Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.
Pris
6 750 000 SEK / pris
Adress
Bergåsstigen 2A, Danderyd - Klingsta, Danderyd
Typ
Bostadsrättsradhus
KVM
110 kvm, biarea 14 kvm
Avgift
6 105 SEK / mån
Rum
5 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Townhouse invid Danderyds Centrum

Välkommen till ett modernt Townhouse i centrala Danderyd. Här bor Du på 2 minuters promenadavstånd från tunnelbanan och nya Danderyds centrum. De nio trevåningshusen var inflyttningsklara i december 2015. Jordens arkitekter, som ritat husen, har skapat ett exklusivt boende med tydlig industriell känsla. Hög materialstandard med enhetliga parkettgolv, kök från Marbodal och rostfria vitvaror från Siemens. Genomgående vattenburen golvvärme. Bergåsstigen 2A är det första gavelhuset mot centrum. Entréplan med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Uteplatser både i sydost och i sydväst, vilket innebär att man kan följa solen hela dagen. Dessutom finns en helt insynsskyddad takterrass om 19 kvm med fantastisk kvällssol. 3-4 sovrum och två helkaklade badrum, varav ett med badkar. Separat tvättstuga på entréplanet. Utvändig parkering framför huset och i garage.

Trots det centrala läget ligger Bergåsstigen i uppvuxna villakvarter i Klingsta. Här finns fin natur precis runt knuten. Kevinge Golfklubb ligger på andra sidan Edsviksvägen och där finns även fina promenadstråk längs vattnet. Den populära och trivsamma Kyrkskolan når man via en promenad genom de lokala villakvarteren.

Beskrivning

Vid entrén har man en trädäckad uteplats med eftermiddags- och kvällssol. Intill uteplatsen ligger bostadens huvudentré. Hallen har klinkergolv och praktisk avhängningsmöjlighet på båda sidorna om ytterdörren. Dessutom finns en väggfast bänk med förvaring. I direkt anslutning till hallen ligger den rymliga gästtoaletten, som även har duschmöjlighet.

Väl inne på entréplanet är det första man ser den svartlackade industritrappan i stål. Trappan, som löper genom alla tre våningsplan, ger bostaden en tydlig urban karaktär. Trappan delar också effektivt av mellan kök med matplats och vardagsrum.

Matplatsen i köket ligger invid det stora fönsterpartiet mot framsidan. Här får 6-8 personer rum att sitta. Kökssnickerierna är vita och släta och kommer från Marbodal. Generös skåpsförvaring och goda arbetsytor. Rostfria vitvaror från Siemens. Fint ljusinsläpp via långsmalt fönster ovan diskbänken tack vare gavelläget.

Vardagsrummet ligger i den andre änden av våningsplanet. Även här finns ett stort fönsterparti, som vetter mot uteplatsen i sydost. Vardagsrummet har plats för flera sittytor. Enhetlig parkett på hela våningsplanet och infälld spotlightbelysning i taket.

På det övre planet finns tre bra sovrum, varav ett större av master bedroom-karaktär, med klädkammare i anslutning. I den övre hallen finns plats både för tv-hörna och arbetsplats. Är man i behov av ytterligare ett sovrum går det lätt att ordna i den högra delen av hallen. Detta var en tillvalsmöjlighet som fanns när husen byggdes. Även på det här våningsplanet finns ett helkaklat badrum. Här med badkar.

På vindsvåningen finns den stora takterrassen om 19 kvm. Här kan man njuta av solen från eftermiddag till sen kväll. Det höga läget och terrassens konstruktion gör att man är helt ogenerad här. På vindsplanet finns även ett rymligt vindsförråd om ca 14 kvm. Om man inte behöver förrådsytan kan rummet inredas som ett sovrum. I föreningen finns exempel på en sådan omdisposition. Man har då tagit upp ett fönster mot den inre trapphallen.

Dokument (pdf)

Planritningar 2018-06-26 - BRF Bergåsstigen - Stadgar.pdf Årsredovisning SENDERA 2017 (1).pdf Fasadritning 2018-06-07 - Årsredovisning och revisions berättelse för 2017 (1).pdf Sitautionsplan

Bostadsfakta

Kommun

Svärdet 27, Danderyd kommun, Danderyd församling. Skattesats 30.39%.

Storlek

Boarea 110 kvm, biarea 14 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

5 rum, varav 3-4 sovrum.

Lägenhetsnummer

1009

Våning / hiss

Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 2015
Byggnadstyp: 2 plan med vind
Övrigt: Värdeår 2016

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Vattenburet system, frånluftvärmepump

Föreningen

Föreningens namn: Brf Bergåsstigen
Organisationsnummer: 769624-2010
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 1009
Antal lägenheter: 9
Antal lokaler: 0
I december 2015 stod de nio Townhousen klara för inflytt.

Parkering: Varje husinnehavare har en-två parkeringsplatser på den egna uppfarten. I garaget finns dessutom möjlighet att hyra en plats.

TV och bredband: Fiber indraget.

Gemensamma utrymmen: Till varje hus hör ett förråd som finns i garaget.

Föreningens ekonomi

Föreningen har ett krav på byggherren. Advokatfirma anlitad.

Energideklaration

Status: Ej utförd

Internet

Fiber. Uttag i alla rum. Uppkoppling via Telia. Kostnad: 399 kr/mån.

Månadsavgift

Avgift: 6 105 SEK / mån

Driftskostnad

1 255 SEK varav:
Uppvärmning: 1 090 SEK
Renhållning: 165 SEK
I avgiften ingår kostnad för v/a.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 11.11000 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Uteplats

Till bostadsrätten disponerar man en tomt om ca 107 kvm, som finns på både husets framsida och baksida. På baksidan kommer man ut till uteplatsen via vardagsrummet. Här har man morgon- och förmiddagssol. På framsidan finns ett trädäck i anslutning till entrén. Här är det sol från lunch till kväll. På vindsvåningen finns dessutom en stor takterrass om 19 kvm. Här kan man njuta av kvällssolen länge.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

HitCounter