Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 095 000 SEK
Adress
Mossgatan 195, Rud, Karlstad
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
50 kvm
Avgift
2 703 SEK / mån
Rum
1 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Yteffektiv renoverad etta med inglasad balkong!

Yteffektiv etta om 50 m² med renoverade ytskikt och nytt kök från 2018. Ljus och fräsch lägenhet med vitmålade väggar och ett enhetligt gråtonigt laminatgolv. Stort vardagsrum med flera alternativ till möblering där både soffgrupp och matbord ryms. Inglasad balkong i skönt västerläge bidrar till känslan av ett extra rum till bostaden. Balkongen är fullt möblerbar med antingen bord eller lounge-grupp. Klädkammaren i hallen nyttjas i dag som sovplats vilket gör att bostaden upplevs som stor. Köket lämnar rejäla ytor för både matlagning, stor matgrupp och till festligheter i goda vänners lag. Helkalkat badrum som renoverades i föreningens regi mellan 2006-2009.

Digitalt grundutbud med kanaler från ComHem och en parkeringsplats ingår i avgiften!

Till lägenheten finns förråd i källarplan. Nytt modern tag-system med bokningstavla till tvättstuga innanför entrédörren. Både tvättstuga och cykelförråd ligger även dessa i källarplan.

Stor och mycket välskött förening där det mesta är gjort av viktiga renoveringar. P-plats och förråd ingår i avgiften. Renoverad tvättstuga i källaren. På populära Rud erbjuds en härlig omgivning med gott om grönområden och promenadstråk samt goda förbindelser via stadsbussnätet till både Karlstad centrum och universitet. Löpspår, matvarubutik, vårdcentral, apotek och all service finns precis utanför dörren.

Varmt välkommen hem!

Beskrivning

Välkomna till Mossgatan 195!

Alla ytskikt är renoverade och köket helt nytt 2018 (ej badrum). Bostaden präglas av vita väggar och ett golv i grå nyans.

HALL
En god känsla ges direkt när man kliver in i lägenheten och möts av den ljusa fina hallen. Hatthylla direkt direkt till vänster och plats för skoställ. I hallen finns även en stor separat klädkammare som idag nyttjas som sovrum och där plats lämnas för en säng.

VARDAGSRUM
Här samsas både soffgrupp och separat matsalsbord utan att ytorna känns för små. Flera möbleringsalternativ där endast fantasin sätter sina begränsningar. Ljus och fräscht tack vare stort fönsterparti i hop med de fina ytskikten.

BALKONG
Stor balkong i västerläge med helt öppningsbara skjutglaspartier och monterade soljalusier.Här finns plats för matbord eller loungegrupp om så önskas. På balkongen finns el-uttag.

KÖK
Renoverat 2018 med vita blanka och släta snickerier tillsammans med en ljus bänkskiva med underlimmad ho. Köket är välplanerat med arbetsytor i vinkel där en god belysning ges från monterad Led-slinga i överskåpens underkant. Gott om skåp och lådor till förvaring. Vita kaklade väggar med nischade svarta och röda detaljer vid arbetsytorna. Stilren rostfri spisfläkt med integrerade spotlights och enkelt avtagbara filter som klarar maskindisk. Helintegrerad kyl/frys & diskmaskin, induktionshäll samt inbyggnadsugn.

Fenomenal matplats med plats ges för hela kompisgänget att umgås till en middag eller vinkväll. Fönsterparti mot innergården samt ett vädringsfönster.

KLÄDKAMMARE/SOVDEL
Inrett med golv och vitmålade väggar. Plats för säng.

DUSCHRUM
Föreningens duschrum renoverades mellan 2006-2009. Helkaklade väggar och klinkerlagt golv. Handfat, belyst badrumsskåp med spegel, wc, duschhörn med svängbara dörrar, toppmatad tvättmaskin samt spotlight i innertak.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Stadgar del 2 BRF Stadgar BRF Årsredovisning 2018 BRF Energideklaration Mossgatan 189-193.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Karlstad kommun.

Storlek

Boarea 50 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

1 rum, varav 0 sovrum.

Lägenhetsnummer

658

Våning / hiss

Våning 3 av 3.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1969
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Ventilation: Mekanisk frånluft

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: HSB Brf Rud i Karlstad
Organisationsnummer: 773200-1339
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 658
Antal lägenheter: 872
Antal lokaler: 0

Övernattningslägenhet finns på Fadderortsgatan 4. Det finns också hobbylokal, en lokal för ca 50 personer (Fadderortsgatan 1) samt en för ca 25 personer (Mossgatan 199) finns att boka och låna. Det finns en grovtvättstuga i varje kvarter.

På populära Rud erbjuds en härlig omgivning med gott om grönområden och promenadstråk samt goda förbindelser via stadsbussnätet till både Karlstad centrum och universitet. Löpspår, matvarubutik, vårdcentral, apotek och all service finns precis utanför dörren.

Fastigheterna är försäkrade via Trygg Hansa, där även bostadsrättstillägg ingår.

Bostadsrättsföreningen har gruppavtal gällande el, där varje lägenhet blir debiterad för el efter förbrukning på månadsavin.

Länk till föreningens hemsida: https://www.hsb.se/varmland/brf/rud/

Parkering: P-plats utan motorvärmare följer lägenheten.
Garageplats kostar ca 300 kr/mån. Parkeringsplats med motorvärmare kostar ca 120 kr/mån.
Till platser med motorvärmare och till garage är det separat kö.

Till varje lägenhet ingår en uppställningsplats för bil, varav 226 är utrustade med motorvärmare. 110 garage och finns inom bostadsrättsföreningen.

TV och bredband: Bredband erbjuds från ComHem alternativ fiber från Telia.

Gemensamma utrymmen: Det finns snickeri, film och studielokal att nyttja för de boende i föreningen. Det finns även en övernattningslägenhet att hyra.

Föreningens ekonomi

HSB brf Rud i Karlstad omfattar 33 hus. Mycket stabil bostadsrättsförening med 872 lägenheter, fördelade på 94 trappuppgångar. För icke HSB-medlemmar tillkommer en engångsavgift om 500 kr för inträde i HSB.

Föreningens renoveringar

Gjorda renoveringar:

- Stambyte, renovering av badrum samt nytt ventilationssystem 2006-2009.
- Renovering av tvättstugor under 2012.
- Fiber indraget 2012/2013.
- Inglasade balkonger 2014.
- Nytt passersystem till entréportarna 2016. Via denna kan även tvättstuga bokas (kan även bokas via app i telefonen).
- Hissar i hus med hiss är nyrenoverad under hösten 2017.

Planerade:

- Byte av lägenhetsdörrar, entrépartier samt installation av postboxar. Planerad start, hösten 2019.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiförbrukning: 131 /per kvm (atemp) och år
Energideklarationsdatum: 2009-09-29

TV

Grundutbud från ComHem ingår i månadsavgiften.

Internet

Internet erbjuds från ComHem och Telia (fiber).

Månadsavgift

Avgift: 2 703 SEK / mån
inkl. värme, VA, kabel-tv. (228 kr/mån avser balkongtillägg).

Driftskostnad

300 SEK varav:
Försäkring: 100 SEK
Elektricitet: 200 SEK
Driftskostnaderna är schablon.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.08614 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Säljare
Reparationsfond: 485 SEK

Renoveringar

Gjorda renoveringar:

- Stambyte, renovering av badrum samt nytt ventilationssystem 2006-2009.
- Renovering av tvättstugor under 2012.
- Fiber indraget 2012/2013.
- Inglasade balkonger 2014.
- Nytt passersystem till entréportarna 2016. Via denna kan även tvättstuga bokas (kan även bokas via app i telefonen).
- Hissar i hus med hiss är nyrenoverad under hösten 2017.

Uteplats

Stor inglasad balkong i västerläge.

Bilplats

P-plats utan motorvärmare följer lägenheten.
Garageplats kostar ca 300 kr/mån. Parkeringsplats med motorvärmare kostar ca 120 kr/mån.
Till platser med motorvärmare och till garage är det separat kö.

Till varje lägenhet ingår en uppställningsplats för bil, varav 226 är utrustade med motorvärmare. 110 garage och finns inom bostadsrättsföreningen.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy