

HALLEN:
Välkomnande rymlig hall med plats för avhängning av ytterkläder. Vita väggar och parkettgolv. Säkerhetsdörr installerad 2015.

VARDAGSRUMMET:
Stort härligt vardagsrum med fransk balkong som flankeras av praktfulla fönster ut mot gatans vackra kastanjer och sekelskiftesfasader. En perfekt social yta med plats för många gäster, här ryms det både soffgrupp och matsalsbord. Här är det vita väggar och orginalparkettgolv i bra skick.

KÖKET:
Ett trivsamt kök med härlig utsikt över den öppna gården. Köket är mycket bra planerat med gott om arbetsyta och skåpförvaring. Praktiska och renoverade originalskåp, med vita luckor och tidsenliga beslag. Arbetsbänken är av massivt trä. Utrustningen är inköpt 2015, består av elspis med varmluftsugn, diskmaskin och kyl/frys i rostfritt, spisfläkt med vit snygg kåpa. Man har en stor trevlig matplats för ca 6-10 personer med stora fönster som ger ett bra ljusinsläpp. Vita väggar och ny röd linoleummatta.

SOVRUMMEN:
Två riktigt bra och rymliga sovrum. Vita målade väggar och parkettgolv. Båda rummen har platsbyggda garderobsväggar upp till tak i original för bästa förvaringen.

BADRUM:
Helkaklat stilrent badrum i vitt med marmorklinker. Nyrenoverat badrum i o m stambytet 2015. Inredningen består av takdusch med handmunstycke och glasvikväggar, handduksvärmare, wc, tvättställ, badrumsskåp med spegel och tvättmaskin. Dimbara spotlights.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Nya stadgar BRF Energibesiktning BRF Brf Stjänfallet 2018.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun, Skattesats 31.03%.

Församling

Gustav Vasa.

Storlek

Boarea 82.5 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

3 rum, varav 2 sovrum.

Lägenhetsnummer

4206

Våning / hiss

Våning 2 av 7.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1967
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Fönster: 2-glasfönster
Ventilation: Mekanisk frånluft

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Stjärnfallet 21
Organisationsnummer: 769605-9653
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 4206
Antal lägenheter: 85
Antal lokaler: 2

Bostadsrättsföreningen Stjärnfallet 21 förvärvade fastigheten 2013 och föreningen äger både marken och byggnaderna. Föreningen omfattar 85 lägenheter om totalt ca 6162 kvm, varav 76 lägenheter upplåtes med bostadsrätt, samt 9 lägenheter som upplåtes med hyresrätt och är en stor så kallad dold tillgång. Föreningen har dessutom 2 hyreslokaler om totalt ca 1203 kvm (Wasahallen/Hemköp och lagerlokal) samt garageplanet med 39 garageplater och 4 mcplatser. Föreningen har god ekonomi och stora intäkter från matbutiken vilket förstärker ekonomin. Fastigheten är försäkrad hos Folksam och bostadsrättstillägget ingår i avgiften för medlemmarna. Ekonomisk förvaltning genom Agenta Förvaltning AB samt teknisk förvaltning och fastighetsskötsel genom Loudden Bygg & Fastighetsservice AB. Föreningens hemsida: https://brfstjarnfallet.se/

TV och bredband: Fiber genom Telenor (Bredbandsbolaget) för TV (17 kanaler), IP-telefoni och Bredband (250/250), ingår (gruppavtal genom brf, via månadsavgiften). ComHem finns som alternativ.

Föreningens renoveringar

2014 -2015 genomförde föreningen ett omfattande stambyte då V/A stammar byttes. Då utfördes även ytterligare arbeten såsom ny utrusning i värmeundercentral, byte av två tvättmaskiner, byte av radiatorventiler, byte av el i fastighetsinstallationer, ny el i våtrum samt renovering av fönsterfoder.
2015 -2016 renoverades gårdens tätskikt och brunnar mm, omålning av tak, tätning fönster, viss renovering i garaget bl a ventilation.
Kommande planerade arbeten finns medräknade i budgeten och erforderliga medel har redan avsatts och avgifterna ska därför inte påverkas.
2017 -2018 - renovering av innergården, delvis ny utrustning i tvättstugorna. Installation av fiber, Bredbandsbolaget/Telenor. Renovering av takbrunnar, nya takfläktar och målning av tak.

Planerade renoveringar och arbeten kommande år: Ansöka om bygglov för- och bygga balkonger. Byte av fönster.

Energideklaration

Energiförbrukning: 157 /per kvm (atemp) och år

Månadsavgift

Avgift: 4 302 SEK / mån
värme, vatten (obligatorisk avg för internet/tv/tel tillkommer, 222 kr).

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en trevlig nyrenoverad innergård med utemöbler, grill och lekplats för barn.

Driftskostnad

470 SEK varav:
Försäkring: 220 SEK
Elektricitet: 250 SEK
Bostadsrättstillägget ingår i avgiften.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 1.46830 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Övriga utrymmen

Det finns källarförråd och två tvättstugor (i uppgång 30 och 32). Cykelförråd finns i entréerna, ca 15 cyklar per förråd samt ytterligare plats i källaren.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy