Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 170 000 SEK
Adress
Sörbygatan 71 F, Södertull, Gävle
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
43.5 kvm
Avgift
1 982 SEK / mån
Rum
1 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Välkommen till en hemtrevlig etta med sovalkov och låg månadsavgift i välrenommerade Brf Pernau

Varmt välkommen till en hemtrevlig och välplanerad etta med sovalkov och gott om förvaringsmöjligheter.

Missa inte chansen att förvärva denna genomgående fina och påkostade bostad med ljusinsläpp från två väderstreck på våning 1 av 4. Bostaden erbjuder ett rymligt vardagsrum med plats för stor soffgrupp och dubbelsäng i sovalkoven. Köket är av nyare modell och erbjuder bra förvaringslösningar. Vidare finner du ett helkaklat badrum som inom det kommande året skal renoveras i sin helhet (föreningen genomgår just nu en omfattande stamrenovering där samtliga föreningens badrum ska renoveras).

På Sörbygatan 67 bor du i i ett lugnt och skönt område med promenadavstånd till Gävle centrum. Endast ett stenkast bort finner du söderbacken med sitt utbud av mysiga caféer, restauranger och butiker.
Inom bekvämt cykelavstånd finner du högskolan samt Boulognerskogen, som är ett fint naturområde där Gavleån strömmar igenom. Här finns fina motionsspår, utomhusgym och en badplats.

Föreningen heter Pernau och förvaltas av HSB. Här råder ordning och reda på gården och i trapphusen. På innergården finns lekplatser samt flertalet sällskapsytor.

Beskrivning

Hall: Rymlig hall med ljusinsläpp från två håll. Hallen renoverades 2017 då man bytte innedörrar och la klinker på golvet. I anslutning till hallen finns en walk in closet med gott om förvaringsutrymme.

Duschrum/ Wc: Duschrummet ger ett gott helhetsintryck med fina ytskikt, golvvärme och plats för tvättmaskin. Under de kommande två åren ska föreningen genomgå en stamrenovering av samtliga lägenheter, detta innebär att du kommer få ett helt nytt badrum under 2020. Se separat dokument för information.

Kök: Ett rymligt kök med plats för middagsbord. Köket ger ett mycket trevligt helhetsintryck, här återfinns allt vad man kan önska i köksväg. Stor side-by-side kyl med möjlighet till vattenanslutning, infälld spis, rostfri fläkt samt ugn i arbetshöjd.

Vardagsrum: Rymligt vardagsrum med ett flertal möbleringsalternativ. Vardagsrummet har avskärmats och lämnat plats för en sovalkov.

Dokument (pdf)

Planritningar Årsredovisning 2017 Energideklaration Stadgar.pdf

Länkar

D-Furnish Social Video

Bostadsfakta

Kommun

Södertull 41:11, Gävle kommun.

Storlek

Boarea 43.5 kvm. Areauppgifter enligt bostadsföreningen.

Rum

1 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

30-2825-3-27-5

Våning / hiss

Våning 1 av 4.
Hiss finns.
Rymlig hiss

Byggnad

Byggnadsår: 1971
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Fönster: 3-glasfönster
Ventilation: Mekanisk frånluft

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme
Elförbrukning: 1 462 kWh/år.

Föreningen

Föreningens namn: HSB Brf Pernau
Organisationsnummer: 785000-3281
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 30-2825-3-27-5
Antal lägenheter: 223
Antal lokaler: 4

HSB Brf Pernau är en mycket populär förening med välplanerade lägenheter i moderna faciliteter med hiss och bra månadsavgifter/ekonomi.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiförbrukning: 144 /per kvm (atemp) och år
Energideklarationsdatum: 2008-12-15

TV

Föreningen är ansluten till ComHems analoga kabel-TV. Kostnaden ingår i hyran. Medlem kan på egen bekostnad ansluta sig till ComHems digitala utbud på kopparkabel.

Internet

Bredband från ComHem eller fiber från Telia

Månadsavgift

Avgift: 1 982 SEK / mån
Ink . Värme, vatten, kabel-tv och bostadsrättstillägg

Driftskostnad

250 SEK varav:
Försäkring: 100 SEK
Elektricitet: 150 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.30506 %
Andel av årsavgiften: 0.30506 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Säljare

Renoveringar

2014
- Två nya miljöhus för sopsortering
- Samtliga fasader har renoverats

2015
- Samtliga 12 burspråk har fått ny isolering och fasadplåt
- Köksavlopp har spolats
- Svacka i mark mellan hus 67 och 69 har åtgärdats

2016
- Bytt ut skadade räcken
- Målning av golv i källare och tvättstugor.

2017
- Injustering av fläktar
- OVK
- Stamrust på 5 stycken lägenheter

Framtida underhållsplaner
- Byte av hissar och tvättstugeutrustning bid behov
- Upprustning av bastu
- Stamtust av samtliga lägenheter (se separat protokoll)

Bilplats

Föreningen har 35 bilplatser (separat kö), i övrigt finns parkering på gatorna utanför utan kostnad.

Övriga utrymmen

I källaren finns källarförråd, tvättstuga och cykelrum vilket kan nås via hiss eller trapp. Föreningen har också en övernattningslägenhet.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy