Visningar

tis 22 jan 17:00 - 17:30
Bokad visning. Anmälan via hemsidan!
Pris
2 695 000 SEK / Föreslagen budstart
Adress
Ribevägen 18A, Dammfri, Malmö
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
91.5 kvm
Avgift
4 176 SEK / mån
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Gavel-fyra med inglasad balkong på Dammfri!

Välkommen till en välskött och välplanerad gavelfyra på trevligt läge på Dammfri! Våningen är placerad en halvtrappa upp och har vackert ljus från två väderstreck. I taken finns det vacker takstuckatur. Vardagsrummet är generöst och lättmöblerat. Här finns det plats för både soffgrupp och tv-möblemang samt en perfekt plats avsedd för det stora matsalsmöblemanget. Här får alla plats när det vankas större middagar eller kalas! Köket ligger i anslutning till vardagsrummet och matsalsdelen. Här finner du klassisk vit köksinredning och alla vitvaror som mästerkocken kan önska sig med bl a spishäll, varmluftsugn, diskmaskin och mikrovågsugn. Matplatsen är placerad vid fönstret. Härifrån har du också utgång mot den härliga inglasade balkongen i västerläge! Balkongen är inredd med heltäckningsmatta och är möblerbar. De tre sovrummen är alla i bra storlek, varav två har plats för dubbelsäng. I det tredje sovrummet finns det fin plats för förvaring bakom snygga skjutdörrar med spegelglas. Badrummet är helkaklat och bjuder både på badkar samt dina egna tvättmöjligheter. Välkommen hem!

Beskrivning

HALL/ENTRÉ: med laminatgolv och vita väggar. Plats för avhängning samt garderober med skjutdörrar. Takstuckatur.
VARDAGSRUM: med ekparkett och vita väggar. Plats för soffgrupp, tv-möblemang samt matsalsmöblemang. Fönsterpartier i två väderstreck. Takstuckatur.
KÖK: med ljust laminatgolv och vita väggar. Köksinredning i vitt med beslag i aluminium. ljusblått kakel ovan arbetsbänk i massivt trä. Utrustning: spishäll, spisfläkt, integrerad diskmaskin, inbyggd mikrovågsugn, integrerad kyl och frys. Utdragbara skafferilådor. Matplats invid fönster för 4 personer. Ett fönster samt fönster i dörr med utgång mot den möblerbara balkongen.
SOVRUM 1/BIBLIOTEK: med laminatgolv och vita väggar. Plats för dubbelsäng och en arbetshörna om så önskas. Takstuckatur samt ett fönster.
SOVRUM 2: med laminatgolv och vita väggar. Plats för dubbelsäng och en arbetshörna om så önskas. Takstuckatur samt ett fönster.
SOVRUM 3: med laminatgolv och vita väggar. Plats för säng och en arbetshörna. Garderober med skjutdörrar. Takstuckatur samt ett fönster.
BADRUM: helkaklat med ljus och grön klinker samt ljust och grönt kakel med mönstrad bård. Wc, handfat i vitt porslin med kommod i vitt, ovanskåp med speglar och belysning, handdukstork samt badkar. Tvättmaskin och torktumlare i stapel.
FÖRRÅD/KLÄDKAMMARE: generöst.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Langeland Årsredovisning 2017.pdf BRF Langeland 1 Energideklaration.pdf BRF Langelnad Stadgar

Bostadsfakta

Kommun

Malmö kommun, Malmö S:t Johannes församling. Skattesats 32.95%.

Storlek

Boarea 91.5 kvm. Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen.

Rum

4 rum, varav 3 sovrum.

Lägenhetsnummer

49

Våning / hiss

Våning 1 av 3.
Våningen är placerad en halvtrappa upp.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1947
Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Langeland
Organisationsnummer: 746000-5486
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 49
Antal lägenheter: 0
Antal lokaler: 0
Brf Langeland är en äkta förening som förvaltar fastigheterna Langeland 1 och Langeland 2. Föreningen bildades i samband med att byggnaderna färdigställdes 1951. Marken innehas med tomträtt, nuvarande avtal löper fram till 2022. Föreningen består av 188 st bostadsrätter, varav två är lokaler, samt tre hyreslokaler. Bostäderna är uppförda i fyra block på Ribevägen 14,16, 18, 20, 22 samt John Ericssons väg 65.

Parkering: Föreningen förfogar över två underjordsgarage med totalt 106 parkeringsplatser. Kostnad 200 kr/månaden. Kösystem tillämpas.

TV och bredband: Com Hem som kabel-TV-leverantör.
Ownit som bredbandsleverantör, 100/100 Mbit/s, 100 kr/månaden. Debiteras via föreningen tillsammans med månadsavgiften.

Gemensamma utrymmen: Två tvättstugor i källaren med torkrum, torktumlare samt mangel.
Samlingslokal för max 40 personer finns att hyra för 100 kr/tillfälle samt 100 kr i depositionsavgift.
Gemensamma, fasta grillplatser finns på båda gårdarna.
Tillgång till solarium och bastu i källaren på Ribevägen 20.
Cykel- och barnvagnsrum i föreningens gemensamma källarutrymmen.
Två snickarbodar, en på John Ericssons väg 65 och en på Röbevägen 20. Kan användas för mindre snickeriarbeten, målning etc.
Miljöhus för källsortering.

Föreningens ekonomi

Örehus sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse; Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, köparen betalar (1163 kr år 2019). Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren (465 kr år 2019).

Avgiften höjdes senast 1 januari 2012, då med 3%.
Föreningen planerar i dagsläget inte för någon avgiftshöjning. (kontrollerad 2018-10-2)

Föreningens renoveringar

1990 Byte el- och vattenstammar.
1993 Nya tak.
1995 Nya balkonger.
2010 Nya miljöhus.
2012 Nytt passersystem.
2013 Upprustning innergårdarna.
2014 Nytt webbaserat styr- övervakningssystem för värme.
2014 Obligatorisk ventilationskontroll (OVK)
2015 Relining av avloppsstammar.
2015 Fjärrvärmesystemet. Nytt digitalt styrsystem med en väderkompenseringsfunktion installerad.
2017 Ny belysning på innergårdarna
2018 Byte av trästaket och spaljeer på innergårdarna

Kontakt
Hemsida: www.brflangeland.se
E-post: langeland@ownit.nu

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Månadsavgift

Avgift: 4 176 SEK / mån
Ingår i avgiften: Värme, vatten, kabel- tv.
Obligatoriskt tillägg för bredband tillkommer på 100 kr/mån.

Driftskostnad

250 SEK varav:
Försäkring: 100 SEK
Elektricitet: 150 SEK
Driftskostnaden avser 150 kr/månad hushållsel samt 100 kr/ månad hemförsäkring för en person. Driftskostnaden är schablonberäknad.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.00000 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK

Uteplats

Inglasad balkong i västerläge.

Övriga utrymmen

Källarförråd och matkällare finns.

Närområde

Allmänt om området: Namnet kommer från handlaren Nils Söderberg som i slutet av 1800-talet köpte en bit mark ute på landet, vad som då var, långt från de dammiga gatorna inne i stan. Dammfri består idag i huvudsak av 3- och 4-våningshus, byggda på 1950-talet. Områdets invånare kan gå upp till årskurs 9 på Dammfriskolan och för förskolebarnen finns ett flertal olika alternativ. Dammfri är omringat av vackra parker: Mellanhedsparken i väst, Rönneholmsparken i norr och magnifika Pildammsparken i öst. För nybakt brödet är Köpenhamnskonditoriet ett hett alternativ, och en after work på JP's är aldrig ett dåligt val!

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

HitCounter