Visningar

tors 22 nov 17:00 - 17:30
Vänligen anmäl till visning med namn och telefonnummer
lör 24 nov 12:00 - 12:30
Vänligen anmäl till visning med namn och telefonnummer
Pris
2 150 000 SEK / utgångspris
Adress
Tingvallagatan 5 B, Tingvallastaden, Karlstad
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
104 kvm
Avgift
4 859 SEK / mån
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Med utsikt över domkyrkan

Praktfull våning i Karlstads mest centrala delar med utsikt över Domkyrkan. Lägenheten ligger i en 30-tals fastighet där du kan njuta av mycket av den charm som finns kvar. Högt i tak, fungerande öppen spis, bevarade snickerier, vackra dubbeldörrar, tre rum i fil med renoverade ytskikt och fiskbensparkett. Gemensam balkong finns på innergården där man kan njuta av solen. Belägen i en bra och välskött förening. Här bor ni i ett lugnt och grönskande område med citypulsen runt hörnet. Närhet till allt från mataffärer, shopping, bibliotek, träningscenter, kultur, grönområden, kommunikation och restauranger.

Varmt välkommen på visning!

Beskrivning

HALL
Välkommen in till denna fantastiska lägenhet på Tingvallagatan. Redan i hallen möts ni av en härlig känsla när den öppnar upp sig mot vardagsrummet och övriga lägenheten. Här erbjuds avhängning för ytterkläder och skor samt möjlighet till garderobsvägg för ytterligare förvaring. På golvet ligger en vacker äldre stavparkett. Tapetserade väggar.

WC
I anslutning till hallen ligger gäst-wc med tvättställ samt spegelskåp.

KÖK
Till höger fram i hallen hittar ni köket. Gott om skåp och vitvaror bestående av kyl och frys, spis och fläkt. Svart/vitt klickgolv på golvet och väggarna är ljusa. Fönster mot innergården.

SOVRUM 1
Detta sovrum ligger i en avskild del av lägenheten mellan kök och badrum. Parkettgolv i ek på golv och tapetserade väggar samt fönster mot innergården.

BADRUM
Med plastmatta på golv och väggar. Utrustning i form av badkar, toalett, handfat och spegelskåp.

VARDAGSRUM/MATSAL
Hjärtat av bostaden med utsikt mot Domkyrkan. Rummet har en härlig känsla med högt i tak och eldningsbar öppen spis. Stavparkett och tapetserade väggar 2016. Fina bevarade dubbeldörrar finns kvar mot allrummet.

ALLRUM
Väl tilltaget allrum med fin stavparkett och utsikt mot Domkyrkan och staden. Detta rum nås från dubbeldörrar i vardagsrum/matsal och även genomgång till köksdel och badrum.

SOVRUM 3
Trevligt sovrum med klädkammare. Stavparkett på golv och tapetserade väggar.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Stadgar - Brf Freja 5 BRF Energideklaration - Tingvallagatan 5 A-B BRF ÅR & Revisionsberättelse Brf Freja 2017.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Karlstad kommun, Karlstads domkyrkoförs. församling. Skattesats 34.18%.

Storlek

Boarea 104 kvm.

Rum

4 rum, varav 2-3 sovrum.

Lägenhetsnummer

39

Våning / hiss

Våning 2 av 0.
Våningsplan 2 (2 trappor).
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1934
Fönster: 2-glasfönster

Bostadsrättsförening

Föreningens namn: Brf Freja 5
Lägenhetsnummer: 39
Antal lägenheter: 47
Antal lokaler: 7
Brf Freja bildades år 2014 och består av 47 lägenheter med adresserna Södra Kyrkogatan 11 samt Tingvallagatan 3 & 5 A-D. Till föreningen hör även 8 st lokaler. Fastigheten är bebyggd med ett antal byggnader uppförda vid olika tillfällen och i olika utförande. Byggnaderna bildar en kringbyggd gård vilken till viss del är underbyggd med garage och lokaler i två våningsplan.

Energideklaration

Energiprestanda: 138 kWh/kvm år.

TV

Ansluten till kabelnät. Leverantör ComHem.

Internet

Bredband från ComHem.

Månadsavgift

Avgift: 4 859 SEK / mån

Driftskostnad

650 SEK varav:
Försäkring: 200 SEK
Elektricitet: 450 SEK
Driftkostnad enligt schablon.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 3.58000 %

Uteplats

Gemensam balkong som nås från trapphuset. Härifrån kan du njuta av förmiddagssolen. Föreningens medlemmar kan även nyttja en terrass på innergården som är placerad i söderläge.

Bilplats

Till garageplatsen är det separat kö.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljarens lagstadgade rätt att besluta om att inte alla bud ska redovisas under budgivningsprocessen gör dock att avvikelser kring denna utgångspunkt kan förekomma. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

HitCounter