Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Lindhagensgatan 65, 3tr, Kungsholmen - Thorildsplan, STOCKHOLM
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
46.5 kvm
Avgift
2 804 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

2:a i toppskick - balkong - högst upp

Otroligt väldisponerad 2:a med stora fönsterpartier och ett fint ljusinsläpp. Lägenheten är i toppskick, totalrenoverad sommaren 2018. Planlösningen är delvis öppen mellan vardagsrum och kök med generösa sociala ytor. Vardagsrummet är rymligt med plats för sällskapsdel och matbord och har utgång till lägenhetens balkong i öster. Köket intill har mycket bra förvaring i vita över- och underskåp, integrerad kyl/frys samt diskmaskin. Sovrummet har gott om plats för dubbelsäng. I hallen finns platsbyggd garderob med skjutdörrar och ytterligare garderober i rummet. Badrummet är utbyggt och nyrenoverat i sober färgskala och materialval som ger en lyxig känsla, här finns en kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Lägenheten är genomgående i mycket fint skick med fina parkettgolv, ljusa målade väggar och generös takhöjd.

Lindhagensgatan ligger centralt med närhet till både City, grönområden och vackra promenader längs vattnet. Oslagbara kommunikationer med Thorildsplan (grön linje) ett par minuter bort samt Stadshagen (blå linje) ca 5 minuters promenad åt andra hålet. Buss 50 går precis utanför dörren och går till Fridhemsplan, Odenplan och hela vägen till Universitetet. All tänkbar service finns inom räckhåll, i slutet av gatan finns Hornsbergs Strand med badbryggor och restauranger vid vattnet. I Lindhagens Galleria finns ICA Maxi, apotek och systembolag. Närhet till Rålambshovsparken med Smedsuddsbadet. Runt Kungsholmen löper härliga promenad- och löparspår ca. 1 mil längs med vattnet.
Brf Kalkonen är en välskött och populär förening med bland annat gemensamhetslokal och gästlägenheter. Här finns även underbara innergårdar med härlig grönska, äppelträd, uteplatser och grill.

Beskrivning

HALL
Platsbyggd garderob med skjutdörr ger utrymme att hänga av ytterkläder och skor. Sandfärgat klinkergolv.

VARDAGSRUM
Längs ena väggen finns platsbyggd förvaring från golv till tak. Vardagsrummet har en härlig rymd med ljusa lättmöblerade ytor. Plats för generös sällskapsdel samt middagsbord i anslutning till köket. Ett stort fönsterparti med utgång till balkongen ger fantastiskt ljusinsläpp.

KÖK
Nytt kök med vita över- och underskåp som ger utmärkt förvaring. Integrerad kyl/frys samt diskmaskin. Induktionshäll och varmluftsugn med inbyggd mikro. Generös arbetsyta med vitt kakel ovanför.

SOVRUM
Sovrummet är luftigt och har plats för både stor säng och ytterligare förvaring vid behov. Fönster i öster med vacker fönsterbänk i sten.

BADRUM:
Badrummet är utbyggt och mycket rymligt. Lyxigt och stilrent renoverat i sober färgskala och fina materialval. Här finns kombinerad tvättmaskin/torktumlare, tak- samt handdusch bakom vikväggar av glas, wc, handfat med stort spegelskåp ovanför samt lådkommod undertill. Klinkergolv med värme.

Dokument (pdf)

Planritningar Stadgar HSB Brf Kalkonen Energideklaration Årsredovisning 2016-2017.pdf BRF Stadgar Brf Kalkonen.pdf BRF Årsredovisning 20172018 Brf Kalkonen.pdf BRF Energideklaration Geijersvägen 6.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun, Skattesats 30.75%.

Församling

Västermalm.

Storlek

Boarea 46.5 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

99-4015-7-540-3

Våning / hiss

Våning 3 av 3.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1936
Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Föreningen

Föreningens namn: HSB:s Brf Kalkonen
Organisationsnummer: 702001-0653
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 99-4015-7-540-3
Antal lägenheter: 550
Antal lokaler: 44

FÖRENINGEN:
Brf Kalkonen är en av HSB:s äldsta och största föreningar och äger sju fastigheter belägna i kvarteren Kalkonen, Påfågeln och Silverfasanen. Föreningen registrerades den 1926 och består idag av 550 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 44 lokaler upplåtna med hyresrätt.

RENOVERINGAR:
Föreningen har en ständig översyn av fastigheten. Det finns en framtagen underhållsplan och renoveringar utförs efter behov. Följande stora renoveringar har sett ut enligt följande:

2018 - Sopkarusellerna är utbytta till sopkärl
2016/2017 - Installation av LED- armaturer i vindsutrymmen, installation av nytt bokningssystem för tvättstugor, byte av system för fjärrvärme och varmvatten, renovering av golv i 7 entréer.
2015/2016 - Nya möbler till innergårdarna. Gästlägenheterna har målats och möblemanget har bytts ut, löpande av maskinpark i tvättstugor bytts ut.
2014/2015 - Etapp 5 av föreningens balkonger samt underhåll av fasader och tak på Silverfasanen. All trapphusbelysning har bytts ut i föreningen.
2014 - OVK-besiktning
2013/2014 - Renovering av föreningens gemensamma vädringsbalkonger. Undersökning av föreningens trapphus för att utvärdera skick.
2010/2011- Renovering av fönsterpartier i borättslokaler, renovering av tvättstugan på Geijersvägen 10, rostskyddsmålning har genomförts på halva taket i kvarteret Påfågeln mot Creutzgatan/Kristinebergsvägen. Trädgårdarna har rustats upp.
2010 - Renovering av fönster med nytt energiglas som skyddar för kyla, buller och isolering.
2009 - Taken på Kalkonen 3 renoverades.
2008 - Spolning av stammarna, rensning/sotning av imkanalerna.
2007-2008 - Undercentral till fjärrvärmen byttes.
2005-2006 - Fasad och fönster renoverades.
2004-2005 - Ny maskinpark i tvättstugor.
1990-1993 - Stammarna i badrummen byttes och i samband med detta renoverades samtliga badrum samt att el-stigar byttes ut.

Framöver kommer föreningen se över fasaderna på Kalkonen 3 och 4 för att få en samlad bild över underhållet. Det finns även en planerad översyn och renovering av gemensamhetslokalen Hörnet.

KABEL-TV/INTERNET:
Kabel-TV levereras via ComHem där ett basutbud ingår i avgiften. Från och med 1 april 2019 ansluts föreningen kollektivt till Telenor för bredbandsuppkoppling 250/250 Mbit som kommer inkluderas i avgiften under ett år.

GEMENSAMMA UTRYMMEN:
En stor bonus för Brf Kalkonens medlemmar är de gemensamhetslokaler som finns att tillgå.

- Det finns två gästlägenheter som kan hyras billigt av medlemmar och deras gäster. Dessa kan man hyra till en kostnad av 500kr- samt 800kr/ dygn.
- Hobbyrum medlemmarna kan nyttja.
- Gemensamhetslokal med bastu, gym samt gemensamhetsyta.
- Grovsoprum finns i fastigheten.
- Det finns tre cykelrum samt ett barnvagnsrum per kvarter.
- Det finns sju stycken tvättstugor i föreningen som bokas via ett elektroniskt bokningssystem.
- Föreningen har även härliga innergårdar med underbar grönska, äppelträd och planteringar. Gårdarna möbleras med utemöbler och grill.

ÖVRIGT:
Styrelsen godkänner högst två delägare till en bostadsrätt. Ingen ägarandel får understiga 25 %.

För utförlig information se föreningens hemsida: http://www.hsb.se/stockholm/kalkonen

Gemensamma utrymmen: Det finns flera tvättstugor, cykelförråd, vindsförråd, solarium, bastu, samlingslokal, festlokal och två gästlägenheter.

Energideklaration

Energiförbrukning: 130 /per kvm (atemp) och år

Månadsavgift

Avgift: 2 804 SEK / mån
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv

Driftskostnad

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.24342 %
Andel av årsavgiften: 0.21228 %
Pantsättningsavgift: 683 SEK
Överlåtelseavgift: 1593 SEK
Betalas av: Säljare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Uteplats

Balkong i österläge.

Övriga utrymmen

Till lägenheten hör ett stort vindsförråd som ligger 1/2-trappa upp.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy