Visningar

sön 16 dec 12:00 - 12:30
Meddela gärna om ni kommer
mån 17 dec 17:30 - 18:00
Meddela gärna om ni kommer
Pris
1 350 000 SEK / utgångspris/bud
Adress
Frejgatan 36, Valsta, Märsta
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
63 kvm
Avgift
4 158 SEK / mån
Rum
2 rum

Stilren och ljus 2:a i lugnt och trevligt område

Varmt välkommen till denna mycket fina och stilrena 2:a om 63 kvm. Denna lägenhet, som är i mycket fint skick, är ljus och erbjuder bland annat stora fönster, bottenvåning och bra förvaringsmöjligheter - ett välplanerat boende med fina ytskikt, stort vardagsrum och modern utrustning. Till lägenheten tillhör två förråd, varav ett ligger precis intill.
Ett perfekt boende för dig som vill bo bekvämt utan trappor, ha närhet till grönområde, affärer, kommunikation och med bara några meter till parkeringen.

VÄLKOMMEN HEM.

Beskrivning

Hall
Det första du möts av när du kliver in i denna lägenhet är en trevlig och fin hall med hatthylla, säkerhetsdörr och garderob med bra förvaring. Hallen har vitmålade väggar och laminatgolv.

Kök
Ett ljust, stilrent och välplanerat kök som delvis renoverats 2018. Skåp med vita luckor och underliggande spotlights. Bänk med fin laminatskiva och gott om plats till förvaring. Utrustning såsom kyl, frys, spis, inbyggd mikrovågsugn, fläkt och diskmaskin. Framför fönster finns gott om plats för ett matbord.

Vardagsrum
Ett härligt, ljust och rymligt vardagsrum med stora fönster som ger gott om ljusinsläpp. Stora och lättmöblerade ytor och fin utsikt. Rummet har vitmålade väggar och laminatgolv.

Sovrum 1
Från köket och vardagsrummet når du det mysiga sovrummet som är rymligt och fint. Vitmålade väggar, laminatgolv och garderober. Här finner du utgången till balkongen.

Badrum 1
Stort och smakfullt badrum som renoverades samtidigt som stamrenovering gjordes mellan 2014-2016 med mörkt klinkergolv och väggar i vitt kakel. Badrummets inredning består av toalett, badkar, tvättmaskin, torktumlare, förvaringsskåp, handfat, handdukstork och golvvärme.

Balkong 1
En mysig balkong med plats för ett mindre bord.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Märstahus 1 Stadgar maj 2017.pdf.pdf BRF Årsredovisning Märstahus 1 BRF 2016-2017.pdf.pdf BRF Energideklaration Frejgatan 34, 35, 36.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Sigtuna kommun, Valsta församling. Skattesats 33.25%.

Storlek

Boarea 63 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

261

Våning / hiss

Våning 1 av 3.
Bottenvåning
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1967-1969
Byggnadstyp: Flerfamiljshus

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Märstahus 1 BRF
Organisationsnummer: 714800-2384
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 261
Antal lägenheter: 266
Antal lokaler: 0
Bostadsrättsföreningen äger fastigheterna Valsta 3:20, Valsta 3:22 och Valsta 3:23. Fastigheterna bebyggdes år 1967-1969 med 16 flerbostadshus. I föreningen finns det 266 bostadsrättslägenheter. Den totala bostadsytan uppgår till 18 476 kvm. Adresserna är Frejgatan 30 - 75. Fastigheterna är numrerade i nummerordning, inte udda resp jämna som är vanligt

Bostadsrättsförening parkering: Separat kö till alla bilplatser, ingår ej i avgiften. Fn (november 2018) är samtliga bilplatser både inne och ute uthyrda. För att hyra plats tvingas vi hantera en kö. De har också den restriktionen att endast personer som både bor och är folkbokförda på föreningens adress (Frejgatan 30-75) äger rätt att hyra bilplats. Andrahandsupplåtelse av bilplatser är ej tillåtet. Besöksparkering kostar 3 kr / timme eller max 50 kr / dygn. Finns 20 st platser på två parkeringsdäck. Föreningen har inga p-platser för släpvagnar, husvagnar eller större fordon som tex lätta lastbilar.

Bostadsrättsförening TV och bredband: TV:
Telenor är föreningens tv-leverantör. Digitalbox och kanalkort tillhör lägenheten och ingår. Ny box kan köpas för 3500kr. Tillval av ytterligare kanaler kan göras av var och en mot kostnad som debiteras bostadsrättshavare.
Infokanal på TV med aktuell information om föreningen.

BREDBAND:
Eget bredband installerat i alla lägenheter: 100 Mbps, 250 Mbps eller 500-1000 Mbs (uppkoppling görs via separat avtal). 100 Mbps Ingår i avgiften från och med kvartal 2. Högre hastighet debiteras separat.

Bostadsrättsförening gemensamma ytor: Varje lägenhet har tillgång till en tvättstuga av totalt 5 tvättstugor i området, öppna endast mellan klockan 07-22 . Där finns två maskiner, varav en för lite grövre tvätt, dock INTE mattor. Torkskåp, torktumlare, strykbräda, och torkrum för tex lakan. Mindre mangel.

Föreningens renoveringar

RENOVERINGAR I FÖRENINGEN:
Omläggning av tak 1992.
Värmekulvert renoverad 1993.
Värmerör bytta 1996-1999.
Byte av all belysning i trädgård, trapphus och tvättstugor 2005.
Nya lås i lägenhetsdörrar 2007.
Renovering av lekplatser 2007.
Installation av fiber 2007-2008.
Elektroniskt låssystem i gemensamhetsdörrar 2008.
Renovering av garagen 2008.
Digital-TV-anläggning 2009.
Ommålning av garage 2009.
Internetanläggning 2011.
Rengöring av avloppsstammar 2012.
Byte till Canal Digital
Byte av garageportar 2015
Byte till helt nya treglasfönster och tilläggsisolerat 2016
Badrummen är stambytta och totalrenoverade i föreningens regi 2014-2016. Nya stammar i kök och badrum. Ny planlösning och ny inredning i samtliga badrum. Alla badrum är nu klara. Garanti gäller vilket innebär att du får inte göra något i badrummet. Skada på tätskikt innebär att garantin inte längre gäller och du står hela risken vid skada.
Lagstadgad OVK besiktning gjorts 2015. El till spis är 3-fas.
Nya ledningar i stigare, samt ny säkringstavla med jordfelsbrytare i alla lägenheter.

I nya stadgarna kan du läsa vad du får göra och inte får göra. Ta reda på före vad du får göra, sen kan du vidta åtgärder.

Energideklaration

Energiprestanda: 137 kWh/kvm år.
Datum: 2010-06-14
Status: Utförd

TV

Telenor

Internet

Eget bredband installerat i alla lägenheter: 100 Mbps, 250 Mbps eller 500-1000 Mbs (uppkoppling görs via separat avtal). 100 Mbps Ingår i avgiften från och med kvartal 2. Högre hastighet debiteras separat.

Månadsavgift

Avgift: 4 158 SEK / mån
Inkl. fjärrvärme, vatten, internet och Telenors utbud av TV-kanaler som kallas T2-flex ingår i avgiften.

Tillträde

Enligt ök

Gårdsplats/innergård

Trevliga och välskötta gårdar med gott om lekplatser. Den fina blåbärsparken ligger i området och en rymlig hund rastgård finns även där.

Driftskostnad

540 SEK varav:
Försäkring: 180 SEK
Elektricitet: 360 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.34574 %
Andel av årsavgiften: 0.34801 %
Pantsättningsavgift: 455 SEK
Överlåtelseavgift: 1138 SEK
Betalas av: Köpare

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljarens lagstadgade rätt att besluta om att inte alla bud ska redovisas under budgivningsprocessen gör dock att avvikelser kring denna utgångspunkt kan förekomma. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

HitCounter