Länk kopierad!
Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 995 000 SEK
Adress
Toleredsgatan 16C, Centrala Hisingen, göteborg
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
64 kvm
Avgift
4 776 SEK / mån
Rum
3 rum

Renoverad 3:a med inglasad balkong i gröna omgivningar med smidiga kommunikationer!

Granne med Hisingsparken, som erbjuder strålande utsikter och natur såväl möjligheter till motion som promenader, finner vi denna renoverade och väldisponerade trea om 64 m² med stor inglasad balkong i söderläge. Tack vare balkongens läge, storlek och framförallt inglasning ges möjligheten att skapa sig en mysig plats att avnjuta en kopp kaffe eller ett glas vin i goda vänners sällskap. Här får man ett extra rum stora delar av året! Bostaden har under senaste åren genomgått större renoveringar i form av nytt badrum, kök och nya ytskikt.

Här bor man i en stabil, välskött och omtyckt HSB-förening med många övriga faciliteter för föreningens medlemmar att nyttja såsom övernattningslägenhet, bastu, samlingslokal, cykelrum m.m. Lediga parkeringsplatser finns att tillgå. Närmst finner vi Bjurslätts torg med bl.a. livsmedelsbutik, pizzerior, frisör och vårdcentral. Några minuter bort ligger bland annat välkända och familjeägda Mohlins där man kan inhandla och avnjuta delikata bakverk. Backaplan, med sitt stora tjänsteutbud av butiker och restauranger, ligger en kort promenad bort. In till stadskärnan tar det ca 14 minuter med buss som har täta avgångar.

Välkommen att trivas!

Beskrivning

HALL - Välkomnande hall med garderob, plats för avhängning samt hallmöbel. Gott om förvaring i form av en skjutdörrsgarderob. På golvet ligger ett mörkt laminatgolv som sträcker vidare in i köket.
Hallen öppnar upp mot bostadens samtliga rum.

KÖK - Direkt till vänster ligger bostadens kök. Köket är klassiskt inrett i skandinavisk stil med vita luckor, vitt kakel ovan arbetsytor och bänkskivor i ek. Det fina träinslaget ger ett varmt och hemtrevligt intryck.
Maskinell utrustning i form av kyl/frys, spis och ugn, diskmaskin samt fläkt.

Vid fönsterpartiet, som ger fin utsikt över grönområdet, skapas det naturligt en matplats för ca 4-6 middagsgäster.

VARDAGSRUM - Det rymliga vardagsrummet är bostadens hjärta och får massor av ljus från fönsterpartierna samt utgången till balkongen. Här finns plats för stor soffgrupp samt övrigt möblemang efter behov. De neutrala färgvalen för ytskikten skapar utrymme för kreativ inredning med färgglada textilier och tavlor om så önskas.
Härifrån nås bostadens inglasade balkong.

BALKONG - Den stora inglasade balkongen har ett söderläge. Här finns gott om plats för utemöbler samt blomsterarrangemang: skapa dig en mysig plats för att avnjuta en kopp kaffe eller ett glas vin i goda vänners sällskap. Tack vare inglasningen kan balkongen användas större delen av året!

SOVRUM - bostadens två sovrum är båda väl tilltagna i storlek. Fönsterpartier med bänkskiva ramar in utsikten.
Master bedroom är rymligt och nås från vardagsrummet. Här ryms med enkelhet en dubbelsäng med tillhörande sängbord. I detta rum erbjuds en hel garderobsvägg med skjutdörrar.
Finns även utrymme för annan möbel som byrå eller fåtölj om så önskas.

Bostadens andra sovrum nås från hallen. Även detta rum rymmer en dubbelsäng, men passar även perfekt som barnrum, kontor eller gästrum.

BADRUM - I anslutning till hallen finns det fräscha, helkaklade badrummet med golvvärme. Badrummet är smakfullt helkaklat i vitt på väggarna och gråmelerat på golvet. Snyggt inslag med mosaik i en fin gråskala vid dusch och wc. Här leker man med kontraster med det svarta som stilfullt bryter mot det vita, spotlights i taket för ett mer effektfullt intryck.
Här finns wc, handfat med kommod, spegelskåp med belysning, dusch med vikbara dörrar, högskåp med spegeldörr samt handdukstork.
Fönster för vädring samt ljus.

Välkommen att boka in dig på visning!

Övrigt

Övriga utrymmen: bastu, cykelförråd, källarförråd, vindsförråd, solarium samt tvättstugor (varav en i samma uppgång).

Dokument (pdf)

Planritningar BRF stadgar-hsb-bjurslatt.pdf BRF arsredovisning-hsb-bjurslatt-2017.pdf Energideklaration Toleredsgatan 16.pdf Stadgar Bjurslätt 2019.pdf Årsredovisning Bjurslätt 2017.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Göteborg kommun, Skattesats 33.7%.

Församling

Lundby.

Storlek

Boarea 64 kvm. Areauppgifter enligt bostadsföreningen.

Rum

3 rum, varav 2 sovrum.

Lägenhetsnummer

7

Våning / hiss

Våning 2 av 3.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1950
Ventilation: Mekanisk frånluft

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: HSB Brf Bjurslätt i Göteborg
Organisationsnummer: 757200-9392
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 7
Antal lägenheter: 216
Antal lokaler: 28

HSB Bostadsrättsförening Bjurslätt i Göteborg bildades 1950. Föreningen består av 216 lägenheter i 13 hus belägna på Toleredsgatan och Bufjällsleden i Lundby, Göteborg.


Husen ligger granne med Hisingsparken och Slättadamm så naturen finns in på knutarna. Området betecknas av stora grönytor och välvårdade hus. Bjurslätts torg ligger ett stenkast bort och har närbutik, pizzerior, vårdcentral och tandläkare. Bensinstationen är ombud för posten. Bussen till Centralstationen tar bara 15 minuter.

Parkering: I föreningen finns det 228 parkeringsplatser, 31 garageplatser samt 6 mc-platser. Parkeringsplats kan hyras för 125 kr och ingen kö i dagsläget. Garageplats kan hyras för ca 500 kr och i dagsläget är det kö till garageplatser. Mc-plats kan hyras för ca 250 kr och i dagsläget är det kö till mc-platser.

TV och bredband: TV levereras via ComHem. Det ingår 17 st kanaler i månadsavgiften SVT1&2, TV3, TV4, Kanal5, TV6, Sjuan, TV8, Kanal 9, TV10, Kanal 11, TV12, Kunskapskanalen, Barnkanalen, Fox och TLC. Öppna kanalen. Internet finns att tillgå via ComHem eller fiber via Net at Once och bekostas själv av bostadsinnehavaren

Gemensamma utrymmen: Vind- och källarförråd tillhör bostaden. Tvättstuga, bastu, cykelförråd, samlingslokal och övernattningslägenhet för upp till 5 pers (Toleredsgatan 15) som kan hyras för 250kr/natt.

Föreningens ekonomi

Föreningen höjde avgiften med 4% vid årsskiftet 2018/2019.
Tomträttsavgälden kommer att omförhandlas 2020 vilket kommer att medföra en avgiftsförändring som i dagsläget inte är bestämt. (2019-03-20)

Föreningens renoveringar

Gjorda renoveringar:

2006 - Målning av trapphus, tak och fönster
2009 - Energideklaration utförd
2010 - Installation tilluftsventiler i vardagsrum, rengöring ventilationskanaler samt radonmätningar utförda.
3-fas el installerades till elcentralerna i fastigheterna.
2011 - Rengöring av tak och trasiga pannor byttes ut
2013 - Inglasning och utbyggnad av balkongerna
2014 - Besiktning avloppsstammar
2017 - Installation av porttelefoner
2018 - Parkeringsplatser renoverades

Pågående renovering av avloppsrör i bottenplattan med metoden relining. Förväntas pågå till 2022.

Energideklaration

Energiförbrukning: 120 /per kvm (atemp) och år

TV

Ansluten till kabelnät via ComHem. Grundutbudet ingår i månadsavgiften.

Internet

Bredband levereras via ComHem och Net-at-once, avtal tecknas separat av lägenhetsinnehavaren beroende på vilken hastighet som önskas.

Månadsavgift

Avgift: 4 776 SEK / mån
i Avgiften ingår: Värme,vatten och kabel-TV

Gårdsplats/innergård

Gemensam gård med gräsytor, lekplatser, parkbänkar och planteringar.

OMRÅDE
Fantastiskt läge alldeles intill Hisingsparken. Där finns höjder med strålande utsikt och natur som erbjuder såväl möjligheter till motion som promenader och picknick. På Slättadamms konstgjorda sjö är det många som åker skridskor på vintern. På sommaren är bussresan till badplatserna Lilleby och Sillvik behagligt kort. För den som vill spela golf ligger Sankt Jörgens golfbana ett par kilometer norrut.

I närheten finns Bjurslätts torg med en liten närbutik, bageri samt pizzerior. Bensinstationen är ombud för posten. På Wieselgrensplatsen finns mataffärer, apotek, Lundby sjukhus, frisörsalonger, banker och butiker.
Både skolor och förskolor finns i närheten. Alldeles intill föreningen ligger Toleredsskolan som har både förskola samt årskurs 1-9.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.53253 %
Andel av årsavgiften: 0.53253 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Säljare

Renoveringar

Gjorda renoveringar:

2006 - Målning av trapphus, tak och fönster
2009 - Energideklaration utförd
2010 - Installation tilluftsventiler i vardagsrum, rengöring ventilationskanaler samt radonmätningar utförda.
3-fas el installerades till elcentralerna i fastigheterna.
2011 - Rengöring av tak och trasiga pannor byttes ut
2013 - Inglasning och utbyggnad av balkongerna
2014 - Besiktning avloppsstammar
2017 - Installation av porttelefoner
2018 - Parkeringsplatser renoverades

Pågående renovering av avloppsrör i bottenplattan med metoden relining. Förväntas pågå till 2022.

Uteplats

Inglasadbalkonh i söderläge, 8 kvm.
Inglasningsår: 2012

Bilplats

I föreningen finns det 228 parkeringsplatser, 31 garageplatser samt 6 mc-platser. Parkeringsplats kan hyras för 125 kr och ingen kö i dagsläget. Garageplats kan hyras för ca 500 kr och i dagsläget är det kö till garageplatser. Mc-plats kan hyras för ca 250 kr och i dagsläget är det kö till mc-platser.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy