Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 750 000 SEK / Utgångspris
Adress
Sibeliusgången 58, Akalla, Kista
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
42.7 kvm
Avgift
2 792 SEK / mån
Rum
1 rum

Renoverad 1,5a på en av Akallas bästa adresser!

Varmt välkommen till denna välplanerade topprenoverad 1,5 som går att omdisponera till en mini 2:a. Bostaden erbjuder ett rymligt och renoverat kök (2019) med god plats för matsalsbord, från köket nås bostadens balkong omgiven av grönska, här kan ni spendera många soltimmar tillsammans med vänner och bekanta. Vidare erbjuder bostaden ett rymligt vardagsrum som går att möblera efter tycke och smak. Vardagsrummet rymmer både soffgrupp och övrigt möblemang. I angränsning till vardagsrummet nås bostadens stora sovalkov, sovalkoven rymmer en dubbelsäng med tillhörande sängbord.

Bostaden har genomgående fina ytskikt och är renoverad 2019.

Med några minuters gång nås Akalla Centrum som erbjuder matvarubutiker, apotek och restaurang. Akalla Centrum erbjuder goda kommunikationsmöjligheter med ett flertal busslinjer och tunnelbana som tar er till centrala Stockholm på ca 21 minuter. I närheten av bostaden finner ni populära Järvafältet och Akalla 4h gård, i Akalla by finner ni även café, keramikverkstad, minigolf, lekplats och plaskdamm för familjens minsta medlemmar.

Varmt välkommen till Sibeliusgången 58!

Beskrivning

HALL:
Välkomnande hall med gott om förvaring och avhägnings möjligheter.

VARDAGSRUM/ SOVALKOV
Rymligt vardagsrum som går att möblera efter tycke och smak. Det finns gott om plats för både soffgrupp och övrigt möblemang. Det går att dela av sovalkoven för att få ett rum.

KÖK:
Rymligt v-format kök, med vita snickerier och gott om förvaring i både under-och överskåp. Köket är utrustat med all som kan tänkas behövas.

BADRUM:
rymligt badrum, med mörkt golv som matchas snyggt mot vita väggarna. Badrummet är utrustat med badkar, handfat och en wc.

Dokument (pdf)

Planritningar Energideklaration.pdf Stadgar.pdf Årsredovisning 2016 2017 Årsredovisning

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun.

Storlek

Boarea 42.7 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

1 rum, varav 0 sovrum.

Lägenhetsnummer

530

Våning / hiss

Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1976-1978
Fönster: 3-glasfönster

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: HSB:s i Stockholm Brf Porkala nr 249
Organisationsnummer: 716417-7987
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 530
Antal lägenheter: 822
Antal lokaler: 5
Området planerades och byggdes 1976-78 och ombildades 1982-83 till en HSB bostadsrättsförening. Idag är mer än 95% av lägenheterna upplåtna som bostadsrätter. Av 822 lägenheter är 808 upplåtna som bostadsrätter och 14 hyresrätter.
Fastighet: Föreningen innehar tomträtten till samt äger och förvaltar samtliga byggnader på fastigheten Porkala 1, 3-4 och 7-14 i Stockholms kommun.

Parkering: Totalt finns det 664 parkeringsplatser, varav 6 st är för motorcyklar och 18 st är för husvagnar. Parkeringsplatserna är fördelade i ett antal olika varm- och kallgarage samt utomhusplatser. Det finns även gott om besöksparkeringar i området. Kontakta föreningen för exakta priser och kötid.

TV och bredband: Bredband att levereras av Bahnhof, med en kostnad om 75 kr per månad. Hastighet 100 Mb/s till 1000 Mb/s.
Utöver bredbandsuppkoppling erbjuder Bahnhof IP-TV och andra extratjänster.

Gemensamma utrymmen: Tvättstugor finns i följande hus: Sveaborgsgatan 10, Kaskögatan 6 och 24. Porkalagatan 15 Sibeliusgången 32, 38, 42, 46, 50 och 58. Nyrenoverad bastu med dusch finns på Kaskögatan 18, ingång från källargången. Föreningen har ett eget gym, Porkalagatan 15, ingång baksidan. Festlokal som renoverades under 2013 finns på Sibeliusgången 52.

Föreningens ekonomi

Just nu finns ingen planerad avgiftshöjning i föreningen, 2018-10-07

Observera att detta är en fråga som en styrelse i alla föreningar diskuterar flera gånger om året och bedömningen görs efter varje diskussion. Därför är det viktigt att man som blivande köpare själv tar kontakt med styrelsen för att få förstahandsinformation.

Föreningens renoveringar

Stamspolning gjord under 2011. En total renovering av trapphusen utfördes 2009-2012. Renovering av tvättstugor 2007-2008.

Planerade renoveringar:
Stambyte badrum år 2020.

Energideklaration

Energiförbrukning: 142 /per kvm (atemp) och år

Månadsavgift

Avgift: 2 792 SEK / mån
VÄ, VA, Kabel-Tv (bas) & bredband.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.07703 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Renoveringar

KOMMANDE RENOVERINGAR:
Just nu pågår fönsterbyte i föreningen.

GJORDA RENOVERINGAR:
Trapphus, gårdar vid höghus.

Övriga utrymmen

Cykelförråd, Tvättstuga, bastu och gym.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy