Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Alla bilder Alla bilder Planritningar Planritning Dokument Dokument Karta Karta Intresseanmälan Intresse Dela via epostTipsa
Pris
995 000 SEK
Adress
Klockaregården 18, Skäggetorp, Linköping
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
67 kvm
Avgift
3 212 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Rymlig och insynsskyddad tvårummare med ostört och trevligt läge!

Här välkomnas du till en rymlig och insynsskyddad lägenhet i bra skick. En ljus tvåa med fräscha ytskikt, stora sällskapsytor, fönster i flera väderstreck och öppen planlösning. Här saknar du inget! 

Här finns ett öppet, socialt och härligt vardagsrum samt ett funktionellt, fint och praktiskt kök. Lägenheten har ett sovrum och badrummet är stort och rymligt.
På Klockaregården bor du i ett lugnt område med närhet till livsmedelsaffär i Skäggetorp Centrum såväl som större handelscentrum i Tornby, restauranger, grönområden, skola såväl som förskola. Bra buss kommunikationer samt 15 minuters cykelavstånd till universitetet. Bostaden ingår i den stabila HSB föreningen Gasellen som omfattar 546 lägenheter och är en av Östergötlands största förening. Brf Gasellen tillhandahåller även sina medlemmar gästlägenhet, samlingslokal, bastu och pingisrum, boulebana, tvättstuga, biltvätt, slöjdsal samt gym. Till lägenheten medföljer ett källarförråd och ett vindsförråd . I månadsavgiften ingår värme, vatten, bredband och tv-grundutbudet. Den perfekta lägenheten för dig som letar efter ditt första boende, övernattnings lägenhet eller det unga paret!

Välkommen hem!

Beskrivning

Hall
Det första som möter oss när vi kliver in i denna lägenhet är en inbjudande och yteffektiv hall med hatthylla och skoställ.. Hallen har vita väggar och parkettgolv.

Kök
Funktionellt, fint och praktiskt kök från IKEA med påkostade material och svarta bänkskivor. Köket har ett takfönster, ljusa väggar och parkettgolv. Utrustningen består av spis,, ugn, fläkt och kombinerad kyl/frys.

Vardagsrum
Ett öppet, socialt och härligt vardagsrum med vackert ljusinsläpp, fönster åt två håll och stora och lättmöblerade ytor. Rummet har vita väggar och parkettgolv.

Sovrum 1
Från hallen når du detta sovrum, som är stort, rogivande och ljust med plats för stor säng och inbyggda garderober. Vita väggar och mörkt laminatgolv. .

Badrum
Ett stort och rymligt badrum med takfönster, toalett, badkar, inbyggd förvaring kommod och tvättmaskin. Våtrumsmatta och våtrumstapet.

Dokument (pdf)

Stadgar HSB brf Gasellen i Linköping 2017 (4).pdf Årsredovisning HSB brf Gasellen i Linköping 2017 (6).pdf 809365-deklaration, klockaregården 16-18.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Linköping kommun.

Storlek

Boarea 67 kvm.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

417

Våning / hiss

Våning 3 av 3.
Hiss finns ej.

Föreningen

Föreningens namn: Hsb brf Gasellen
Organisationsnummer: 722000-1080
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 417
Antal lägenheter: 546
Antal lokaler: 0
HSB brf Skäggetorp 1 och HSB brf Skäggetorp 2 har sammanslagits till en gemensam bostadsrättsförening och bytt namn till HSB brf Gasellen.

Besök gärna föreningens hemsida www.hsb.se/ostergotland/gasellen

Gemensamma utrymmen: Tvättstuga:
Föreningen har flera tvättstugor som nyligen renoverats. De ligger i separata hus.

Tvätthall:
Föreningen har två biltvätthallar till förfogande för föreningens medlemmar. Dessa används gratis men är endast avsedda för tvätt av fordon.

Övernattningsrum:
Två övernattningsum med fyra bäddar vardera. Rummen har separat toalett och dusch. Dessa kostar 200 kr/natt att hyra och bokas hos vicecärden.

Motionsrum:
I föreningen finnns ett välutrustat gym som medlemmar kan nyttja gratis. Maskiner och redskap för konditions- och styrketräning. Behörighetskort krävs och hämtas hos vicevärden.

Hobbyrum:
Välutrustat hobbyrum med snickarbänk och verktyg.

Övrigt:
Bastu finns att tillgå.
Föreningen har tre st. boulebanor.
Släpkärra finns att hyra.
Välorganiserad sophantering med regelbunden tömning.

Föreningens ekonomi

Föreningen är HSB-certifierad. HSB-certifiering är ett system för att kvalitetssäkra bostadsrättsföreningar. En certifierad förening håller en mycket hög standard och uppfyller medlemmarnas krav på information. Certifieringen visar omvärlden att bostadsrättsföreningen är välskött och att styrelsen arbetar professionellt och långsiktigt. En certifierad förening lämnar bra och tydlig information om verksamheten, vilket bland annat är betydelsefullt när en bostadsrätt ska säljas eller när lån ska sökas (info från föreningens hemsida).

Ingen avgiftshöjning finns planerad, föreningen höjde månadsavgiften med 1% från 2019-01-01.

Föreningens renoveringar

Gjorda renoveringar:
Portlås med portkod samt taggsystem 2016
Byte till säkerhetsdörrar, 2015-2016
Elrenovering från 1-fas till 3-fas m m 2013-2015.
Fönster och dörrar är bytta.

Internet

Bredband via Bredbandsbolaget (100 Mbit), basutbud ingår i månadsavgiften

Månadsavgift

Avgift: 3 212 SEK / mån

Driftskostnad

325 SEK varav:
Försäkring: 125 SEK
Elektricitet: 200 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.13421 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Köpare
Reparationsfond: 4 860 SEK

Renoveringar

Gjorda renoveringar:
Portlås med portkod samt taggsystem 2016
Byte till säkerhetsdörrar, 2015-2016
Elrenovering från 1-fas till 3-fas m m 2013-2015.
Fönster och dörrar är bytta.

Bilplats

Garageplats. Går att hyra för 350kr/mån. Till garageplatsen är det separat kö.
Parkeringsplats. Går att hyra för 125 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det kortare kö.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy