Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Primusgatan 87, 6tr, Kungsholmen - Lilla Essingen, Stockholm
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
72 kvm
Avgift
4 183 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Välplanerad och ljus hörntrea med balkong högt upp i huset - Sjönära läge!

Välkommen att flytta in i ett ytterst väldisponerat boende med gavelläge högt upp i huset. Här bor du med ett idylliskt läge precis invid grönska och Mälarens glittrande vatten. Den fantastiska och stora balkongen blir ett extrarum under sommarmånaderna där du kan njuta av sol samt härliga grillkvällar. Fritt läge ovan med bar himmel från balkongen ger en härlig känsla. Vardagsrummet har gott om plats för sällskapsgrupp och matplats för 6-8 personer. Ordentligt arbetskök med goda förvaringsmöjligheter, arbetsytor och maskinell utrustning. Stort sovrum med plats för dubbelsäng och garderobsvägg. Det andra sovrummet är även det rymligt och utgör det perfekta barnrummet/arbetsrummet. Stilrent badrum med stor och härlig takdusch samt kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Bra förvaring i hela lägenheten, hallen är inget undantag med två stora garderober och bra avlastningsytor.

Här flyttar du in i en välskött förening med gemensamma utrymmen som gästlägenhet lätt tillgängligt i huset, samlingslokal samt tvättstuga. Föreningen tillhandahåller även ett flertal garageplatser.

På Lilla Essingen bor du med den perfekta blandningen av stadsliv och härlig grönska, omgiven av Mälaren. Lägenheten ligger med närhet till strandpromenaden som tar dig runt ön. Lilla Essingen har en härlig småstadskänsla med pittoreska Luxparken, mysiga caféer och barnvänliga kvarter. Här bor du med direkt närhet till vattnet, badbryggor samt vackra Luxviken. Ön har natursköna grönområden, parker samt ett bra utbud av caféer, restauranger och butiker. Restaurang Lux Dag för Dag, Pappas Deli samt Dessert och Choklad Stockholm är några av favoriterna.

I närområdet finns även matvarubutiker som exempelvis Tempo och Ica samt mycket bra kommunikationer. Du tar dig lätt till ön med busslinje 1 som går mellan Stora Essingen och Frihamnen via Fridhemsplan, Hötorget och Stureplan. Busslinje 56 går mellan Stora Essingen och Fridhemsplan via Hornsberg. Tvärbanan ligger också nära och förbinder Stora Essingen med Alvik, Liljeholmen och Hammarby Sjöstad. Pendlarbåt med hållplats någon minut från lägenheten.

Varmt välkomna!

Beskrivning

Lägenheten har genomgående mörka parkettgolv och disponeras enligt följande:

Vardagsrum: Stort och ljust vardagsrum med fönster i två väderstreck och plats för både ordentlig matplats och sällskapsgrupp. Härifrån nås lägenhetens stora och härliga balkong.

Kök: Arbetskök med mycket förvaring, maskinell utrustning och goda arbetsytor. Ljusblå luckor, vitt kakel och arbetsbänk i carrara marmor. Maskinellt utrustat med spishäll, fläkt, varmluftsugn, inbyggd mikro, diskmaskin och kyl/frys.

Sovrum 1: Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och god förvaring i tre st garderober.

Sovrum 2: Ordentligt sovrum med plats för både säng och skrivbord. Perfekt som barnrum/arbetsrum.

Badrum: Helkaklat badrum med svarta klinkers och vitt kakel. Stor takdusch, WC, kommod, skåp, handdukstork, kombinerad tvättmaskin och torktumlare samt golvvärme.

Hall: Välkomnande hall med stora avhängningsmöjligheter i två rymliga garderober. Bra avlastningsyta innan man tar sig vidare in i lägenheten. Här kan man rulla in såväl cykel som barnvagn.

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Energideklaration.pdf BRF Stadgar.pdf BRF Årsredovisning 2017.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Köksfläkten 5, Stockholm kommun, Skattesats 30.58%.

Församling

Västermalm.

Storlek

Boarea 72 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

3 rum, varav 0 sovrum.

Lägenhetsnummer

19092

Våning / hiss

Våning 6 av 7.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 2007
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Ventilation: Mekanisk frånluft

Föreningen

Föreningens namn: Essinge Terrass
Organisationsnummer: 769613-0132
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 19092
Antal lägenheter: 100
Antal lokaler: 3
FÖRENINGEN
Föreningen består av fyra flerbostadshus på adresserna Primusgatan 85, 87, 91, 93 och Luxgatan 25 och 27 med 100 st bostadsrätter, 3 lokaler och 71 st garageplatser.

Föreningen har god ekonomi och har under åren amorterat av sina lån kraftigt. Man har med detta kunnat sänka årsavgifterna 10% och haft en avgiftsfri månad de tre senaste åren.

-Gästlägenhet
-Föreninglokal
- Tvättstuga
- Cykelrum

RENOVERINGAR
2017 - Laddstolpar garage, installerat hjärtstartare samt fått bygglov för inglasning av balkonger beviljat.
2018 - Luftvärmesystem och inredning i gästlägenhet. Nya postboxar installerades i portarna.

För mer information om föreningen - gå in på www.essingeterrass.se eller prata med mäklaren.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiförbrukning: 96 /per kvm (atemp) och år
Energideklarationsdatum: 2013-04-18

TV

Föreningen är ansluten till kabel-Tv. Basutbudet ingår i månadsavgiften.

Internet

Bredband levereras av Telenor och ingår även den i månadsavgiften.

Månadsavgift

Avgift: 4 183 SEK / mån
Värme, vatten, kabel-tv och bredband ingår i avgiften.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.92870 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Uteplats

Stor balkong i sydöstläge.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy