Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
3 690 000 SEK / Utgångspris
Adress
Åkannavägen 69, Mölnlycke, Mölnlycke
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
110.5 kvm
Avgift
5 900 SEK / mån
Rum
5 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Barnvänligt boende nära sjö och natur. Bra kommunikationer med endast 25 min med buss till Göteborg.

Vi erbjuder ett stilrent bostadsrättshus om två plan i ett lugnt och fint område på populära Åkannavägen. Vid husets entrésida möts du av prydlig stensättning samt en härlig terrass fint inramad av en häck. Dess sydvästläge ger solmöjligheter från sen eftermiddag till solnedgång. På husets baksida finns en stor, härlig terrass och en av de större trädgårdarna i området. Här finns gräsmatta, träd, lite planteringar som fint omges av en tujahäck. En solig dag finns det möjlighet till sol från morgon till sen eftermiddag, om det blir för varmt är det bara att fälla ut markisen. På gaveln av huset finns en stensatt gång gör det lätt att ta sig runt huset. En vackert rundad stentrappa välkomnar dig in i bostaden. Väl inne i entréplan möts du av hall, kök med rejäl matplats, vardagsrum med utgång till terrass och trädgård samt helkaklat badrum och praktisk tvättstuga. Övre plan fördelas på fyra sovrum och badrum samt klädkammare. I direkt anslutning till huset finns en carport samt ett förråd om ca 6 kvm. I föreningen finns en gemensam lekplats för de små.

Orrekullen ligger vackert vid Skinnefjäll i södra Mölnlycke. Åkannavägen är populärt bland barnfamiljer då både skolor och förskolor finns på nära avstånd. Här bor du nära blåbärsskogen, vackra strövområden, upplysta motionsslingor och fina badsjöar. Närmast ligger Finnsjön och Örtjärn som erbjuder barnvänliga badstränder. Busshållplats finns på ca 500 meters avstånd som trafikeras av Grön Express. Bussen tar dig smidigt in till de centrala delarna av Göteborg på ca 25 minuter. På mindre än 10 minuters promenad finns det en ICA Nära samt en pizzeria. Till Mölnlycke centrum, som har ett stort serviceutbud, tar du dig med bil på ca 5 minuter.

Beskrivning

Välkommen till grönskande Åkannavägen. Framsidan har en terrass fint omgärdad av planteringar samt en grönskande häck. På uteplatsen kan du sitta och njuta av skön eftermiddags- och kvällssol. I anslutning till entrén finns en vidbyggd carport och förråd. Förrådet går att nå både från fram- och baksidan.

Vidare in möts du av entré och hall med bra avhängningsmöjligheter. Här en platsbyggd garderob med skjutdörrar varav en spegeldörr. Golvet i hallen är belagt med ett svart klinkers som vidare övergår till ett massivt ekgolv och väggarna är ljust tapetserade. Hela entréplan har vattenburen golvvärme, vilket ger en skön komfort. I den inre delen av hallen finns ett förrådsutrymme under trappan.

I anslutning till hallen ligger ett trivsamt kök med matplats samt en grönskande vy mot framsidan och den gemensamma lekplatsen. Runt matbordet finns det plats för 4-6 personer. Köksskåp med profilerade luckor i vitt av märket Marbodal och bänkskiva i ek samt ett vitt liggande kakel ovan arbetsbänk. Nuvarande ägare har kompletterat med fler köksskåp så det finns gott om förvaringsutrymme. Köket är utrustat med spis med tillhörande varmluftsugn från Cylinda och spisfläkt av märket GRAM, diskmaskin från Electrolux samt kyl & frys i fullhöjd från Cylinda. Samtliga vitvaror är från 2015 samt i rostfritt utförande. Golvet är belagt med likadant klinkers som i hallen och väggarna är målade i vitt. Väggen mellan kök, hall och vardagsrum har en vitmålad liggande panel.

Praktisk tvättstuga finns i anslutning till köket. Tvättstugan innehåller tvättmaskin (Electrolux, 2014) och torktumlare (Electrolux, 2013), en tvättbänk med ho och flera överskåp samt ett linneskåp. Vita målade väggar och golv belagt med våtrumsmatta.

