Detta är en förhandsgranskning av objektet. Informationen kan komma att uppdateras.
Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Finnbergsvägen 20, Finnberget, Nacka
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
58 kvm
Avgift
3 398 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Charmig 2:a med två balkonger och hänförande havsutsikt

Detta är en kommande bostad som kommer ha öppna visningar längre fram, kontakta mäklaren för mer information.

Välkommen hem till denna charmiga bostad som verkligen bjuder på något utöver det vanliga. Här möts du av en välplanerad lägenhet med stora sociala ytor och ett fräscht och rymligt kök. Det som gör lägenheten till något alldeles extra är de två balkongerna som tillsammans ger er sol hela dagen. Utöver en balkong med utsikt över innergården vänd mot sydost har du en alldeles fantastisk stor balkong med magnifik utsikt över Stockholms inlopp, Djurgården och Vaxholm. Balkongen ligger i nordväst med sol kvällssol.

Inbjudande genomtänkt planlösning vilket ger maximalt nyttjande av ytan och genomgående vackert ljusflöde i hela lägenheten. Köket är charmigt med vita köksluckor och rymlig matplats. I köket finns utgången till den sydostvända balkongen mot innergård som sjuder på sol under dag och förmiddag. Det ljusa, luftiga vardagsrummet rymmer såväl soffgrupp som matbord och här har man höjt upp del av golvet för att maximera havsutsikten även från soffan (går att tas bort om man önskar). Här finns en praktisk klädkammare med litet fönster som ger möjligheter att göras om till arbetshörna, barnkammare eller liknande. Badrummet är fräscht med smakfulla materialval.

Uppe på Finnberget bor du med utsikt över hela stan. Här slutar Finnbergsvägen, vilket gör att genomfartstrafik saknas. Området präglas av lugn och under sommarhalvåret av grönska. Här bor du mitt emellan skärgård och storstad och närkontakten med vattnet och båtlivet är något alldeles speciellt. Trots det så är innerstan nära och du når Slussen på bara 10 minuter. SL har även en linje med färja från antingen närliggande Finnboda hamn eller Kvarnholmen direkt in till Nybroplan.

Beskrivning

HALL - Via säkerhetsdörr når du en välkomnande hall med ljust laminatgolv, målade väggar i beigt och spotlights i tak. Plats för avhängning och ingång till samtliga rum.

VARDAGSRUM - Stort och ljust vardagsrum med ekparkettgolv och målade väggar i vitt. God plats för såväl soffgrupp som matbord. Del av vardagsrummet har upphöjt golv för att maximera havsutsikten även från soffan, detta går att enkelt ta bort utan påverkan på golv, om man önskar. Utgång till balkong.

KLÄDKAMMARE - Från vardagsrummet nås en rymlig klädkammare med vädringsfönster. Här finns en garderob och inredning. Här finns möjlighet att skapa liten arbetshörna eller liknande.

BALKONG - Rymlig inglasad balkong med fantastisk havsutsikt över Stockholms inlopp och Kvarnholmen. Nordvästläge med kvällssol.

KÖK - Fint och smakfullt kök med ljust laminatgolv och målade väggar i vitt. Köket är inrett med vita köksluckor, svart laminatbänkskiva och grönt kakel. Vitvaror såsom spis med häll och ugn, rostfri fläkt och kyl/frys (2018). Matplats för 4-6 personer och utgång till balkong.

BALKONG - Mysig och inbäddad balkong med utsikt över föreningens lugna innergård. Sydostläge med förmiddags- och dagssol.

SOVRUM - Rymligt sovrum med ljust laminatgolv och målade väggar i vitt. Fönster med utsikt över innergården.

BADRUM - Badrum med ljusblå våtrumsmatta och vitt kakel. Här finns toalett, handfat, flera badrumsskåp, spotlights i tak samt dusch med vikbara dörrar.

Övrigt

Finnberget är en lugnt och välskött oas som ligger i ett expansivt område bestående av Saltsjöqvarn, Finnboda Hamn och Kvarnholmen. Området är känt för sin anrika historia och för de magnifika vyerna över Stockholms inlopp, innerstan och Djurgården. Detta är det optimala området för dig som vill bo nära naturen men samtidigt vill ha nära till innerstans puls. Uppe på Finnberget finns en härlig utsiktsplats med grill och mysiga klippor för sol eller picknick. I direkta närområdet finns en mindre servicebutik och en pizzeria och nära till hands finns även mataffärer och annan service. Det större serviceutbudet finns närmast i charmiga Sickla köpkvarter som erbjuder matbutiker, ett stort shoppingutbud och fantastiska restauranger. Södermalm ligger nära tillhands och en kort båttur bort når du Nybroviken och innerstan.

På gångavstånd finns förskola vid Finnboda Hamn och Vilans Skola som rymmer daghem, förskola och årskurs 1-6. I angränsning till Finnberget ligger tre stycken båtklubbar och charmiga promenadstråk intill vatten tar dig till bort mot Saltsjöqvarn med Elite Hotel och vidare till populära Boule & Berså. Det finns också en promenad/cykelväg till Sickla och Alphyddan längs Svindersviken. Nära till hands ligger även Hammarbybacken för utförsåkning och Nyckelviken för natur och rekreation.

Hela området kring Finnberget är under förändring framförallt Finnboda hamn och Kvarnholmen som bebyggs med bostäder såväl nybygda som ombyggda industrier. På sikt i takt med inflyttningen kommer det även byggas ut butiker, närservice och gång och cykelvägar längs vattnet. En högbro för bil- och kollektivtrafik kommer att för binda Kvarnholmen med Nacka för att förstärka kommunikationerna till och från Kvarnholmen.

Området trafikeras av buss 402 som går till Slussen, 469 som går till Nacka sjukhus via Sickla köpkvarter samt 53:an som tar er hela vägen in till Slussen, Centralen och Fridhemsplan. Det finns även möjlighet att ta sig till stan via båt (SL). Vid Finnboda hamn finns hållplatsen för båten som tar dig vidare in till Nybroviken via Djurgården och Saltsjöqvarn. I Finnboda hamn kan du också välja båten som åker vidare mot Nacka strand, Lidingö och Frihamnen. Läs mer på: www.sjovagen.nu.

Dokument (pdf)

Planritningar Stadgar.pdf Energideklaration.pdf Årsredovisning 2016.pdf BRF Energideklaration.pdf BRF Stadgar.pdf BRF Årsredovisning-2018.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Nacka kommun, Skattesats 31.54%.

Församling

Nacka.

Storlek

Boarea 58 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

149 (1301)

Våning / hiss

Våning 3 av 3.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1948-1952
Byggnadstyp: Flerfamiljshus
Fönster: 3-glasfönster
Ventilation: Mekanisk frånluft

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Finnberget Sicklaön 37:24
Organisationsnummer: 769606-5841
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 149 (1301)
Antal lägenheter: 226
Antal lokaler: 7

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen köpte fastigheten 2003 (äger marken). I föreningen finns 226 lägenheter varav 16 är hyresrätter (oktober 2019). Det finns även 7 hyresrättslokaler. Inga planerade avgiftsförändringar 2019. Föreningen accepterar delat ägande, minsta andel 10%. Läs mer på www.finnberget.se

Parkering: I föreningen finns 134 st parkeringsplatser att hyra för 350-500 kr/mån beroende på läge och storlek (finns större p-platser för ex. lätt lastbil), 13 st garageplatser att hyra för 1 250 kr/mån (lång kö), 15 st garageplatser hos grannföreningen att hyra för 800 kr/mån. I dagsläget är det ingen kö på p-platserna 2020-05-15.

Medlemmar som är intresserade av p-plats ombeds skicka ett mail till parkering@finnberget.se. Observera att man endast kan ha en parkeringplats per lägenhet.

TV och bredband: Kabel-TV via ComHem eller Telia. Bredband via ComHem eller via fibernät Telia (upp till 250 Mbit/s).

Gemensamma utrymmen: Det finns flera tvättstugor i föreningen som är utrustade med tvättmaskiner, torktumlare, torkrum och mangel. Tvättstugan i port 42-44 är utrustad med grovtvättmaskin. Det finns även en samlingslokal/övernattningsrum (uthyres för övernattning och lugnare tillställningar 300 kr/dygn), grillplatser, miljöstuga, cykelförråd och barnvagnsrum. Föreningen har även ett antal förråd att hyra ut i varierande storlek, kostnad ca 500 kr/kvm och år.

Föreningens renoveringar

1988-1991 byte av stammar, nya el-stammar i lägenheterna, ny ventilation, ny fasad
2008 OVK genomförd
2010 Ommålning trapphus
2012 Underhåll av undercentraler med byte av varmvattenväxlare, byte av samtliga ventiler på värmestammarna, renovering av uteplatser, installation av fiber (Telia)
2013 byta av VA-ledning
2014 underhåll av lekplatser och miljöstugor, nya garageportar
2015-2016 fönsterbyte
2017 OVK genomförd
2017 Stamspolning
2019 renoverades tak och fasad på "nybygget"

Föreningen kommer inom de närmsta åren renoverat tak och fasader på övriga hus, exakt tidsplan är ej satt ännu.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiförbrukning: 161 kWh/kvm och år

TV

Kabel-TV via ComHem eller Telia. Bredband via ComHem eller via fibernät Telia (upp till 250 Mbit/s)

Månadsavgift

Avgift: 3 398 SEK / mån
I avgiften ingår värme, vatten och balkongtillägg.

Gårdsplats/innergård

Mysiga innergårdar i området med lekplats och sittgrupper omringade av stora träd. I föreningen finns också en fin grillplats uppe på värnet med underbar utsikt över hela Stockholm.

Driftskostnad

440 SEK varav:
Försäkring: 190 SEK
Elektricitet: 250 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Säljare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Renoveringar

1988-1991 byte av stammar, nya el-stammar i lägenheterna, ny ventilation, ny fasad
2008 OVK genomförd
2010 Ommålning trapphus
2012 Underhåll av undercentraler med byte av varmvattenväxlare, byte av samtliga ventiler på värmestammarna, renovering av uteplatser, installation av fiber (Telia)
2013 byta av VA-ledning
2014 underhåll av lekplatser och miljöstugor, nya garageportar
2015-2016 fönsterbyte
2017 OVK genomförd, stamspolning
2017 Stamspolning

Föreningen planerar att framöver renovera tak, putsa fasader och uppdatera utomhusmiljön.

Bilplats

I föreningen finns 134 st parkeringsplatser att hyra för 350-400 kr/mån, 14 st garageplatser att hyra för 1 250 kr/mån, 15 st garageplatser hos grannföreningen att hyra för 700 kr/mån. För närvarande är det kö till garageplatserna men lediga parkeringsplatser ska finnas tillgängliga.

Övriga utrymmen

Till lägenheten hör två källarförråd. Det finns flera tvättstugor i föreningen som är utrustad med tvättmaskiner, torktumlare, torkrum och mangel. Tvättstugan i port 42-44 är utrustad med grovtvättmaskin. Det finns även en samlingslokal/övernattningsrum (uthyres för övernattning och lugnare tillställningar 300 kr/dygn), bastu, grillplatser, miljöstuga, cykelförråd och barnvagnsrum. Föreningen har även ett antal förråd att hyra ut i varierande storlek, kostnad ca 500 kr/kvm och år.

Mysig innergård med trevlig lekplats och sittgrupper omringade av stora träd. I föreningen finns också en fin grillplats uppe på värnet med underbar utsikt över hela Stockholm.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy