Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 595 000 SEK / Utgångspris
Adress
Rudsvägen 16A, Sundsta/Norrstrand, Karlstad
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
71 kvm
Avgift
4 232 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

OMBYGGD GENOMGÅNGSTVÅA MED BALKONG, TIDIGARE TREA!

Till dig som söker en tvåa i området med ett stort underbart kök samt ett nyrenoverat badrum med tvättmaskin. Genomtänkt renovering. Öppen spis ger bostaden det lilla extra tillsammans med en balkong som fylls av många soltimmar. Unik och ombyggd tvåa i familjärt område som lätt kan göras om till en trea igen.

Bra och bekvämt läge i området, endast en kort promenad från city. Nära kommunikationer, bad- och idrottshus samt rekreationsområde vid Sundstatjärn. Stabil Brf med fin tvättstuga & ett bra sopsorteringshus. Stort vindsförråd + ett matkällarförråd följer lägenheten.

Välkommen att ringa mäklaren för mer information.

Beskrivning

Dokument (pdf)

Planritningar

Bostadsfakta

Kommun

Karlstad kommun, Skattesats 34.18%.

Församling

Norrstrand.

Storlek

Boarea 71 kvm.

Rum

2 rum, varav 1-2 sovrum.

Lägenhetsnummer

1018

Våning / hiss

Våning 3 av 3.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1946
Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Föreningen

Föreningens namn: Brf Vävaren nr 1
Organisationsnummer: 773200-1727
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 1018
Antal lägenheter: 26
Antal lokaler: 1

Allmänt om föreningen:

Föreningen är en privatbostadsförening. Föreningens fastighet Värvaren 1 består av ett flerbostadshus i tre våningar med totalt 26 bostadsrätter och en lokal med hyresrätt. Den totala boytan är 1 376 kvm och lokalytan 80 kvm. Årsavgifter uppgår till 732 kr kvm. Totalt 26 lägenheter.
Brf Vävaren 1 är en äkta bostadsrättsförening i Karlstad. Föreningen bildades år 1945. Byggår sent 1940-tal.

Gjorda renoveringar:

1987/88 ? Rot- och stamrenovering av 20 lgh i föreningen
2015 ? Ombyggnation av ytterligare 6 lgh. Tidigare lokalyta
2017 ? Byte lägenhetsdörrar
2018 Byggt ut med 2 p-platser med motorvärmare, byggde också två st cykelskydd för bättre förvaring av cykel utomhus. Byte av en torkmaskin i ett torkrum.

Kommande renoveringar:

- Små yttre åtgärder, föreningen kommer fixa sockel.

Ekonomi:

Bra ekonomi, årsavgifterna oförändrade år 2017, 2018 samt år 2019. Stabil förening med små lån.

Gemensamhetsutrymmen:

Tvättstuga ? I källaren finns två tvättstugor med 2 tvättmaskiner och 1 torktumlare. Bokning sker genom att skriva upp sig på tvättlistan intill dörren (8-15 eller 15-22). I korridoren finns också två torkrum, samt till vänster om tvättstugan finns även möjlighet för strykning och mangel.
Cykelförråd - Mellan B och C uppgången finns en liten trappa ner till ett cykelförråd, som är fritt att förfoga över. För att låsa upp dörren går det att använda hemnyckeln.
Källsortering - Vi har källsortering utanför på gården, där det finns möjlighet att slänga sopor, samt sortera plast, kartong, tidningar, glas och metall. Lås upp dörren med hemnyckeln.
Parkering - Vid behov av parkering finns denna möjlighet (dock är det kö f.n.) 12 platser.
Trappstädning - Trappuppgångarna städas en gång i veckan.

Förvaltare:
Ekonomisk förvaltare: Vänerförvaltning AB
Teknisk förvaltare: Värmlands fastighetsservice AB

Försäkring:
Fullvärdesförsäkring via Länsförsäkringar. Bostadsrättstillägg ingår enligt hemsidan (http://vavaren1.bostadsratterna.se/allman-info).

Informationen är tagen från årsredovisningen, föreningens hemsida samt efter samtal med Stefan Wahlberg, ordförande i föreningen (2019-02-04).

Föreningens ekonomi

Förvaltas av Vänerförvaltning

Energideklaration

Energiförbrukning: 133 /per kvm (atemp) och år

Månadsavgift

Avgift: 4 232 SEK / mån
Månadsavgift inklusive värme, vatten samt kabel-TV.

Driftskostnad

375 SEK varav:
Försäkring: 125 SEK
Elektricitet: 250 SEK
Drift enligt schablon.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 5.16000 %
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Renoveringar

Rotren 1987

Bilplats

I föreningen finns 12 parkeringsplatser. Parkering med eluttag kostar 175 kr/mån (just nu 2019-02-04 är 3 personer i kö).

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy