Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 850 000 SEK / Fast pris
Adress
Luthagsesplanaden 36 B, Luthagen, UPPSALA
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
28 kvm
Avgift
1 609 SEK / mån
Rum
1 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Fräsch och yteffektiv etta med balkong på Luthagsesplanaden

FAST PRIS! Välkommen till denna trivsamma etta i populära och centralt belägna Luthagen. Bostaden är högt belägen på fjärde våningen vilken kan nås via hiss eller trapphus. Lägenheten är genomgående ljus, utan insyn och med balkong i fint solläge. Den har en smidig planlösning med plats för både sittmöblemang och matbord, gott om ljusinsläpp tack vare två stora fönster och balkongdörr. Här finns ett ljust och fräscht renoverat kök, en smart inrett sovalkov samt ett lagom stort badrum. En alldeles perfekt lägenhet för såväl student, pendlare eller för de som önskar en trivsam bostad i anrika kvarter i centrala Uppsala.

Här bor man i ett väldigt bekvämt läge med bara minuters promenad till närmsta livsmedelsbutiker på Konsum Ringgatan eller ICA Nära Folkes Livs på Rackarbergsgatan. Om man lockas av restaurangbesök finns flertal restauranger i närområdet och även gott om andra serviceutbud som gym, frisör, bankkontor, cykelverkstad, skräddare mm. I området är det gott om parker som Tegnerparken, Observatorieparken, Ekonomikumparken mm. För den studerande har man nära till i stort samtliga studiecenter, t ex ligger Ekonomikum tvärs över gatan. För den pendlande tar man sig på några minuter ut till 55an som även leder raka vägen till E4. Busshållsplats finns ca 100 meter från huset och med gångavstånd till resecentrum är detta verkligen ett optimalt läge på många sätt och vis.

Välkommen hem.

Beskrivning

HALL:
Välkomnande hall med ekparkettgolv och vitmålade väggar. Finns plats för sko- och hatthylla. Det finns även två garderober med förvaringsskåp ovanför.

KÖK:
Ett trevligt kök med trägolv, vita köksluckor med handtag i rostfritt stål, vitt kakel ovanför arbetsyta och en mörk laminatbänkskiva. Det finns även spotbelysning över skåpen. Köket är utrustat med kyl/frys, ugn i rostfritt stål, fläkt samt praktisk rund diskho.

VARDAGSRUM:
En väldigt ljus och trevlig yta med ekparkettgolv, vitmålade väggar samt fenomenalt ljusinsläpp tack vare dubbelfönster och balkongdörr. Balkongen ligger i västerläge.

SOVALKOV:
Det finns en smakfull och praktisk alkov med förvaring under sängen. Gångjärn för draperi är monterat i taket om man önskar att dra för vid bjudningar.

BADRUM:
Plastmatta på golvet i ljusturkos färg, dubbelt duschhuvud med vattenfall, handfat, spegelskåp med spotbelysning ovanför, WC och en vit hylla för praktisk förvaring.

Övrigt

Till lägenheten hör ett vindsförråd samt ett mindre källarförråd.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Stadgar BRF Årsredovisning 2018 BRF Energideklaration

Länkar

Photo Play D-Photo Styling

Bostadsfakta

Kommun

Luthagen 53:1, Uppsala kommun, Skattesats 34.01%.

Församling

Uppsala domkyrkoförs.

Storlek

Boarea 28 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

1 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

00066

Våning / hiss

Våning 4 av 5.
3,5 trappa upp, står 3 i trapphuset.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1944
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Fönster: 3-glasfönster
Ventilation: Mekanisk frånluft

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Hemming
Organisationsnummer: 717600-0862
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 00066
Antal lägenheter: 80
Antal lokaler: 0

BRF Hemming är en äkta bostadsrättsförening med 80 lägenheter i Uppsala. Föreningen bildades år 1944 och har fått betyget A för år 2017 .

Parkering: I föreningen finns det 12 p-platser som finns att hyra för 350 kr/mån. Separat kösystem. Kö i dagsläget. (kontrollerat Dec 2019).

TV och bredband: Kabel-TV via ComHem (basutbud) och bredband (100/100) via AllTele. Ingår i månadsavgiften.

Gemensamma utrymmen: I källarplanet finns två tvättstugor, den ena är bokningsbar, den andra är 'första till kvarn'. Två bokningsbara torkrum samt mangelrum. Det finns även tillgång till cykelförråd, snickarbod, ett enkelt gym samt bastu.

Föreningens ekonomi

Den 1/1-2020 höjdes avgiften med 2 %.
Föreningen godkänner delat ägande med 10%-90%.

Föreningens renoveringar

2020: Kommande: Fortsatt arbete med takreparationer samt undersökning av grund mm. Föreningen följer en underhållsplan.
2019: Termostatbyte, energimätning, tak, samt stenarbeten på ingångarna.
2016: Byte av fönster och balkongdörrar.
2012: Renovering trapphus, byte av portar och byte av lägenhetsdörrar.
2011: Installation av säkerhetsdörrar.
2007: Ombyggnad hissar.
1997/98: Ventilation.
1996-97: Sophus.
1987/88: Renoverades Va-stammar, elledningar, yttertak, fasad, fönster, balkonger, tvättstuga, tak, el och fasad.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: E
Energiförbrukning: 148 /per kvm (atemp) och år
Energideklarationsdatum: 2019-06-27

TV

Kabel-TV via ComHem, basutbud. Ingår i avgiften.

Internet

Bredband via AllTele. Ingår i avgiften.

Månadsavgift

Avgift: 1 609 SEK / mån
Värme, vatten, kabel-TV & bredband ingår i avgiften.

Gårdsplats/innergård

Innergård med trädgårdsmöbler och grillplats.

Driftskostnad

320 SEK varav:
Försäkring: 120 SEK
Elektricitet: 200 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.75900 %
Pantsättningsavgift: 473 SEK
Överlåtelseavgift: 1183 SEK
Betalas av: Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Uteplats

Från vardagsrummet tar man sig ut till en trevlig balkong i nordvästligt läge med sol eftermiddag/kväll.

Bilplats

I föreningen finns det 12 p-platser som finns att hyra för 350 kr/mån. Separat kösystem. Kö i dagsläget. (kontrollerat Dec 2019).

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy