Budgivning pågår

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 195 000 SEK
Adress
Major Nilssonsgatan 11A, Slottsstaden, Malmö
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
26 kvm
Avgift
1 623 SEK / mån
Rum
1 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Stilren etta på attraktivt och centralt läge

I ett av Malmös mest eftertraktade områden finnes denna etta om 26 väl utnyttjade kvadratmeter. Lägenheten är i mycket fint skick, välplanerad och med gott om förvaring. En mysig lägenhet med påkostade material, härligt ljusinsläpp och vackra golv.
Här bor du attraktivt och centralt med närhet till restauranger, caféer och fina grönområden. Härliga Ribersborgstranden en kort promenad bort och Malmö City nås med en kort cykeltur.

Beskrivning

Hall - Praktisk och välplanerad hall med hatthylla, klädhängare och garderob. Hallen har vitmålade väggar och vitt klinkergolv.

Badrum - Totalrenoverat badrum i vitt kakel och klinker samt detaljer i Carrara marmor.
Utrustning - Vägghängd toalett, duschhörna, handfat och golvvärme.

Allrum - Stora fönster med härligt ljusinsläpp med plats för både soffa och säng. Rummet bjuder på vita väggar och fiskbensparkett.
Här finns även en skjutdörrsgarderob för ytterligare förvaringsmöjligheter.

Kök - Totalrenoverat stilrent kök med rejäl köksbänk, höga skåp och bra förvaringsmöjligheter. Stora vita kakelplattor som stänkskydd.
Utrustning - Diskmaskin, ugn, induktionshäll och kyl med frysfack.

Dokument (pdf)

Planritningar Energideklaration Major Nilssongatan 11A.pdf Stadgar Major Nilssongatan 11A.pdf Årsredovisning Major Nilssongatan 11A .pdf

Bostadsfakta

Kommun

HILDEGARD 4, Malmö kommun, Skattesats 33.6%.

Församling

Malmö s:t petri.

Storlek

Boarea 26 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

1 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

24

Våning / hiss

Våning 1 av 4.
En halv trappa upp
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1946
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Ventilation: Självdrag

Föreningen

Föreningens namn: Brf Majoren
Organisationsnummer: 746000-2434
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 24
Antal lägenheter: 32
Antal lokaler: 0
Brf Majoren är en äkta förening som förvaltar fastigheten Hildegard 4 med därpå ett bostadshus med 32 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Byggnaden uppfördes 1946 i samband med att föreningen bildades. Fastigheten är upplåten med tomträtt, tomträttsavgälden har omförhandlades nyligen och träder i kraft juni 2019.
SBC sköter den ekonomiska förvaltningen.

Parkering: Boendeparkering råder i området.

TV och bredband: Com Hem, obligatoriskt tillägg på avgift tillkommer på 196,14 kr för gemensamt TV/bredband/IP telefoni.

Gemensamma utrymmen: De gemensamma utrymmena finns i källaren och är tvättstuga, en toalett, torkrum, skyddsrum och cykelgarage med återvinningskärl.

Föreningens ekonomi

Senaste avgiftshöjning:
2018-01-01 höjdes avgiften med 6% i förberedande syfte inför kommande omförhandling av tomträttsavgäld.

Föreningens renoveringar

- Gjorda renoveringar
1996, Nya ytterfönster.
2004, Putsad och målad fasad.
2004, Helt nya balkonger.
2004, Helt nytt tak.
2006, Dränering gård.
2008-2009, Värmeanläggning.
2009, Inspekterad el.
2011, Renoverad tvättstuga.
2011-2012, Spolade avsloppsstammar.
2013, Ventilationskontroll.
2013, Sopsortering.
2016, Relining och stambyte av avloppsstammar och vattenstammar.
2018, Nytt system för portar och källardörrar
2018, Elcentral
2018, Miljöhus på gården

- Planerade renoveringar
Inga omfattande renoveringar planerade i dagsläget.

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsökningar.

Energideklaration

Status: Utförd
Energideklarationsdatum: 2018-12-19

TV

Com Hem, obligatoriskt tillägg på avgift tillkommer på 196,14 kr för gemensamt TV/bredband

Internet

Com Hem

Månadsavgift

Avgift: 1 623 SEK / mån
Obligatoriskt tillägg på 196,14kr per månad för TV/Bredband.

Ekonomi

Andel i föreningen: 1.48810 %
Andel av årsavgiften: 1.57124 %
Pantsättningsavgift: 455 SEK
Överlåtelseavgift: 1138 SEK
Betalas av: Köpare

Närområde

Allmänt om området: I folkmun kallas ofta Slottsstaden för "Käppastan", eftersom så många äldre människor bodde här förr i tiden. Idag är den bilden högst förlegad, då området genomgått en generationsväxling och istället blivit ett attraktivt område för unga par och familjer. Det är lätt att förstå varför. Den vackra bebyggelsen och de mysiga bakgatorna tilltalar de flesta. Matscenen är fräsch med japanska läckerheter på Chill out och Sushibaren, nybakat från Gateau eller Spoonery, som gjort soppan till en konstform. Surdegsfrallorna på S:t Jakobs Stenugnsbageri är bara så goda, ett måste! Om du är på väg till stan kan du antingen ta den sceniska promenaden genom Slottsparken eller hoppa på 4:ans buss och vara på Gustav Adolfs torg på nolltid. Du kommer att älska denna fantastiska del av Malmö!

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy