Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Fatburs Brunnsgata 18, Stockholm
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
61 kvm
Avgift
3 445 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Unik tvåa med vinterträdgård!

Välkomna till denna unika lägenhet med vinterträdgård. Här finner ni en lägenhet med bra planlösning samt en stor vinterträdgård som lätt kan möbleras. Utsikt över gårdens grönska. Bra kök med goda arbetsytor samt förvaring. Här finns gott om plats för större matbord. Härligt vardagsrum med goda möbleringsmöjligheter och utgång till den härliga vinterträdgården. Stort sovrum med fönster mot gården och plats för garderober. Här finns gott om förvaring i form av två klädkammare samt rymlig hall med plats för möblemang och ytterligare förvaring.

Fastigheten är belägen på en återvändsgata med gott om bilfria omgivningar och har ett utmärkt läge centralt på Söder. Här har du det mesta inom räckhåll som goda kommunikationer via pendeltåg på Södra Station, tunnelbanans röda och gröna linje, innerstadsbussar såväl som matbutiker, restauranger och service. I närheten har du vackra promenadstråk längs Årstaviken samt vid Tantolunden. Via en kort promenad nås såväl Mariatorget som Medborgarplatsen med dess utbud av saluhall, simhall (återöppnar 2019), bibliotek, film, restauranger, affärer, pubar och caféer.
Via gården nås Södermalmsallén med promenadstråk till flera lekplatser såsom: Timmermansparken, Bergruvan, Skånegläntan.

En trygg miljö, nära skolor dit barn kan gå själva.

Varmt välkomna på visning!

Beskrivning

HALL
Välkomnande hall med plats för möblerings samt förvaring. Här finner ni även två klädkammare.

VARDAGSRUM
Stort och luftigt vardagsrum med goda möbleringsmöjligheter. Från detta rum når ni den fina vinterträdgården.

KÖK
Bra kök med goda förvaringsmöjligheter bakom ljusa köksluckor och gott om arbetsytor. Här finns gott om plats för middagsbord.

SOVRUM
Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och övrigt möblemang. Här finns även plats för garderob. Fönster mot gården.

VINTERTRÄDGÅRD
Fantastisk vinterträdgård med goda möbleringsmöjligheter. Utsikt mot föreningens lummiga gård.

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun.

Storlek

Boarea 61 kvm. Areauppgifter enligt säljaren.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Våning / hiss

Hiss finns ej.

Föreningen

Föreningens namn: Brf Fatbursviken 2
Organisationsnummer: 716421-3451
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Antal lägenheter: 178
Antal lokaler: 15

BRF Fatbursviken 2 ligger centralt på Södermalm alldeles intill Stockholms södra station. I området finns ett stort utbud av butiker, nöjen och restauranger.
Med pendeln tar det 4 minuter till Stockholm C, busslinjerna 55, 57 och 66 finns runt hörnet och det tar 5 mininuter att gå till T-station Mariatorget (röda linjen) eller Medborgarplatsen (gröna linjen).

I fastigheten finns 178 bostadslägenheter på 1-6 RoK och 15 lokaler med olika verksamheter som restauranger, butiker, kontor, skola och förskolor.
Så gott som alla lägenheterna har balkong och vetter mot bilfria grönområden i form av park, gård eller promenadstråk.
De senaste åren har december varit en avgiftsfri månad på grund av föreningens goda ekonomi. Fastigheten är upplåten med tomträtt. Föreningen är äkta.


På innergården finns en bra utrustad föreningslokal som boende i huset kan hyra för barnkalas, fester och möten samt en övernattningslägenhet för gäster till boende i föreningen.

Fastigheten byggdes 1988-1990 av Familjebostäder och ombildades till bostadsrätter i februari 2002. Einar Mattsson Byggnads AB har hand om den tekniska och administrativa förvaltningen sedan 2003.

Parkering: Föreningen är medlem i Södra Stations garagesamfällighet där Brf Fatbursviken 2 bidrar med garage vid Fatburs Brunnsgata 20. Garageplatser handhålls av HSB tel 010-4421100. På Fatburs Brunnsgata 12-18 har föreningen också 8 parkeringsplatser. Till parkeringsplatser och garage är det separat kö. I övrigt boendeparkering på gatan.

TV och bredband: Möjlighet till både IP-telefoni och IP-TV (från Viasat eller Canal Digital) finns. För mer info kontakta Ownit. ComHems analoga TV utbud ingår i hyran: TV1,2,4,6, kunskap o Barnkanal. Digital TV, IP tele och Bredband kan köpas till via ComHem.

Föreningens bredbandsleverantör är Ownit. 100-500 Mbit/sek kostar 200 kr/mån och debiteras av Einar Mattson. För extra snabb anslutning 500-1000 Mbit/sek är priset ytterligare 200 kr/mån som debiteras direkt av Ownit. För mer info kontakta Ownit. Finns även möjlighet för ComHem som leverantör.

Gemensamma utrymmen: Cykel- och barnvagnsrum finns i trappuppgången. Cykelställ finns på gården. Det finns en tvättstuga i varje uppgång. Dessutom finns det en grovtvättstuga på gårdsplanet Fatburs Brunnsgata 20, för till exempel mattor. Föreningen har en lokal som kallas Generalen och är belägen på gårdsplanet mellan uppgångarna 24 och 26 och kan hyras av alla boende i föreningen för fest, barnkalas eller möte. Med ingång från gården mellan nr 20 och 22 finns Amiralen, en övernattningslägenhet avsedd för gäster till boende i föreningen. Till lägenheten hör ett stort källarförråd. Föreningen ingår även i samfälligheten för södra stationsområdets sopsugsanläggning. Soporna slängs i sopnedkast i trapphuset. Föreningen har nya rymliga hissar från 2016.

Föreningens ekonomi

Inga planerade avgiftsförändringar enligt ordförande den 30/10-18.

Föreningens renoveringar

Utförda renoveringar:
- Värmesystemet har fått nya cirkulationspumpar i
undercentralen.
- Ventilationssystemet rensat, OVK besiktning
genomförd.
- Samfälligheten har renoverat garaget.
- Några av Hyreslägenheterna är renoverade.
- Spolning av stammar utfört.
- Alla gatuportar har fått nya vred.
- Hissrenovering.

Planerat underhåll:
Föreningen utreder och planerar stambyte, kan bli till våren 2019. Det kommer inte att påverka avgifterna.

Månadsavgift

Avgift: 3 445 SEK / mån

Driftskostnad

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.00000 %

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy