Visningar

sön 17 feb 15:15 - 16:00
Välkommen!
mån 18 feb 17:30 - 18:00
Välkommen!
Pris
6 995 000 SEK / Utgångspris
Adress
Valhallavägen 47, 4 tr, Östermalm / Vasastan, Stockholm
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
93 kvm
Avgift
5 012 SEK / mån
Rum
4.5 rum

Högt läge och i gott skick med fri vy, fönster åt tre håll och öppen spis!

Underbar lägenhet i representativ fastighet med vacker entré (och hiss direkt från markplan) är några av de kvalitéer som gör det till ett idealiskt boende oavsett fas i livet. Här finner ni bland annat ett helt ogenerat läge, en planlösning som tillåter olika typer av ändamål utifrån önskemål om antal sovrum. Till detta kommer nyligen renoverat kök, badrum och gäst wc samt såväl funktion som charm i stora portioner. Ljuset i våningen tillsammans med vackra bevarade golv, spegeldörrar, spröjsade fönster och öppen spis gör det svårt att inte förälska sig i bostaden. För den som önskar skapa en 5:a med tre till fyra mer jämnstora sovrum vänligen se idéskiss/alternativ planlösning. Sammantaget ett boende långt utöver det vanliga.

Beskrivning

Välkommen till denna extremt tilltalande och välplanerade lägenhet i genomgående gott skick invid Odengatan och med promenadavstånd till såväl Stureplan som Odenplan. Denna representativa lägenhet är belägen i stambytt fastighet från 1931 och genomsyras av alla de mest eftersökta attributen. Butiker, caféer, kvarterskrogar och bank alldeles runt hörnet och även Lilljansskogens naturområden och löparspår på kort avstånd. Mycket goda kommunikationer med flertalet bussar och T-bana (Kungliga Tekniska Högskolan).

Lägenheten disponeras enligt följande:

- Välkomnande hall med plats för ytterkläder.

- Separat gäst wc utrustad med toalett och handfat. Klinkergolv.

- Trevlig innehall/matsal/bibliotek som på ett naturligt sätt utgör lägenhetens nav. Nuvarande ägare har nyttjat ytan som kontor, men det lämpar sig minst likaväl som endera matsal eller bibliotek. Mycket tack vare den väl tilltagna öppningen mot vardagsrummet upplevs ytan som ljus och luftig. I fastigheten förekommer lösning där detta utrymme disponeras som kök, vilket är ett exceptionellt trevlig sätt att modernisera planlösning och skapa än ännu mer social lay-out samtidigt som fler rum erhålls. Fiskbensparkett.

- Vacker serveringsgång med bra förvaring och access till köksingången. Trägolv.

- Trivsamt, nyrenoverat och stilrent kök med goda förvaringsmöjligheter, bra arbetsytor och två fönster. Kakel längs med två väggar skapar en härlig "restaurangköks"-känsla utan att på något sätt kännas kalt. Köket som idag är utrustat med diskmaskin, spis, spisfläkt samt kyl och frys fungerar för närvarande som arbetskök, men utrymme finns för en mindre matplats för den som så önskar. Trägolv.

- Helkaklat badrum (renoverat 2014/2015) med klinkergolv i stilren och tidlös tappning. Utrustat med dusch, wc, handfat, tvättmaskin och handdukstork. En trevlig detalj är den platsbyggda hylla som löper längs två av rummets väggar och skänker alltid lika eftersökt förvaringsmöjlighet. Spotlights i tak.

- Ljust och stort vardagsrum med öppen spis och osedvanlig fri vy från vackert och stort fönsterparti. Rummets utformning gör att det känns intimt samtidigt som det erbjuder stora sällskapsytor. Fiskbensparkett.

- Tre bra sovrum. Det som idag utgör Lägenhetens Master bedroom är rymligt och rogivande och erbjuder plats för såväl dubbelsäng, garderobsvägg och arbetshörna om så önskas. Original garderob/klädkammare. Trägolv. I sovrum nummer 2 (tidigare jungfrukammaren finns stor garderob och plats för säng). För den som önskar göra rummet större (se idéskiss). Precis som i sovrum 1 är insyn obefintlig. Sovrum 3 utgör idag en vacker matsal, men skulle lika gärna kunna bli ett underbart sovrum med fönster i två väderstreck och vackra parskjutdörrar mot vardagsrummet. Även här fiskbensparkett och ett fullständigt ogenerat läge.

Sammanfattningsvis: en otroligt trivsam lägenhet med stora fönsterpartier, öppen spis och fri vy. Det centrala men ändå lugna läget (tack vare bl.a. ljudisolerade fönster och högt läge) ger ytterligare mervärde.

Dokument (pdf)

Planritningar Brf Roslagsbanan från A till Ö.pdf Stadgar .pdf Brf Roslagsbanan 1 - Årsredovisning 2017.pdf Mätbevis & skiss.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun, Engelbrekt församling. Skattesats 30.84%.

Storlek

Boarea 93 kvm. Areauppgifter enligt mätning & säljaren (enl bostadsrättsföreningen/ekonomisk förvaltare ca 91 kvm).

Rum

4,5 rum, varav 3 sovrum.

Lägenhetsnummer

1406

Våning / hiss

Våning 4 av 5.
Hiss finns.
Hiss direkt från markplan

Byggnad

Byggnadsår: 1931
Övrigt: Köparen är införstådd med att i det fall en alternativ planritning diskuterats/distribuerats/presenterats i samband med försäljningen är denna endast att betrakta som en idéskiss, dvs den är på intet sätt sanktionerad hos aktuell bostadsrättsförening eller rent byggnadsteknisk och kan således ej ses som genomförbara utan köparens egna undersökning om dess möjlighet. Detta även om föreslagen planlösning redan existerar i annan lägenhet.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Roslagsbanan I
Organisationsnummer: 769601-3957
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 1406
Antal lägenheter: 30
Antal lokaler: 2
Brf Roslagsbanan 1 är en välskött äkta bostadsrättsförening som bildades 1996. Föreningen köpte fastigheten 1998 (äger marken). Huset ritades av Kjellbergs arkitektkonto, byggdes 1930-32 och är byggt i 20-talsklassicistisk stil.

Föreningen har ej beslutat om några avgiftsförändringar.

Parkering: Boendeparkering i området.

TV och bredband: Comhem levererar Kabel-TV och bredband (fiber - 1 GB).

Gemensamma utrymmen: Tvättstuga på gatunivå, med två tvättmaskiner, en tumlare, ett torkskåp och en mangel. Cykel- och barnvagnsrum på gatunivå (i anslutning till tvättstugan) samt viss plats för cyklar i ett utrymme placerat i gatunivå.

Föreningens ekonomi

Brf Roslagsbanan 1 har stabil ekonomi för framtiden med ett årligt överskott innan avskrivningar. Vindsförsäljningen kommer att bringa in stort kapital till renoveringar och amortering. Efter detta kommer avgifterna högst troligt att sänkas för de boende.
Delat ägande godkänns (minsta ägarandel 10%).
Juridisk person godkänns ej som köpare.

Föreningens renoveringar

Genomförda renoveringar:
2017: Ny tvättmaskin. Fibernät installerades i fastigheten och har dragits till lägenheterna.
2015: Ny värmeväxlare installerades 2015.
2012: Innergårdens grund renoverades och dränerades. Elrevision med gott resultat - enskilda lägenheter kan dock ha äldre elledningar, vilket styrelsen i så fall uppmanar respektive medlem att omgående åtgärda (på egen bekostnad)
1999 och 2002: Köksstammarna och badrumsstammarna byttes i två etapper.

Kommande arbeten:
- När det kommer till takrenoveringen/ byggnation vind /hissrenovering så planeras arbetet börja i mars/april. Ny entrédörr är beställd till februari.
- Eventuellt målas trapphus om som en lösning med vinds projektören för tillgång till hissen.

Energideklaration

Energiprestanda: 155 kWh/kvm år.
Datum: 2008-11-03
Status: Utförd

Månadsavgift

Avgift: 5 012 SEK / mån
i avgift ingår värme och vatten.

Obligatoriskt tillägg för fiber om 100 kr/mån.

Driftskostnad

905 SEK varav:
Försäkring: 350 SEK
Elektricitet: 285 SEK
Övrigt: 270 SEK
Övrigt avser gas. Försäkringen är uppskattad kostnad. Uppgifterna är individuella och kan variera över tid och ägande.

Lägenheten har stått outnyttjad i ca 2 år.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 7.68044 %

Uteplats

Gemensam balkong i trapphus

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy