Visningar

sön 27 jan 14:00 - 14:45
Välkommen!
mån 28 jan 18:00 - 18:30
Välkommen!
Pris
3 395 000 SEK / accepterat pris
Adress
Sankt Göransgatan 70, Kungsholmen, Stockholm
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
38 kvm
Avgift
686 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Låg avgift - Centralt läge - Skuldfri BRF

Utmärkt planlösning med smarta förvaringslösningar, luftiga ytor, fint ljusinsläpp och generös takhöjd. Vardagsrummet har gott om plats för förvaring, sällskapsdel och middagsbord. Stort fönsterparti med vacker fönsterbänk i sten. Det mysiga sovrummet har platsbyggd förvaring och ger plats för 160 cm säng. Köket är överraskande rymligt med goda arbetsytor och gott om förvaring i nya vita över- och underskåp. Köket är fullt utrustat och har diskmaskin. Badrummet är stambytt och har utmärkt förvaring i fler skåp. Här bor man två personer utan problem tack vare genomtänkta lösningar som ger plats åt otroligt bra förvaringsmöjligheter. Genomgående ljus färgsättning med vitmålade väggar, i hall och vardagsrum finns en vackert bevarad fiskbensparkett.

Föreningen är ytterst välskött och helt skuldfri. I den redan låga avgiften ingår förutom värme och vatten även Kabel-TV och Bredband. Föreningen har också tidigare år bjudit på 3 avgiftsfria månader. Medlemmarna har tillgång till två gemensamma bokningsbara takterrasser.

Perfekt läge på Kungsholmen med all tänkbar service inom räckhåll. Närhet till Västermalmsgallerian, flertalet mataffärer samt Fridhemsplans knutpunkt för kollektivtrafik med både grön och blå tunnelbanelinje runt hörnet. Kronobergsparken en bit uppför gatan, några minuters promenad till Norr Mälarstrand åt ena hållet och Kungsholmsstrand och Vasastan åt andra hållet. Närhet till Centralen & City. Precis utanför porten finns bland annat mataffär, restaurang, kemtvätt och italienska caféet Poli med fantastiskt kaffe.

Beskrivning

HALL:
i entrén finns två stora garderober med spegelskjutdörrar för förvaring samt avhängning för ytterkläder och skor. Väggarna är vitmålade genomgående i hela lägenheten. På golvet vacker fiskbensparkett i original.

VARDAGSRUM:
Vardagsrummet är rymligt och har ett stort fönsterparti. Rummet är lättmöblerat och ger utrymme för såväl sällskapsdel som matbord.

KÖK:
Köket ger dig mycket bra förvaring i vita över- och underskåp. Svart bänkskiva med vitt kakel ovanför. Vitvarorna består av kyl/frys, diskmaskin, ugn med spishäll samt fläkt. På golvet ligger en grå klinker.

SOVRUM:
Det mysiga sovrummet har ett stort fönster med vacker fönsterbänk i sten. Rummet är idag möblerat med 160 cm säng. Förvaring i väggskåp.

BADRUM:
Badrummet har vitkaklade väggar med dekorationslist samt beige klinkergolv. Här finns dusch, handfat med både över och underskåp. Ytterligare förvaring i flera skåp. Handdukstork.

Dokument (pdf)

Planritningar Stadgar.pdf Årsredovisning 2017.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun, Västermalm församling. Skattesats 30.75%.

Storlek

Boarea 38 kvm. Areauppgifter enligt mätning (34 kvm enl. lgh.fört).

Rum

2 rum, varav 0 sovrum.

Lägenhetsnummer

1104

Våning / hiss

Våning 1 av 5.
Våningsplan 1 av 5 (1 trappa).
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1939
Byggnadstyp: Flerfamiljshus

Föreningen

Föreningens namn: BRF Arbetaren 13
Organisationsnummer: 716411-7025
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 1104
Antal lägenheter: 68
Antal lokaler: 3
FÖRENINGEN:
Brf Arbetaren 13 förvärvade fastigheten 1988 och upplåter idag 68 lägenheter och 1 lokal med bostadsrätt samt 1 lägenhet och 3 lokaler med hyresrätt. Fastigheten byggdes 1939-1943 och huserar på adresserna Sankt Göransgatan 70-72. Föreningen är en sk. äkta bostadsrättsförening.

RENOVERINAR/EKONOMI:
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig fram till 2035. Stora renoveringar har sett ut enligt följande;

2016/2017 - Ventilationsöversyn
2016 - Sett över taksäkerheten samt brandskydd
2015/2016 - Upprustning av innergårdar
2015 - Installation av matfallskvarnar i de lägenheter som önskat
2013 - Uppgradering för Internet, Stamspolning samt filmning av stammar
2012/2013 - Underhåll av vindar och tak
2012 - Ny port
2011 - Uppgradering av maskinpark i tvättstuga, Nytt låssystem
2010/2012 - Byte av undercentral samt fastighetens samtliga radiatorventiler, åtgärder enligt OVK.
2009 - Konvertering av piskbalkonger till takaltaner
2005 - Hissrenovering, byte till säkerhetsdörrar
2000 - Omputsning fasad, renovering av balkonger
1994/1996 - Rörstambyte samt elstambyte

KABEL-TV/BREDBAND: Att notera är att i den redan låga avgiften ingår, förutom värme och VA, basutbud för Kabel-TV via Canal Digital samt bredband och IP-telefoni via Ownit.

EKONOMI/AVGIFT:
Föreningen har en mycket bra ekonomi och står idag obelånade. En stor intäktskälla kommer från föreningens ena lokal, matvarubutiken Lidl.

Föreningen har under tidigare år bjudit på 3 avgiftsfria månader.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN:
Föreningen har ett antal gemensamthetsutrymmen för medlemmarna att nyttja.

- Två härliga takterrasser som renoverats under 2009. Under sommaren möbleras terrasserna med utemöbler och grill.
- Fräsch tvättstuga ligger belägen i källaren och är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, centrifug och mangel. Det finns även ett torkrum samt en obokningsbar tvättmaskin för drop-in.
- Cykelförråd samt grovoprum finns i entréplan.
- Gemensam innergård finns som om sommaren möbleras med utemöbler. Här finns även cykelparkering under tak.

För mer information gå in på; www.arbetaren13.se

Energideklaration

Energiprestanda: 158 kWh/kvm år.

Månadsavgift

Avgift: 686 SEK / mån
Inkl: värme, vatten, bredband & bas Tv.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.98500 %
Andel av årsavgiften: 0.77920 %

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

HitCounter