Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.
Pris
1 750 000 SEK / Utgångspris
Adress
Pargasgatan 46, Akalla höjden, Kista
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
62 kvm
Avgift
3 551 SEK / mån
Rum
2 rum

Rymlig tvårummare med smultronställe i söder.

Välkommen hem till en stor och välplanerad bostad om 2 RoK på populära Akallahöjden. Bostaden en halvtrappa ned har en egen insynsskyddad uteplats i söderläge. Stora möblerbara ytor i samtliga rum och möjlighet att öppna upp planlösningen för att verkligen ta tillvara på bostadens storlek.
Praktiskt kök med matplats och mycket goda arbetsytor, sovrum med plats för dubbelsäng, stort vardagsrum med fönstervägg i söderläge samt ett rejält badrum med badkar.
God förvaring finns i klädkammare och källarförråd.

Beskrivning

Entré:
Du välkomnas in i en rymlig, möblerbar hall som binder samma samtliga rum i bostaden. Här finns god förvaring i dubbla garderober och den rejäla klädkammaren. Plats finns för ytterligare möblering för dig som önskar.

VARDAGSRUM:
Ett stort, lättmöblerat vardagsrum med alkov som passar perfekt för exempelvis en kontorshörna. Ljus flödar från fönstervägg i söder. Här finns plats för soffa, mediamöbler och mer därtill. För dig som önskar en öppnare planlösning finns här möjlighet att öppna upp rummet mot hallen.

UTEPLATS:
Trivsam, stenlagd och insynsskyddad uteplats i allra bästa söderläge. En trevlig stenhäll med avsatser ger än mer liv till dina växter. Här finns en mängd blommor och smultron som bildar en grönskande oas sommartid.

KÖK:
Ett ordentligt kök med goda arbetsytor och plats för matsalsbord för 4-6 personer. Ljus kommer från dubbelfönster i söder.

BADRUM:
Större badrum med badkar. Klinkergolv och kaklade väggar kring badkaret. Vitt porslin och god förvaring i badrumsskåp med spegel samt skåp under tvättställ.

SOVRUM:
Praktiskt sovrum med fönster i söder. Gott om utrymme för dubbelsäng och förvaringsmöbler.

Dokument (pdf)

Planritningar 275672-deklaration.pdf Årsredovisning-2017.pdf Akallahöjden Stadgar.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun,

Storlek

Boarea 62 kvm. Areauppgifter enligt bostadsföreningen.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

119

Våning / hiss

Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1975-1976

Uppvärmning och el

Elförbrukning: 1 620 kWh/år.

Föreningen

Föreningens namn: HSB:s i Stockholm Brf Akallahöjden
Organisationsnummer: 716416-6493
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 119
Antal lägenheter: 271
Antal lokaler: 0
HSB:s Brf Akallahöjden bildades 1979. Fastigheterna övertogs från JM Byggnads AB, som också byggde området under 1976-1977. 25 bostadshus med totalt 271 lägenheter. Lägenheternas storlek varierar från 1 rum och kök till 5 rum och kök.
Föreningen äger och förvaltar fastigheterna Pargas 3 - 8 i Stockholms kommun.
Akallahöjdens bostadsrättsförening är medlem i HSB och de boende äger tillsammans husen och marken. Boende har ansvar för det inre underhållet, föreningen för det yttre underhållet. Årsstämman väljer styrelse och fattar andra viktiga beslut om förvaltningen av föreningens tillgångar.
Målsättningen för styrelser genom åren har varit att Akallahöjden ska fortsätta vara en attraktiv förening där alla medlemmar känner sig nöjda och trygga och att föreningen ska kunna drivas med så låga kostnader som möjligt, på såväl kort som lång sikt utan att underhåll och skötsel av byggnader, mark och utrustning åsidosätts.
Foton av föreningen finns på http://akallahojden.se/bilder1_akallahojden.shtml
Området är bilfritt och inkörning endast tillåten för snabb in- och avlastning. Grönytorna sköts av inhyrt företag och de boende tillsammans. Föreningen delar ut sommarblommor för plantering vid portarna varje juni och de boende ansvarar för rabatternas skötsel. Securitas boendemiljöväktare gör ronder.

Föreningens ekonomi

Föreningen har god ekonomi, som framgår av årsredovisningen. Årsavgiften är relativt låg, trots att den har höjts de senaste åren med i genomsnitt 3 %. Styrelsen har för avsikt att fortsätta höja avgiften i motsvarande takt framöver.
Observera att detta är en fråga som en styrelse i alla föreningar diskuterar flera gånger om året och bedömningen görs efter varje diskussion. Det är viktigt att man som blivande köpare själv tar kontakt med styrelsen för att få förstahandsinformation.

Föreningens renoveringar

Då fastigheterna är byggda 1975-76 finns det visst behov av underhåll. Under de närmaste åren ligger fokus på värmen, såväl byte av undercentraler som tilläggsisolering, och ventilationen. Filmning av stammarna kommer att utföras senast 2019 och först därefter kommer stambyte att planeras in.

Renoveringar:
2000 byttes takpapp.
2004-2005 byttes fönster.
2013 byttes tvättstugeutrustningen.
2014 påbörjades fasadrenovering, utfördes OVK-besiktning av ventilationen och en värmeväxlare till fjärrvärmesystemet byttes.
2014 inleddes en omfattande garagerenovering som beräknas avslutas 2015.
Föreningen kommer att låta utföra en besiktning av husen troligen våren 2015. I år slutförs även fasadrenoveringen som påbörjades 2014.

Föreningen bytte 2004-2005 alla fönster till s.k. 3-glasfönster. Detta för att kunna sänka driftkostnaderna som leder till bättre ekonomi (lägre uppvärmningskostnader) och öka trivseln (ljudisolering).

Månadsavgift

Avgift: 3 551 SEK / mån

Driftskostnad

485 SEK varav:
Försäkring: 140 SEK
Elektricitet: 345 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.31500 %
Andel av årsavgiften: 0.32000 %
Pantsättningsavgift: 448 SEK
Överlåtelseavgift: 1120 SEK
Betalas av: Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Renoveringar

Då fastigheterna är byggda 1975-76 finns det visst behov av underhåll. Under de närmaste åren ligger fokus på värmen, såväl byte av undercentraler som tilläggsisolering, och ventilationen. Filmning av stammarna kommer att utföras senast 2019 och först därefter kommer stambyte att planeras in.

Renoveringar:
2000 byttes takpapp.
2004-2005 byttes fönster.
2013 byttes tvättstugeutrustningen.
2014 påbörjades fasadrenovering, utfördes OVK-besiktning av ventilationen och en värmeväxlare till fjärrvärmesystemet byttes.
2014 inleddes en omfattande garagerenovering som beräknas avslutas 2015.
Föreningen kommer att låta utföra en besiktning av husen troligen våren 2015. I år slutförs även fasadrenoveringen som påbörjades 2014.

Föreningen bytte 2004-2005 alla fönster till s.k. 3-glasfönster. Detta för att kunna sänka driftkostnaderna som leder till bättre ekonomi (lägre uppvärmningskostnader) och öka trivseln (ljudisolering).

Uteplats

Möblerbar stenlagd uteplats i söderläge.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljarens lagstadgade rätt att besluta om att inte alla bud ska redovisas under budgivningsprocessen gör dock att avvikelser kring denna utgångspunkt kan förekomma. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

HitCounter