Detta är en förhandsgranskning av objektet. Informationen kan komma att uppdateras.
Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Porlabacken 15, Hagsätra, Bandhagen
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
69 kvm
Avgift
4 765 SEK / mån
Rum
3 rum

Kommande försäljning i Hagsätra

Detta är en kommande försäljning av trevliga Porlabacken 15. Här får du något utöver det vanliga betingat av äkta lyxkänsla. Bostaden är topprenoverad 2017 och ger en utpräglad rymd av kvalité och exklusivitet med många små finesser och massor av påkostade materialval. Här är det bara att flytta rakt in och njuta av flertalet bekvämligheter som en inbyggd el-kamin (avger ingen värme), spotlights i både tak samt socklar, ljusslingor med dimmer, vaxat vitlaserat golv, balkong i sydväst, upplyst garderob och mycket mer. Ett hem som abslout ska upplevas på plats.

Varmt välkomna att anmäla ert intresse!

Beskrivning

Hall
Rymliga hall med bra förvaringsmöjligheter i form av inbyggda garderober. Vaxat och vitlaserat golv, ljusgrå väggar och spotlights i taket.

Kök
Fräscht och lyxigt kök som är nyrenoverat 2017. Här finns funktionella arbetsytor och matplats för ca 6 personer. Ljusa blanka luckor med praktisk öppning i höjdled. Stänkskydd i en tilltalande mörk ton samt svart granitbänkskiva (Nero Assoluto) med infälld diskho. Svart stengolv. Spotlights i socklarna.

Vitvaror i form av:
-Induktionshäll i vinkel
-Integrerad ugn och micro
-Diskmaskin
-Kombinerad kyl/frys
-Spisfläkt

Vardagsrum
Lägenhetens höjdpunkt med äkta myskänsla. Vardagsrummet erbjuder stilrent lugn med plats för större soffgrupp med tillhörande inredning, såsom bokhyllor. På ena väggen finns en el-kamin, spotlights i tak, samt ljusslinga med dimmer och vaxat vitlaserat golv. Härifrån nås även balkongen i underbart sydvästläge.

Sovrum 1
Bra sovrum med plats för dubbelsäng och förvaring. Fondvägg, inbyggda spotlights och vaxat vitlaserat golv samt ljusgrå väggar.

Sovrum 2
Sovrum med plats för dubbelsäng och förvaring. Vitlaserat golv och ljusgrå väggar.

Badrum
Fräscht badrum som stambyttes 2013 med handdukstork, wc, badkar, handfat med tillhörande spegelskåp och kommod.

Klädkammare
Från hallen nås även den snygga klädkammaren som erbjuder god förvaring och avhängning.

Övrigt

Område & Kommunikationer:
Porlabacken ligger på gångavstånd till Hagsätra centrum med T-bana, bussar, matbutiker, apotek, bibliotek, café, skomakeri, kemtvätt, restauranger och frisersalonger mm. Därifrån kan du ta tunnelbanan med gröna linjen in till city på ca 20 min. Det är också gångavstånd till fina naturområden, populära Älvsjöbadet och Rågsveds centrum liksom Högdalens centrum som har ytterligare butiker och Sveriges största skateboardpark. Från Hagsätra går också buss 143 mot Älvsjö, där pendeltåget ansluter mot både Södertälje och Märsta samt även flertalet bussar in mot stan. Området har två skolor, dels Hagsätraskolan (åk 1-9) och dels Ormkärrsskolan (åk 1-6). Närmaste förskola är Triangeln som ligger ett stenkast från lägenheten.

Dokument (pdf)

BRF Årsredovisning 2017 BRF Stadgar BRF Betygscertifikat Energideklaration

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun, Skattesats 30.8%.

Församling

Vantör.

Storlek

Boarea 69 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

3 rum, varav 0 sovrum.

Lägenhetsnummer

46

Våning / hiss

Våning 2 av 3.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1958
Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Stockelden
Organisationsnummer: 702001-3939
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 46
Antal lägenheter: 49
Antal lokaler: 3

Föreningen äger fastigheten Stockelden 1 med tomträtt (ny avgäld började i år 2018-01-01), bebyggd med 2 st bostadshus innehållande 49 lägenheter och 3 st hyreslokaler.

Lägenheterna är fördelade om:
3 st 1 rok
22 st 3 rok
24 st 4 rok

Parkering: PARKERING
I föreningen så finns 13 st garage och 19 st parkeringsplatser. Garage och parkeringsplats kostar ca 430 kr/mån respektive ca 200 kr/mån (med el) samt ca.100kr/mån (utan el). (Separat kö) p-plats och förråd hanteras av ISS/Riksbyggen, 077-118 10 20

TV och bredband: via Com Hem

Gemensamma utrymmen: TVÄTTSTUGA
Välutrustad tvättstuga finns i port nr 3. Här finns 2 tvättmaskiner, torktumlare och torkrum. Föreningen har även cykelrum, barnvagns- och rullatorrum samt en föreningslokal som kan hyras för exempelvis barnkalas. Samtliga av dessa utrymmen är belägna i port nr 3.

Föreningens ekonomi

Lån per kvm/bostadsyta: 3277 kr enligt årsredovisning från 2017. Total skuld till kreditinstitut på 11 582 750 kr, vilket amorterats ned från 11 700 000 från 2016 enligt det årets årsredovisning. Om 5 år planeras denna skulden ligga på 11 314 750 kr.

Föreningens renoveringar

Gjorda renoveringar:
2018 Installation av portkodslås till varje port.
2017 Godkänd OVK
2016 Tilläggsisolering tak
2014 Taket ommålat
2013-2014 Stambyte bad och kök

Föreningen har inga större kommande renoveringar beslutade. (17-05-08)

Energideklaration

Status: Utförd
Energiförbrukning: 147 /per kvm (atemp) och år
Energideklarationsdatum: 2010-07-09

TV

via Com Hem (basutbud ingår i avgiften).

Internet

via Com Hem (ingår i avgiften) snabbare uppkoppling kan erhållas till reducerade priser.

Månadsavgift

Avgift: 4 765 SEK / mån
VA, vatten, TV-basutbud och bredband via Com hem ingår i månadsavgiften.

Gårdsplats/innergård

På föreningens innergård finns en fin lekplats samt en grillplats för föreningens medlemmar.

Driftskostnad

300 SEK varav:
Försäkring: 200 SEK
Elektricitet: 100 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 1.98646 %
Pantsättningsavgift: 455 SEK
Överlåtelseavgift: 1138 SEK
Betalas av: Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Renoveringar

Gjorda renoveringar:
2018 Installation av portkodslås till varje port.
2017 Godkänd OVK
2016 Tilläggsisolering tak
2014 Taket ommålat
2013-2014 Stambyte bad och kök

Föreningen har inga större kommande renoveringar beslutade. (17-05-08)

Bilplats

PARKERING
I föreningen så finns 13 st garage och 19 st parkeringsplatser. Garage och parkeringsplats kostar ca 430 kr/mån respektive ca 200 kr/mån (med el) samt ca.100kr/mån (utan el). (Separat kö) p-plats och förråd hanteras av ISS/Riksbyggen, 077-118 10 20

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy