Länk kopierad!
Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Broddgatan 1, Haga Norra/Solna, SOLNA
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
64.5 kvm
Avgift
2 897 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Renoverad tvåa med vacker balkong och fantastisk innergård

Bostaden är belägen med gångavstånd till pendeltåg och tvärbana (Solna Station) som tar er till Odenplan på ca 5 minuter och Stockholm City på 10 minuter. Du har även närhet till tunnelbana (Solna C) och inom några år en egen tunnelbanestation. Det finns såklart även tillgång till flertalet busslinjer samt flygbussarna som tar dig till Arlanda på 40 min. På 10 minuters promenadavstånd når du även Mall of Scandinavia, Skandinaviens största shoppingcenter med över 230 butiker, 20 restauranger samt Sveriges första IMAX biograf med Skandinaviens största dukar och VIP-salonger. I tillägg är området även omgivet av grönskande parker som exempelvis Hagaparken som drar många barnfamiljer. Närheten till tre olika förskolor, Skytteholmsskolan, flertalet mataffärer samt närhet till avfarten av både E4 och E18 blir ett boende på Broddgatan ett smidigt boende nära till allt.

Nu utvecklas stadsdelen Haga Norra med Winbladsparken, en ny attraktiv och hållbar stadsdel med moderna kontor, bostäder och ett utbud av butiker, restauranger och caféer. Beräknas stå klart år 2020.

Läs mer på: http://www.fastighetsaktien.com/index.php?option=com_k2&view=item&id=16292:fabege-bygger-900-bost%C3%A4der-i-haga-norra&Itemid=366

För mer information om bostaden, kontakta mäklaren.

Beskrivning

Dokument (pdf)

Planritningar Årsredovisning 2017 Stadgar

Bostadsfakta

Kommun

Nordan 26, Solna kommun, Skattesats 30.12%.

Församling

Solna.

Storlek

Boarea 64.5 kvm. Areauppgifter enligt bostadsföreningen.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

20

Våning / hiss

Våning 2 av 3.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1950
Fönster: 2-glasfönster
Ventilation: Självdrag

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Viktoriagatan 5
Organisationsnummer: 715200-2056
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 20
Antal lägenheter: 37
Antal lokaler: 7

Föreningen bildades redan 1947 och består av 37 lägenheter varav samtliga är bostadsrätter. I föreningen finns 7 lokaler där samtliga är uthyrda.
Föreningens boarea är 2558 kvm och ca 425 kvm lokalyta.

För mer information hänvisar vi till föreningens hemsida på:
https://www.brf-viktoriagatan5.se/index.htm

Parkering: 6 garageplatser, 26 parkeringsplatser. Garageplats c:a 5000:- per år/kö f.n. Parkeringsplats c:a 1400:- per år/kö f.n.

TV och bredband: Kabel-TV - Com Hem. Bredband - A3 fibernät

Gemensamma utrymmen: Föreningen har flera hobbyrum som kan nyttjas av medlemmarna, ett där man kan samlas och utföra vissa "rena" hobbyaktiviteter. Det rummet är också utrustat med bord som kan placeras ut, inkl. stolar. Även ett uppfällbart bordtennisbord finns i detta rum. I anslutning till detta rum finns också en övernattningsdel som kan hyras, om man har gäster som behöver övernatta. I ett annat rum kan man ägna sig åt gör-det-själv aktiviteter som slipning, målning m.m. Föreningen har också en bastuanläggning i huset på Broddgatan.

Föreningens ekonomi

Det är inga planerade avgiftsändringar i dagsläget. Kontrollerat med ordförande Gunnar Engstrand den 2018-10-05

Föreningens renoveringar

Årsavgifterna höjdes med 5 % från 2017-04-01, för att täcka kostnaden för bredbandsanslutningen, som ingår i avgiften sedan 2017-01-01. Inga förändringar av avgiften föreslås under det kommande verksamhetsåret.

Takpapp och takpannor byttes 1990.
Fastigheten fick ett koaxialkabelnät för tv och bredbandstjänster 1992.
Stambyte av vatten och avlopp samt renovering av badrummen gjordes 2004.
Fjärrvärmecentralen byttes 2007.
Fastigheten fick anslutning till ett fibernät för bredbandstjänster 2014.
Renovering av balkonger och fasad samt skorstenar gjordes 2014.
Samtliga takfönster (6 st) byttes ut 2015.
Renovering av grusgång i trädgården och trappa/plattgång vid entréer 2016.
Ny mur anlagd i trädgården samt betongplattor kring stor del av huskroppen 2016.
Har genomförts en upphandling inför renovering av rökkanaler för de öppna spisarna i föreningen 2017.
Har genomförts en utredning och planering inför byte av entréportar och källardörrar, samt byte av låssystem för fastigheten 2017.
Ansökan om bygglov för detta är inlämnat till byggnadsnämnden 2017.
Har genomförts en radonmätning under okt-dec 2017 som omfattade 24 % av fastighetens lägenheter, med godkänt resultat.

Under kommande räkenskapsår planeras:
- Genomföra renovering av föreningens rökkanaler för de öppna spisarna.
- Genomföra upphandling och installation av nya portar och källardörrar.
- Genomföra en OVK-besiktning av fastigheten (görs var 6:e år)
- Genomföra en energideklaration av fastigheten (görs var 10:e år).

Energideklaration

Status: Ej utförd

Månadsavgift

Avgift: 2 897 SEK / mån
Grundutbudet via Com Hem, 1000/1000 Mbit/s fibernätsanslutning via A3, trappstädning, sophämtning, vatten, värme ingår i avgiften.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.02568 %
Pantsättningsavgift: 424 SEK
Överlåtelseavgift: 1060 SEK
Betalas av: Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy