Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Bygatan 15, Huvudsta/Solna, Solna
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
112 kvm
Avgift
5 222 SEK / mån
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Fantastisk möjlighet att förvärva en social och ljus familjedröm i Huvudsta

Välkommen till en riktig familjedröm på Bygatan 15! Sällan får man så många rätt i en och samma bostad. Denna lägenhet som ligger på en gavel med fönster i tre väderstreck och inglasad balkong i direkt solläge slår verkligen det mesta! Med tre stycken ordentliga sovrum, två toaletter, tvättrum och en otroligt härlig gemensam yta som sträcker sig från ena sidan huset till den andra, har ni alla förutsättningar för att trivas och växa i denna bostad. Räcker inte detta? I tillägg bor du i en stor och stabil förening precis intill Huvudsta centrum och all service samt kommunikationer som det innebär. Det här är en chans som inte får missas!

Välkommen till Huvudsta! Här bor du i en naturnära omgivning med många och långa promenadstråk längs både vatten och på öppna fält. I området har du på bekvämt gångavstånd flera anläggningar för rekreation, motion och bad med populära Huvudstabadet intill anrika Huvudsta gård och Huvudsta Ridskola. Längs med Ulvsundasjön, med sina badbryggor, finns många fina grönområden bevarade och för den som vill gå en längre promenad kan du gå längs Karlbergskanalen, förbi Pampas Marina och Karlbergs slott, hela vägen in till Stockholms stadshus. Det stora Huvudstafältet är ett populärt grönområde för hundägare och barnfamiljer. På fältet finns stora gräsplaner för bollspel och picknick, lekpark samt en liten skridskobana vintertid. Därtill går tunnelbanans blå linje med grymma förbindelser härifrån (Fridhemsplan 6 min, T-centralen 8 min och Kungsträdgården 10 min), kombinerat med ett flertal busslinjer och om du gillar att cykla tar du dig in till Kungsholmen och Vasastan på bara 10 minuter.

Bostadsrättsföreningen Bygatan bildades år 1999 och består av sex huskroppar med totalt 375 stycken lägenheter. Föreningen är mycket välskött och har en stabil ekonomi. Mellan husen finns flera gröna och fina innergårdar med flera gräsmattor att sola på, rabatter, träd och en gungställning. Invid fastigheten finns gungor, fontän, boulebana och den stora Byparken.

Välkommen till Bygatan 15, välkommen hem!

Beskrivning

HALL
Direkt när du kliver in i lägenheten på Bygatan 15 möts du av ett fantastiskt ljusinsläpp! Hallen är centrerad i lägenheten och har bra utrymme för upphängning till vänster innanför dörren och en naturlig plats för ytterligare förvaring längs hallen in mot Sovrum 1 och 2. Hallen har stilrent och lättskött gråmönstrat golv och vita väggar.

SOVRUM 1
Vidare in genom hallen når du fram till två av lägenhetens sovrum som ligger i ett lugnt läge ut mot en av föreningens alla gårdar. Sovrum 1 disponeras idag som ett tryggt och mysigt barnrum, med mindre säng och lekhörna, men fungerar precis lika bra med en stor säng och skrivbord då rummet är väl tilltaget. Platsbyggd garderob, parkettgolv och vita väggar.

SOVRUM 2
Sovrum 2 är precis som det första väl tilltaget och har gott om plats för god nattsömn. Rummet är idag inrett med en stor dubbelsäng och två garderober in till vänster. Parkettgolv och vita väggar.

TVÄTT
I hur många lägenheter finns möjlighet för ett separat tvättrum? Inte många, men det har denna! Tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare, handdukstork och arbetsbänk ger dig en naturlig och avskild plats för att ta hand om familjens alla tvättbestyr och att boka tid i tvättstugan blir ett minne blott!

WC/DUSCH
Från entre och hall når du direkt till lägenhetens stilrena dusch/WC. Idag finns här dusch men det har innan varit inrett med badkar vilket innebär att platsen finns för den som föredrar det. Förvaringsmöjligheter i kommod och skåp/hyllor samt upphängning för handdukar innanför dörren. Väggar och golv går i vitt kakel och beige klinker.

WC
Lägenhetens gästtoalett går i samma stil som duschrummet med vitt kakel och beige klinker. Även här finns gott om förvaringsmöjligheter i både kommod och flera hyllplan.

SOVRUM 3
Sovrum nr 3 nås från hallen, förbi WC och garderober ut till en av lägenhetens väderstreck. Rummet ligger i ett avskiljt läge i lägenheten med gott om förvaring i flertalet garderober precis intill. Ytan är bra planerad och ger utrymme för både säng och skrivbord eller annat önskat möblemang. Parkettgolv och vita väggar.