Både från köket och den inre delen av hallen nås väl tilltaget vardagsrum med plats för både matsalsmöbel och soffgrupp. Golvet är belagt med ett massivt ekgolv och väggarna är målade i vitt. Rummet har ett fint insläpp av ljus med flera fönster samt glasad dörr som leder ut till terrass och trädgård. Ett härligt ställe att njuta på under fina dagar. Terrassen och trädgården vetter mot sydost. Vid en dag med fint väder har du sol från morgon till sen eftermiddag.

Badrummet i entréplan innehåller toalett, spegel med ekhylla och tvättställ med tillhörande kommod i ek samt en dusch med svängda glasdörrar. Väggarna är kaklade med inslag av en dekorbård. Golvet är belagt med ett klinkers. I badrummet finns ett runt fönster för ljusinsläpp.

Från hallen leder vitlaserad trappa upp till hall, fyra sovrum och badrum samt klädkammare. Trapphuset har ett runt, dekorativt fönster. I hallen är det ekparkett och ljusa målade väggar.

De två sovrummet till höger i hall är ungefär lika stora. Väggarna är vitmålade förutom att båda rummen har varsin dekorativ fondtapet. Golvet är av ekparkett och båda har fönster mot baksidan och trädgården.

Rakt fram i hall finns badrum med toalett, spegelskåp och tvättställ i snygg design med tillhörande kommod samt badkar. Väggarna är kaklade i vitt med inslag av en dekorbård. Golvet är belagt med ett klinkers.

Till vänster i hall finns ytterligare två sovrum som båda har laminatgolv samt fönster mot innergården. Det ena är det största sovrummet i bostaden. Här är väggarna ljust tapetserade och det finns två dubbelgarderober i ek som går ända upp till taket.

Det sista sovrummet är något mindre men fungerar både som sovrum, gästrum eller arbetsrum. Här är väggarna målade i vitt.

Övrigt

2018 - Nya bänkskivor av massiv ek i kök
2018 - Målning och tapetsering av hall och kök
2017 - Svängda duschväggar i glas i nedre badrum
2016 - Ny terrass på fram- och baksidan av huset
2016 - Nya wc-stolar
2015 - Renovering av kök med komplettering av nya köksskåp
2015 - Nytt golv i vardagsrum
2014 - Målning och tapetsering på övre plan
2014 - Nytt golv i hall på övre plan samt två sovrum


Mölnlycke är centralort i Härryda kommun belägen en mil sydost om centrala Göteborg. Ortens historia är starkt präglad av textiltillverkningen som startades redan 1849 och pågick ända fram till slutet av 1990-talet. Länge var Mölnlycke också känt för sina handelsträdgårdar. Blommor, frukt och grönsaker odlades och såldes inne i centrala Göteborg.
Större delen av bebyggelsen består av villor, radhus och kedjehus samt stora härliga grönområden. Här finns bland annat Rådasjöns vackra naturreservat och Finnsjöns friluftsområde samt Wendelsbergsparken omgärdad med fin natur för promenader och friluftsliv. Från sjön Gröen slingrar sig Mölndalsån fint genom Mölnlycke centrum på sin väg till Rådasjön. I Rådasjön, Massetjärn och i Mölndalsån finns möjlighet till fritidsfiske.
Runt om i Mölnlycke finns många fina badplatser, bland annat Säteribadet i Rådasjön och Frökens udde i Gröen samt Finnsjön med trevlig badplats.
Mölnlycke är ett expansivt centrum med ett stort utbud av bland annat livsmedelshandel och övrig detaljhandel samt restauranger och caféer. Här finns även ett par apotek, butikskedjor, vårdcentral och flera banker samt ett systembolag. I centrum finns även ett trevligt kulturhus som innehåller bibliotek, utställningshall och café samt flera samlingssalar och teater-/biosalong.
För den som vill ha ett aktivt föreningsliv finns ett stort utbud på orten. Här finns flera idrottshallar och runt om i Mölnlycke finns ett flertal fotbollsplaner, några av dem med konstgräs. I Pixbo strax söder om Mölnlycke finns tennishall, utomhustennisbanor och paddletennis. Vid Råda Säteri finns ett privatstall och ridskola.
I Mölnlyckeområdet finns ett flertal förskolor, familjedaghem och skolor. Dessutom finns det några familjekooperativa förskolor samt en Montessoriförskola. I Mölnlycke finns samtliga utbildningsnivåer från förskoleklass till år 9. Det finns fritidshem och fritidsklubbar i anslutning till skolorna. I centrum finns en öppen förskola som välkomnar alla barn i åldern 0-6 år tillsammans med förälder eller annan vuxen. Hulebäcksgymnasiet, som också är beläget i centrum, kan erbjuda en stor mängd utbildningsprogram. Förutom de nationella programmen finns bl.a. ett estetiskt program med utbildning i musik, slagverk, dans och teater.
Från Mölnlycke finns snabba och goda kommunikationer in till de centrala delarna av Göteborg. Med expressbuss eller bil tar det cirka 15 minuter.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Stadgar.pdf BRF Årsredovisning 2017.pdf Energideklaration.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Härryda kommun, Skattesats 33.29%.

Församling

Råda.

Storlek

Boarea 110.5 kvm.

Rum

5 rum, varav 4 sovrum.

Lägenhetsnummer

E 40

Våning / hiss

Våning 1 av 2.
Våningsplan 1 & 2/2
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 2000
Byggnadstyp: 2 plan
Fönster: 3-glasfönster
Ventilation: Mekanisk frånluft

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme
Elförbrukning: 3 561 kWh/år.

Föreningen

Föreningens namn: Brf Åkannan
Organisationsnummer: 769604-5314
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: E 40
Antal lägenheter: 19
Antal lokaler: 0
Brf Åkannan är en välskött förening som består av 19 bostadrättshus. Föreningen bildades 2001 och äger fastigheten Hönekulla 1:697 i Härryda kommun. Ekonomisk förvaltning sköts av Tre Händer AB i Varberg. Teknisk förvaltning sköts i första hand av föreningens medlemmar. En välskött förening med god ekonomi som löpande underhåller husen. Vinterväghållning sköts av ett inhyrt företag. Bostadsrättsinnehavaren ansvarar för biluppställningsplats och carport i anslutning till fastigheten.

I föreningen finns sophus med källsortering och kompost. Föreningen har ett tält som rymmer 10 personer och kan hyras av medlemmar för 100 kr/tillfälle. Stege (6 m), skottkärra och elektrisk häcksax kan bokas kostnadsfritt via föreningens hemsida.

Gemensamma åtaganden & aktiviteter:
Föreningen har gemensam vår- och höststädning. För att lära känna sina grannar har medlemmarna gemensamma gårdsfester.

Lekplats:
Gemensam lekplats, en uppskattad samlingspunkt, med ett stort antal barn och föräldrar som vistas där regelbundet.

Förskolor & skolor:
- Skinnefjällskolan åk F-3, ca 500 m.
- Högadalsskolan åk F-5, ca 2 km.
- Djupedalskolan åk 4-9, ca 2 km.
- Hulebäcksgymnasiet, ca 3 km.

Parkering:
I området finns 6 kostnadsfria gästparkeringar.

Renoveringar & åtgärder i föreningen:
2017 - Installation av fiber.
2015 - Förbättring av fasader.
2015 - Montering av takrasskydd på samtliga tak. Rensning av ventilationskanaler samt OVK.
2012/2013 Målning av tak samt diverse mur- och putsarbeten.

Föreningen avsätter kontinuerligt pengar till framtida underhåll. Föreningens underhållsplan sträcker sig till 2025.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiförbrukning: 145 /per kvm (atemp) och år
Energideklarationsdatum: 2009-03-24

Internet

Tv, bredband & telefoni via fiber. 100 mbit.

Månadsavgift

Avgift: 5 900 SEK / mån
Inklusive renhållning, carport samt extra parkering.

Tillträde

Augusti eller enligt överenskommelse

Driftskostnad

2 205 SEK varav:
Uppvärmning: 1 245 SEK
VA: 663 SEK
Elektricitet: 297 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 5.26320 %
Andel av årsavgiften: 5.26000 %
Överlåtelseavgift: 1000 SEK
Betalas av: Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Bilplats

I anslutning till fastigheten finns utrymme för två bilar, varav en under tak i anslutande carport. Här finns uttag för motorvärmare.

Övriga utrymmen

Fjärrvärme - vattenburen golvvärme i entréplan och radiatorer på övre plan

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy