Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.
Pris
1 995 000 SEK / Utgångspris
Adress
Tollareslingan 52, Tollare, Saltsjö-Boo
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
39 kvm
Avgift
2 062 SEK / mån
Rum
1.5 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

välplanerad 1,5:a med balkong och sjöglimt

Välkommen hem till denna fina välplanerade 1,5:a belägen i trivsamma och naturnära Tollare. Bostaden har fina materialval som fönsterbänkar i natursten, helkaklat badrum och vackert enstavigt parkettgolv. Ett boende för både en och två personer att trivas i!

Trevliga hallen med praktiskt klinkergolv och bra förvaring i garderober med överskåp. Genomtänkt öppen planlösning mellan kök och vardagsrum med härligt ljusinsläpp via stort fönster. Köket är smakfullt med luckor i vitt, vackert hexagon kakel och vitvaror i rostfritt. Intill finns naturlig matplats. Från köket nås även den mysiga balkongen där du kan avnjuta både sjöglimt och ditt morgonkaffe i solen. Vardagsrummet är ljust med plats för soffa och övrig möblering. Även här kan du avnjuta sjöglimten. Intill finns en praktiskt sovalkov med bra förvaring i inbyggda garderober. Stilrent helkaklat badrum i vitt och mullvadsfärg. Här finns dusch med glasväggar och takdusch, handdukstork, tvättmaskin och torktumlare.

I föreningen finns två takterrasser med utemöbler, växthus med odlingslådor, bastu och relaxavdelning. Härifrån njuter du av den fantastiska utsikten över naturområdet och Lännerstasundet. Föreningen har även en övernattningslägenhet att nyttja. Ett modernt boende!

Bättre än såhär blir det inte för dig som vill slippa välja - här bor du nära vattnet (Lännerstasundet) och med tallskog runt husknuten, samtidigt som Slussen är beläget med goda kommunikationer endast dryga 15 minuter bort. Den planerade strandpromenaden kommer i framtiden ansluta till en småbåtshamn och på en nyanlagd flytbro kan man då fortsätta ut till den lilla ön Mårtens Holme för bad och lek. I området finns en mindre livsmedelsbutik, gym och yogastudio. I närområdet finns ytterligare butiker och närservice lättillgänglig.

Beskrivning

HALL - Via säkerhetsdörr når du en välkomnande hall med praktiskt klinkergolv som sedan övergår i vacker enstavig parkett och målade väggar i vitt. Mycket god förvaring i form garderober med överskåp och bra plats för avhängning.

RUM - Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum med enstavig parkett och målade väggar i vitt. Här finns plats för både stor soffa och matplats för upp till 4 personer. Stort fönster med härligt ljusinsläpp. Sovalkov med plats för ca 120 cm säng och praktiskt inbyggda garderober.

BALKONG - Trevlig möblerbar balkong med sol från tidig morgon till lunch. Här njuter du även av sjöglimt.

KÖK - Modernt kök med enstavigt parkettgolv och målade väggar i vitt. Smakfullt inrett med vita köksluckor, mullvadsfärgat hexagonkakel med grå fog och mörk laminatbänkskiva med nedsänkt ho. Bra arbetsytor och gott om förvaring. Vitvaror såsom rostfri varmluftsugn, rostfri mikrovågsugn, induktionshäll, integrerad spiskåpa, integrerad diskmaskin och integrerad kyl/frys. Utgång till den mysiga balkongen.

BADRUM - Helkaklat med mullvadsfärgat hexagonklinker och vitt kakel. Här finns toalett, handfat med kommod, badrumsskåp med spegel, handdukstork, dusch med duschväggar i glas och takdusch samt fullstor tvättmaskin och torktumlare.

Lägenheten har genomgående enstavigt ekparkettgolv, vitmålade väggar och fönsterbänkar i vacker natursten.

Övrigt

På södra delen av Boo-halvön med det soliga Lännerstasundet nedanför slänten, hittar du Tollare. Anlagt från grunden skapas detta område och håller på att utvecklas till Nackas mest moderna och genomtänkta område. Tollare byggs mitt bland klippor, tallar, vatten och holmar; grönskande natur omgärdar dessutom Tollare från alla håll som Nackareservatet i väst, värmdölandet i öst och bara några få minuters promenad till Tollare träsk. Områdets självklara mittpunkt är det nya torget som just nu håller på att växa fram med närlivs, gym, öppen förskola och yogastudio. Nyligen har Tollareköket, som också har lunchrestaurang i herrgården, öppnat upp ett café och bageri i den gamla grindstugan. Intill ligger en stor nybyggd lekplats med fotbollsplan och en stor äng. Framöver kommer man kunna njuta av den mysiga strandpromenaden intill Lännerstasundet med cafeér, restaurang (The Old Smokehouse Bistro) och fantastiska vyer. Här ligger också Mårtens holme, dit du kommer kunna ta dig till via en flytbro för bad och lek.

I Tollare får du det bästa av två världar. Å ena sidan ett liv mitt i naturen. Å andra sidan nära till allt du behöver av service som Björknäs C och Nacka Forum och kommunikationer. Här finns tät busskommunikation som också kommer utökas med nya linjedragningar som tar dig in till city på en dryg kvart. På sikt planeras även SL-båtar (Sjövägen) att trafikera Tollare som då kommer ta dig hela vägen in till Nybrokajen.

Johannes Petri skola och förskola samt förskolan Lilla Tollare finns redan på plats och ytterligare en planeras att byggas i Grindstugeparken. Nackas rika föreningsliv omfattar allt från fotboll, basket och handboll till segling, gymnastik och ridning.

Dokument (pdf)

Planritningar EkonomiskPlan.pdf hamnplan_Brffakta_attkopa_180604.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Nacka kommun, Boo församling. Skattesats 31.53%.

Storlek

Boarea 39 kvm.

Rum

1,5 rum, varav 0 sovrum.

Lägenhetsnummer

61

Våning / hiss

Våning 1 av 5.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 2018
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Fönster: 3-glasfönster
Ventilation: Mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: HSB Brf Tollare Hamnplan
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 61
Antal lägenheter: 84
Antal lokaler: 0
Brf Tollare Hamnplan består av fyra huskroppar,
HP1, HP2, HP3 och HP4. HP1 och HP2 är
tretton våningar och HP3 och HP4 är sex respektive fem
våningar. HP1 och HP2 har vardera tre entréer,
en övre mot Tollareslingan, en nedre mot torget vid
kajen samt en sidoentré mot Tollare trappa. Tollare
trappa är en offentlig trappa som löper mellan HP1 och
HP2. Föreningen har tillgång till två gemensamma takterrasser.
Den gemensamma takterrassen på HP1 får förutom grönska
och utemöbler ett växthus och i anslutning till takterrassen
på HP2 finns bastu och relaxavdelning. Föreningen
har i HP1 ett gemensamt styrelserum som också
kan användas som övernattningslägenhet.
Mellan husen finns två gårdar, en mellan HP2 och HP3
samt en mellan HP3 och HP4.

Parkering: Föreningen kommer via del i gemensamhetsanläggning att ha 67 st garageplatser i garaget under HSB brf Tollare Strand. Fram till att garaget är färdigställt kan man provisoriskt hyra markparkeringar på grannfastigheten i området. Det finns två handikapparkeringar, en mellan hus 2 & 3 samt en mellan hus 3 & 4.
HSB kommer även under en period om ca 3 år att betala för medlemskap i en kommande bilpool i området vilket ger de boende i brf Tollare Hamnplan möjlighet till ett miljövänligt alternativ till att äga sin egen bil. Man betalar då som boende endast för det faktiska nyttjandet. Mer information gällande detta kommer.

TV

Man väljer själv vilken operatör man önskar genom att beställa tjänsten via Zmarket.
Fiber är indraget i varje lägenhet.

Ni som bostadsrättshavare aktiverar själva tv-paketet START från Telia genom att koppla tv-boxen mot mediaomvandlaren och följa instruktioner från Telia. Kostnaden för tv-tjänsten är inkluderad i månadsavgiften och betalas via avin. Observera att tv-boxen tillhör lägenheten och ska lämnas kvar vid eventuell flytt.
Som bostadsrättshavare har ni möjlighet att via portalen Zmarket.se fritt välja bredbandsleverantör. Avgiften för bredband betalas ej via månadsavin och införskaffande av router står ni själva för.

Månadsavgift

Avgift: 2 062 SEK / mån
Ingår: Värme & kallvatten

Driftskostnad

440 SEK varav:
Försäkring: 150 SEK
VA: 130 SEK
Elektricitet: 160 SEK
Uppgifter baserade på schablon då lägenheten är nyproducerad.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.63032 %
Andel av årsavgiften: 0.64984 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK

Övriga utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 3 kvm.

Föreningen har två gemensamma takterrasser som båda är möblerade med utemöbler och växter. I anslutning till takterrassen på hus 1 finns ett växthus med odlingslådor och på hus 2 bastu- och relaxavdelning med tillhörande pentry, RWC och dusch/omklädningsrum. I hus 1 finns även ett gemensamt styrelserum som även kan användas som övernattningslägenhet.

Övrigt

Varmvatten bereds gemensamt för alla lägenheter i husens undercentraler men mäts individuellt och förbrukningen debiteras per lägenhet.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

HitCounter