Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.
Pris
995 000 SEK / utgångspris
Adress
Ulvsbygatan 3B, Karlstad
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
58 kvm
Avgift
3 266 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Välplanerad tvåa i bra läge

Välplanerad tvåa i bra läge på populära Norrstrand. Välskött HSB-förening med låg månadsavgift som ger god boendeekonomi. Renoverade ytskikt, kök med goda förvaringsmöjligheter och kaklat badrum. I sydvästläge ligger den möberingsbara balkongen som stora delar av året ger känslan av ytterligare ett rum. På innergården finns en gemensam grillplats. I föreningen finns också ett övernattningsrum samt festlokal att hyra. Kabel-TV via ComHem och bredband via Bredbandsbolaget eller ComHem. Till lägenheten hör ett stort vindsförråd och ett matkällarförråd. Fräsch gemensam tvättstuga finns att tillgå i källaren. Separat kö till föreningens garage och parkeringsplatser med motorvärmare.

Norrstrand är en mycket omtyckt del av Karlstad. Här har ni nära till det mesta inom service. Flera matbutiker, restauranger, bank, dygnet-runt öppna bensinstationer och apotek. Nära också till det badhusetI närområdet finns fina naturområden och trevliga cykelstråk och promenadslingor. Goda bussförbindelser till både centrum och Universitetet.

Beskrivning

Entréhall/Inre hall
Bostaden öppnas av en välkomnande hall i två delar. I första delen invid entrén finns plats för avhängning direkt till höger. På golvet ligger slitstarkt klinker och väggarna är ljusa. Den andra delen leder vidare till sovrum, badrum och vardagsrum och skapar en trevlig avskiljning mellan ytorna. Här finns plats till möblering och goda förvaringsmöjligheter genom en praktiskt klädkammare. Här ligger mattlackad ekparkett på golvet och väggarna är tapetserade med samma fina tapet som första delen.

Kök
Kök med originalcharm i tidstypisk charm. Ovanför bänkskivorna i rostfritt sitter ljust kakel. Den maskinella utrustningen spis och ugn, spisfläkt samt kombinerad kyl och frys. Förberett för diskmaskin. Klinker på golv och tapetserade väggar.

Sovrum
Sovrummet har ett lugnt läge mot norr vilket ger svalka under sommarhalvåret. Här finns gott om plats för dubbelsäng och annan önskvärd möblering. Plats till förvaring genom en praktisk skjutdörrsgarderob. På golvet ligger likadan ekparkett och väggarna är tapetserade.

Duschrum
Badrum med kaklade väggar och våtrumsmatta på golv i grå-blå ton. Utrustat med badkar och kommod med belyst överskåp för goda förvaringsmöjligheter samt WC.

Vardagsrum
I vardagsrummet ges plats för de stora sällskapen med en trevlig plats för soffgrupp och matmöbel. Rummet är ljust och luftigt med ett stort fönsterparti mot sydväst. På golvet ligger samma fina ekparkett och väggarna är målade. Här finns också balkongen som erbjuder många soltimmar och som kan nyttjas från tidig vår till sen höst.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Stadgar - HSB Brf Rudan BRF Årsredovisning 2017 HSB BRF RUDAN I KARLSTAD.pdf BRF Energideklaration Ulvsbygatan 3 a-b.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Karlstad kommun.

Storlek

Boarea 58 kvm.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

13

Våning / hiss

Våning 3 av 3.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1949
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Övrigt: Bostadsrättstillägg ingår i avgiften.

Föreningen

Föreningens namn: HSB Brf Rudan i Karlstad
Organisationsnummer: 773200-1685
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 13
Antal lägenheter: 45
Antal lokaler: 11
Föreningen består av 3 hus med sammanlagt 6 trappuppgångar och har adress Ulvsbygatan 3-7. Totalt 45 bostäder.

Föreningens ekonomi

Förvaltas av HSB.
Inga inplanerade avgiftshöjningar nästa år.

Energideklaration

Energiprestanda: 153 kWh/kvm år.
Status: Ej utförd

TV

Kabel-TV från Comhem.

Internet

Bredband från Comhem och Bredbandsbolaget.

Månadsavgift

Avgift: 3 266 SEK / mån
Månadsavgiften innefattar uppvärmning och vatten. Utöver månadsavgiften tillkommer kostnad för hushållsel som betalas av bostadsrättshavaren direkt till leverantören.

Driftskostnad

375 SEK varav:
Försäkring: 125 SEK
Elektricitet: 250 SEK
Drift enligt schablon

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 2.02559 %
Reparationsfond: 33 SEK

Renoveringar

- Rotrenovering 1994
- Årets stadgeenliga fastighetsbesiktning har utförts 2017-09-05.
- Enligt upprättad underhållsplan skall stambyte och värmesystem genomföras år 2037.

Uteplats

Möbleringsbar balkong i sydväst.

Bilplats

Det finns 11 garage och 13 bilplatser. Till dessa är det separat kö. Fria parkeringsmöjligheter finns i området.

Övriga utrymmen

Rymligt vindsförråd och matkällare.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy