Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.
Pris
3 950 000 SEK / utgångspris
Adress
Rörstrandsgatan 38 A, 4 tr, över gård, Vasastan - Birkastan, Stockholm
Typ
Bostadsrätt
KVM
42 kvm
Avgift
1 333 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Suverän sekelskiftes 2:a - bästa läge högst upp - stor S/V balkong - låg avgift

Underbar sekelskiftes-2:a med många fina detaljer och bästa läge högst upp med en fantastisk balkong som har solläge från morgon till kväll. Härlig takhöjd och höga vackra fönster samt fina ljuslaserade trägolv i hela lägenheten. Solid förening med låg belåning och låga avgifter. Föreningen har även 11 garageplatser som fördelas internt till medlemmarna.

Beskrivning

Välkommen till denna inbjudande sekelskifteslägenhet som har många kvalitéer. Stor härlig balkong högst upp. Ursprunglig charm bevarad med klassiska spegeldörrar och fina trägolv genomgående samt generös takhöjd och härligt ljusintag från höga vackra fönster. Mycket attraktivt läge högst upp i ostört gårdshus. Endast ett stenkast ner på denna eftertraktade gata finns allt det bästa som Birkastan har att erbjuda i form av shopping, caféer, restauranger samt även livsmedelsbutiker, bank, post, apotek mm. Mycket goda kommunikationer med T-bana (Sankt Eriksplan), flygbuss och innerstadsbussar.

Väldisponerad yta om 42 kvm (enligt kontrollmätning) som fördelas enligt följande:

HALL:
Välkomnande och rymlig hall med väl tilltagen plats för avhängning av ytterkläder. Vackert ljuslaserat trägolv som bidrar till en enhetlig och harmonisk känsla genomgående i hela lägenheten.

SOVRUM:
Mycket trivsamt och charmigt sovrum med fina detaljer som tex en vägg av pärlspont med flera inbyggda garderober med spegeldörrar och ett stort högt dubbelfönster med djup fönsternisch. Även i detta rum finns det fina ljuslaserade trägolvet. I en av de inbyggda garderoberna finns en fungerande tvättmaskin installerad.

VARDAGSRUM MED STOR BALKONG, KLK OCH KÖK I ÖPPEN PLAN:
Generöst vardagsrum med både köksdel och rymlig matplats samt utgång till en stor härlig med bästa läge högst upp och sol från morgon till kväll. Det höga läget över gården ger en fin utsikt mot övriga omkringliggande gårdar, takåsar och himmel samt bidrar till ett härligt ljusintag. Köksdelen är välutrustad med gasspis, fläkt, diskmaskin, kyl, frys, bänkskivor av massivt trä, ljust väggkakel samt bra förvaringsmöjligheter med skåp i dubbla rader. Den öppna planlösningen mellan vardagsrummet och köket samt den helglasade utgången till den stora balkongen inbjuder verkligen till trevlig samvaro och middagar med många gäster.

INREDD KLÄDKAMMARE:
Angränsande till hallen finns en inbyggd klädkammare som döljer sig bakom en diskret spegeldörr. Klädkammaren är mycket bra inredd med många hyllor och ytan tas väl tillvara med bla flera stänger för att hänga kläder i olika höjder.

TOALETTRUM OCH DUSCHRUM:
Toalettrum med grått klinkersgolv och vitmålade väggar samt wc, handfat, spegel och väggfasta hyllplan. Separat duschrum med helkaklade väggar i vitt och ljust klinkersgolv (nyans sand)..

SAMMANFATTNING:
En underbar lägenhet med högt ostört läge, fantastiskt balkong extra stor och med bästa solläge, fina klassiska detaljer och bevarad charm, dessutom i en förening med synnerligen god ekonomi och låg avgift.

Dokument (pdf)

Planritningar Stadgar BRF Årsredovisning 2017.pdf BRF Stadgar 2018.pdf Årsredovisning 2017

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun, S:t Matteus församling. Skattesats 30.72%.

Storlek

Boarea 42 kvm. 42 kvm enligt mätning, mätbevis finns.

Rum

2 rum, varav 0 sovrum.

Lägenhetsnummer

00030 / 1402

Våning / hiss

4 trappor.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1906

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Bostadsföreningen Volontären 19 upa
Lägenhetsnummer: 00030 / 1402
Antal lägenheter: 29
Antal lokaler: 2

TV

Kabel-tv basutbud via Com hem. Bredband via Ownit 100 Mbit och kabeltv för totalt 187 kr per månad.

Internet

Bredband via Ownit med hastighet 100 Mbit.
Bredband och kabeltv för totalt 187 kr per månad.

Månadsavgift

Avgift: 1 333 SEK / mån
1333 kr är den nya avgiften from 2019 -04-01. Totalt tillkommer 187 kr per månad (varav bredband 110 kr och kabel-TV 22 kr)

Övrigt som ingår i avgiften

Värme
Vatten
1333 kr är den nya avgiften from 2019 -04-01. Totalt tillkommer 187 kr per månad (varav bredband 110 kr och kabel-TV 22 kr)

Driftskostnad

615 SEK varav:
Försäkring: 150 SEK
Elektricitet: 250 SEK
Övrigt: 215 SEK
Övrigt avser gas.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.02110 %
Andel av årsavgiften: 2.30236 %
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Uteplats

Stor balkong högst upp med sol från morgon till kväll.

Övriga utrymmen

Det finns både källarförråd (ca 4 kvm) och vindsförråd (ca 6 kvm) som hör till lägenheten. Tillgång till gemensam tvättstuga med tvättmaskin, torkrum, tumlare och mangel. Cykelparkering under tak.

Övrigt

FÖRENINGEN/FASTIGHETEN:
Äldre, solid och mycket lågt belånad Bostadsförening. Föreningen förvärvade fastigheten 1925. Fastigheten omfattar sammanlagt 1644 kvm bostadsyta fördelat på 29 lägenheter, varav 1 upplåtes med hyresrätt. Föreningen äger även 2 lokaler. Fastigheten är i gott skick och bland annat så har stambyten i kök och badrum utförts 2002 samt även följande arbeten har utförts:
2018: Fönsterrenovering, OVK-besiktning
2014: Reparation av hisschakt, yttertak gathus,
2013: Maskinell utrustning i tvättstugan uppdaterats, portar till bilhiss lagats
2012: Balkongbyggnation
2011: Byte av elstigar
2011-2010: Reparation av bjälklag i garage
2008: Målning av yttertak
2006: Målning av trapphus
2005: Bredbandsinstallation
2003: Byte av rörstammar i både kök och badrum
1999: Omputsning av fasad
1998: Omläggning av tak
1995: Ny fjärrvärmeväxlare installerad
1994: Nyinstallation hiss
1998: Omläggning av tak
1995: Ny fjärrvärmeväxlare installerad
1987: Byte av elstigare
Föreningen anlitar SBC (Sveriges BostadsrättsCentrum AB) för ekonomisk förvaltning. För ytterligare information se föreningens årsredovisning från 2017 samt föreningens hemsida: www.volontaren19.se

OMRÅDE/KOMMUNIKATIONER:
Utmärkt läge i Birkastan på Rörstrandsgatan med dess stora utbud av trevliga restauranger och butiker. Västermalmsgallerian når man med en lätt promenad över S:t Eriksbron. Härliga promenadstråk längs med Karlbergskanalen och motionsområdet vid Karlbergsslott. Ett stenkast till T-bana S:t Eriksplan. Goda bussförbindelser med både SL-bussar och Arlandabussar.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

HitCounter