VARDAGSRUM
Välkommen till lägenhetens hjärta! Här finns utrymme för hela familjen att trivas, med öppet till köket ger rummet gott om ljus från alla tre väderstreck. Soffhörna med en naturlig plats för TV eller stereo med anslutning till balkongen finns in till vänster i rummet. Rakt fram finns en riktigt härlig plats för matbord med stort fönsterparti som skapar en härlig atmosfär i rummet. Parkettgolv och vita väggar.

KÖK
In till höger från vardagsrummet når ni bostadens kök som är väl tilltaget och har ordentliga arbetsytor för matlagning, bakning eller varför inte lite odling? Ytskikten är helt nyrenoverade med stilrent gråa luckor som går fint ihop med den rejäla arbetsbänken i trä. Kyl och frys är fullstora med ismaskin. Diskmaskin och plats för mikrovågsugn i skåp. Dessutom har detta kök både en köksö, städskåp, ett klassiskt skafferi och en fransk balkong som gör det hela ännu härligare! Parkettgolv och vita väggar.

BALKONG
Den otroligt härliga balkongen i solläge nås från lägenhetens vardagsrum och har gott om plats för både bord och stolar. Här kan du avnjuta många långa kvällar tack vare en smart inglasning som går att öppna helt eller stänga helt beroende på behov och årstid. En plats att trivas på!

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Trivselregler (2018-03-22).pdf BRF Årsredovisning 2018 BRF Stadgar (2018-04-24) BRF Energideklaration (2019-06-15).pdf

Bostadsfakta

Kommun

Solna kommun, Skattesats 30.13%.

Församling

Solna.

Storlek

Boarea 112 kvm. Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen.

Rum

4 rum, varav 0 sovrum.

Våning / hiss

Våning 1 av 7.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1968

Föreningen

Föreningens namn: Bygatan
Organisationsnummer: 716419-5328
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Antal lägenheter: 375
Antal lokaler: 3

Parkering: Föreningen har inga egna parkeringsplatser eller garage, men i anslutning till föreningen finns parkeringsplatser för boendeparkering och garage tillhörande Solna kommun och Wåhlins fastigheter.
Boendeparkering i området. Tillstånd sökes hos Solna stad. Mer information finns på www.solna.se/stadsbyggnad-trafik/parkering/boendeparkering/.

TV och bredband: TV: Leverantör: ComHem.
Bredband: Leverantör: Ownit (bredband ingår i månadsavgiften)

Föreningens ekonomi

Förening har ej beslutat om någon avgiftsförändring per 2019-07-03. Däremot siktar föreningen på att årligen göra en liten justering uppåt för att följa deras generella kostnadsökningar.

Observera att detta är en fråga som en styrelse i alla föreningar diskuterar flera gånger om året och bedömningen görs efter varje diskussion. Därför är det viktigt att du som blivande köpare själv tar kontakt med styrelsen för att få förstahandsinformation.

Föreningens renoveringar

Inget större underhåll är planerat, men styrelsen arbetar löpande med en långsiktig plan för löpande underhåll av fastigheter och gårdar.
Planering och upphandling för renovering av befintliga hyresrätter. OVK kommer att genomföras under augusti 2019.
**********
2019 Energideklaration
2013 OVK-besiktning
2011 Byte av fönster
2006 Målning av trapphus,Ombyggnad av tvättstugor
2006-2007 Upprustning gårdar, Kramling och omfogning av fasader, Nya sophus/återvinningsstationer
2005-2006 Stambyte/relining av kök och badrum, Tillbyggnad av 82 lägenheter på de gamla taken, Nya hissar installerade

Månadsavgift

Avgift: 5 222 SEK / mån
Ca 565 kr per kvadratmeter och år. (Medelvärde, avgifterna baseras på andelstalen). Inkluderar: Värme, kall- och varmvatten, avlopp, kabel- TV (analogt utbud från Com Hem) samt 100 Mbps bedband med fast IP via Ownit.

Driftskostnad

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.3669 %
Andel av årsavgiften: 0.36863 %
Pantsättningsavgift: 698 SEK
Överlåtelseavgift: 1628 SEK
Betalas av: Säljare

Renoveringar

Inget större underhåll är planerat, men styrelsen arbetar löpande med en långsiktig plan för löpande underhåll av fastigheter och gårdar.
**********
2013 OVK-besiktning
2011 Byte av fönster
2006 Målning av trapphus,Ombyggnad av tvättstugor
2006-2007 Upprustning gårdar, Kramling och omfogning av fasader, Nya sophus/återvinningsstationer
2005-2006 Stambyte/relining av kök och badrum, Tillbyggnad av 82 lägenheter på de gamla taken, Nya hissar installerade

Uteplats

Inglasad balkong i solläge.

Bilplats

Föreningen har inga egna parkeringsplatser eller garage, men i anslutning till föreningen finns parkeringsplatser för boendeparkering och garage tillhörande Solna kommun och Wåhlins fastigheter.
Boendeparkering i området. Tillstånd sökes hos Solna stad. Mer information finns på www.solna.se/stadsbyggnad-trafik/parkering/boendeparkering/.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy