Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
3 800 000 SEK / Pris
Adress
Chamottevägen 9, Gustavsbergs hamn, Gustavsberg
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
91 kvm
Avgift
5 066 SEK / mån
Rum
3 rum

Högst upp med generösa sociala ytor och utsikt över vattnet

Tag hissen högst upp till denna eleganta lägenhet - största trerummaren i hamnen - som bjuder på generösa sociala ytor, inbjudande atmosfär och söderbalkong med utsikt över Farstaviken. Våningen är genomgående och har fönster åt två håll, dels mot den trevliga möblerade innergården, dels mot glittret i farstaviken. Men vi är högt ovan mark här så himlen och solen är det mest närvarande i denna bekväma bostad.
Redan i hallen är rymden påtaglig och här är det möjligt att möblera med skrivbord eller förvaring. Härifrån öppnar sig kök och stort vardagsrum åt sydsydväst, med sol hela dagen och härlig öppen planlösning. Det elegant färgsatta rummen med mörka köksluckor och väggar i olika nyanser av grått ger internationell prägel och är som gjort för ett socialt liv.
Sovrummen ligger åt gården varav den ena är ett trevligt arbetsrum/tv-rum i dagsläget. Ett generöst och vackert masterbedroom med plats för möblering.
I badrummet finns tvätt och torkmöjlighet samt duschväggar i glas.

Beskrivning

Övrigt

OM OMRÅDET
Bostadsområdet i Gustavsbergs Hamn utvecklas nu till en modern småstad med nya bostäder där den kända porslinsfabriken tidigare låg. Här finns också vårdcentral, trevliga butiker inte minst porslinsfabrikens fabriksförsäljning och Iittalas och Kosta Bodas outlet, Hemköp, apotek, restauranger och caféer. Lägenheten ligger i direkt anslutning till mysiga Gustavsbergs hamn och Farsta Slottsvik och är en nyare del i det centrala Gustavberg. Här bor ni mitt bland fina strövområden, mycket naturskönt beläget med vackra omgivningar och populära vandringsleder längs havet (Tjustviksrundan och Gottholmarundan).
Kvarnsjön, på kort promenadväg från lägenheten, är en populär badsjö i närområdet.
Värmdös nyaste kulturtillskott; konsthallen "Artipelag" ligger också på gångavstånd från lägenheten. För mer information, se: http://www.artipelag.se/
Ytterligare några minuter bort finns Gustavsbergs Centrum som erbjuder det mesta av den närservice man behöver: Coop Konsum, flera olika banker, systembolag, apotek, kiosk och frisör för att nämna något. Gustavsbergs Centrum är även knutpunkten för alla bussar på Värmdölandet med sin busscentral.
Utöver kommersiell service erbjuds mycket olika fritidsaktiviteter för alla åldrar. I centrum ligger Ekvallens idrottsplats med konstfrusen bandyplan, ishall, tennishall och sporthall. Gustavsbergsbadet, en badhusanläggning med bl.a. motionsbassäng, rehab bassäng samt en äventyrsavdelning med bl.a. vattenrutschbanor, finns också här.
Med en kort biltur nås både Mölnvik Köpcentrum och Värmdö Marknad finns på promenadavstånd, eller nås enkelt med buss eller bil.
Flera skolor och förskolor ligger i och runt Gustavsberg.
För mer information se kommunens hemsida: www.varmdo.se
För den hästintresserade finns "Gustavsbergs Ryttarsällskap och Skärgårdens Rid & Friskvårdscenter" i närområdet. Se www.gurs.se

Direktbuss till Slussen går varje 5:e minut i rusningstid. Övrig tid ca varje 10:e minut. Resan tar ca 20 minuter till Slussen. Närmaste busshållplats är Farstaviken.
Här får du alla fördelar med att bo nära naturen och ändå ha storstadens utbud på bekvämt avstånd.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Energideklaration BRF Årsredovisning 2018 BRF Stagdar antagna 8 maj 2018

Bostadsfakta

Kommun

Värmdö kommun, Skattesats 32.28%.

Församling

Gustavsberg-Ingarö.

Storlek

Boarea 91 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

3 rum, varav 2 sovrum.

Lägenhetsnummer

00552

Våning / hiss

Våning 5 av 5.
Hiss finns.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme
Elförbrukning: 243 kWh/år.

Föreningen

Föreningens namn: Brf Dreja Porslinsfabriken
Organisationsnummer: 769628-4327
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 00552
Antal lägenheter: 100
Antal lokaler: 1

Föreningen består av 100 lägenheter och en lokal fördelade på tre bostadshus (två punkthus och ett lamellhus).
Gångytor, gräs och planteringar, belysning samt pergola med parkmöbler och sandlåda finns på den gemensamma innergården.

Föreningens ekonomi

Inga avgiftsförändringar är i nuläget planerade.

Energideklaration

Status: Utförd

Internet

Ingår i månadsavgiften

Månadsavgift

Avgift: 5 066 SEK / mån

Tillträde

Enl ö k

Driftskostnad

550 SEK varav:
Elektricitet: 550 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 1.44550 %
Andel av årsavgiften: 1.44557 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Säljare

Uteplats

Balkong i sydsydväst-läge.

Bilplats

Parkeringsplats i parkeringsgarage går att få. Kort kö. Hyra: ca 900kr/mån
Lägenhetsförråd på vinden om 6 kvm.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy