Visningar

sön 24 mar 12:00 - 13:00
Öppen visning - välkommen!
mån 25 mar 18:15 - 18:45
Öppen visning - välkommen!
Pris
8 995 000 SEK / Utgångspris
Adress
Furusundsgatan 8, Gärdet, Stockholm
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
97 kvm
Avgift
4 929 SEK / mån
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Våning högst upp med två balkonger och öppen spis

Välkommen till denna underbara våning i mycket gott skick högst upp med utblick över hela Stockholm.Optimalt planerad våningen som erbjuder en härlig och social del med öppen spis och utgång till balkong med vidsträckt öppen vy. I den andra mer privata delen av våningen finns idag 3 sovrum till (möjlig 5:a med upp till 4 sovrum) varav det största har balkong, också den med enastående utsikt. En våning som har allt! Utsikt, härliga ljusinsläpp, balkonger, öppen planlösning och eldstad. Flera bevarade funkisdetaljer som bland annat rundade hörn och formgivna pelarväggar. Våningen har även en separat entré, vilket gör att bostaden är perfekt för generationsboende. Här bor du lugnt och skönt med närhet till stadens utbud av restauranger, shopping och grönområden.

Beskrivning

Optimalt planerad våning i mycket gott skick högst upp med utblick över hela Stockholm. I klart väder erbjuds ett panorama från Södermalm till Solna. Du ser Gröna Lund, Östermalm, City, Södermalm med alla kyrktorn, stadshuset och andra landmärken. Spektakulärt även efter mörkrets inbrott.
Våningen erbjuder en härlig och social del med öppen spis och utgång till balkong med vidsträckt öppen vy. I den andra mer privata delen av våningen finns idag 3 sovrum (möjlig 5:a med upp till 4 sovrum) varav det största har balkong, också den med enastående utsikt. En våning som har allt! Utsikt, härliga ljusinsläpp, balkonger, öppen planlösning och eldstad. Flera bevarade funkisdetaljer som bland annat rundade hörn och formgivna pelarväggar. Våningen har även en separat entré, vilket gör att bostaden är perfekt för generationsboende. Här bor du lugnt och skönt med närhet till stadens utbud av restauranger och shopping men också härliga grönområden, som Gärdet, Djurgården eller Liljansskogen, runt hörnet. T-bana och bussar alldeles i närheten. 10 till 15 minuters gångväg ner till Karlaplan.


Rumsbeskrivning:

- Välkomnande hall med stengolv och garderob samt säkerhetsdörr.

- Stilrent badrum med dusch, WC, tvättmaskin. Helkaklat och med golvvärme.

- Från hallen öppnar våningen upp sig i en öppen planlösning med köksdel, köks-ö och ett rymligt och ljust allrum. Rummet smyckas av stilren öppen spis och har utgång till balkong. Här får du plats med både stort matsalsbord och soffor, fåtöljer och annan möblering. Denna del av våningen är perfekt för umgänge, med Stockholms skyline som fond.

- Från köket löper en passage där den privata delen av våningen återfinns.

Tre sovrum ( möjlig 5:a med 4 sovrum) varav det första rymmer både skrivbord och säng samt har förvaring. Andra sovrummet lämpar sig bra som barnrum eller kontor.

Masterbedroom är ett ljust och rymligt sovrum med garderob och utgång till den andra balkongen som även den bjuder på fantastisk utsikt.

- Stilfullt helkaklat badrum med dusch, WC och handfat. Golvvärme.

- Klädkammare samt en separat entré, vilket underlättar om man tex. önskar ett generationsboende.

Parkering: Det finns 3 garageplatser för 2000 kr/mån och 25 st parkeringsplatser utomhus på gården 1000 kr/mån, kö till båda.

Dokument (pdf)

Planritningar Energideklaration913780_Furusundsgatan8.pdf Årsredovisning Revisionsberättelse 2017 Haubitsen 3.pdf Brf Haubitsen 3 Stadgar [signed].pdf

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun, Skattesats 30.57%.

Församling

Oscar.

Storlek

Boarea 97 kvm.

Rum

4 rum, varav 3 sovrum.

Lägenhetsnummer

81

Våning / hiss

Våning 8 av 8.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1939
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Ventilation: Självdrag
Ventilationsinspektion: 2019-02-27
Övrigt: Arkitekt Birger Kuntze

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Haubitsen 3
Organisationsnummer: 716406-8985
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 81
Antal lägenheter: 67
Antal lokaler: 1
Vår fastighet ritades av arkitekten Birger Kuntze och byggdes 1939 på Gärdets högsta punkt. Bostadsrättsföreningen Haubitsen3 bildades 1986 och övertog fastigheten 1994. Sedan dess har en rad renoveringar genomförts, till exempel byte av stammar, byte av elstammar, byte till säkerhetsdörrar och renovering av fasad, balkonger, tak och fönster samt byte av undercentral för fjärrvärme.

Föreningens styrelse värnar om husets fina funktionalistiska arkitektur och strävar efter att bevara den tidstypiska karaktären så långt det är möjligt.
Inga avgiftsförändringar förrän tidigast 2020.

Parkering: Det finns 3 garageplatser för 2000 kr/mån och 25 st parkeringsplatser utomhus 1000 kr/mån, kö till båda.

TV och bredband: Com Hem TV - basutbud som ingår i avgiften. Bredband via Com Hem (ingår ej)

Föreningens renoveringar

Planerade: Trapphus ytskikt ca 2021
Utförda renoveringar:
2018 - Hiss åtgärdat
El-stigar åtgärdade
2013 - Fasadrenovering
2013 - Taket renoverat
2013 - Balkonger åtgärdade
2010-2011 - Totalrenovering av tvättstuga
1996 - Stambyte i hela fastigheten.

Energideklaration

Energiklass: F
Energiprestanda: 196 kWh/kvm år.
Datum: 2019-02-27
Status: Utförd

TV

Com Hem, basutbud ingår.

Internet

Com Hem, ingår ej i avgiften.

Månadsavgift

Avgift: 4 929 SEK / mån

Driftskostnad

360 SEK varav:
Försäkring: 200 SEK
Elektricitet: 160 SEK
Driftskostnader är individuella och kan variera över tid och ägande och driftskostnaderna avser per månad.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 3.35000 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Köpare

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy