Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Virebergsvägen 18, Vireberg, Solna
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
120 kvm
Avgift
5 084 SEK / mån
Rum
6 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Välkomna hem till denna vackra lägenhet för den stora familjen

Välkomna till Virebergsvägen 18 och denna fina lägenhet med 6 rum och kök med stora sociala ytor och med ordentligt tilltagna sovrum. Golv samt ytskikt är noggrant förnyat och stambyte stod klart i november 2017. Att bostaden även har ett öppen spis som öppnar upp för mysiga höstdagar gör detta till ett komplett boende där hela familjen kommer att känna sig som hemma. Vardagsrummet är utrustat med ett vacker fiskbensparkett och därifrån kan du även nå den fina balkongen i sydvästläge som blickar ut över innergården som utlovar härliga sommarkvällar med grannarna. En ordentlig matplats för den stora familjen där en del av väggen har tagits bort för att öppna ut mot det stora vardagsrummet. Ekparkett i stora delar av lägenheten samt ljusa väggar utgör den perfekta stilrena grunden med kompletterande vackert kök i vitt samt nyrenoverade badrum gör att lägenheten känns genomgående lyxig. Lägenheten är belägen på den tredje våningen och erbjuder bra med förvaring i alla sovrum samt extra klädkammare samt bra inbyggda garderober i hall.

Vireberg är beläget nära lugna och trevliga villakvarter med gångavstånd från Solna och Sundbybergs centrum men även Stråket och Råsunda torg där alla erbjuder erbjuder b.la. butiker, caféer, livsmedelsbutiker, gym och restauranger. Kommunikationer finns både runt hörnet i form av buss och tvärbanan men i Solna Centrum som ligger en kort promenad bort finns T-bana och stort utbud av bussar. Lika nära bostaden finns även Solna Business Park med Ica Maxi. Här finns även närhet till Råstasjön, Lötsjön, Skytteholmsparken och lekplatser. Skolor samt förskolor finns i närområdet som nås utan att behöva korsa större bilvägar.

Här bor människor i alla åldrar som uppskattar Råsundas puls, den barnvänliga Skytteholmsparken, grundskolorna Råsundaskolan och Ekensbergsskolan samt förskolor som ligger på kort gångavstånd, naturen runt Råstasjön och närheten till butiker och samhällsservice. Råstasjön gränsas numera även av Mall of Scandinavia, skandinaviens största shoppingcenter med över 230 butiker, 20 restauranger samt Sveriges första IMAX biograf med skandinaviens största dukar och VIP-salonger.

Beskrivning

HALL
Välkommen hem till Virebergsvägen 18. Via entrédörren möts ni i denna hall av ljusgråa väggar och grå- och vit rutigt golv. Förvaring på hatthylla direkt till höger, samt i rymlig klädkammare i hallens förlängning in till höger. Vidare i hallen finns ytterligare förvaring i form av inbyggda garderober, taket är även sänkt och utrustat med spottar i taket.

SOVRUM 1
Rymligt sovrum med plats för 180 cm säng samt andra sovrumsmöblemang. Stort fönsterparti på ena väggen som släpper in bra med ljus samt stor garderobsvägg med bra förvaringsmöjligheter. Rummet har en fin ekparkett och ljusa väggar.

KÖK
Vackert kök där luckorna går i vitt med rostfria beslag. Alla vitvaror är i matchande rostfritt från märket Siemens. Med kyl/frys, diskmaskin, fläkt, ugn, integrerad micro, diskho, induktionshäll, två vackra vitrinskåp samt matplats för 4 personer invid fönsterparti är detta ett kök som har det mesta. Köket är även utrustat med spottar och kakel över diskbänk även här med fin ekparkett.

SOVRUM 2
Även sovrum 2 är av god storlek och blir ett utmärkt barnrum med utsikt över grönska. Väggarna är i en vackert mönstrad tapet och matchas med fin ekparkett. Här finns en garderob för förvaring.

MATRUM
Det perfekta utrymmet för de fina middagarna med ett otroligt ljusinsläpp och plats för hela stora familjen. Även här med ljusa väggar och den fina ekparketten.

VARDAGSRUM
Stort härligt vardagsrum med lättmöblerade ytor där soffmöblemang inryms utan problem. Vid fönsterväggen nås balkongen. Vardagsrummet har fiskbensparkett golvet och ljusa väggar.

BALKONG
Stor inglasad balkong i sydvästläge. här har ni en balkong som utlovar många soltimmar under sommarhalvåret.

GÄSTBADRUM
Ett mindre stilsäkert gästbadrum som stambyttes i slutet av 2017. Ljusa väggar med samt ett mörkgrått klinkergolv.

SOVRUM 3
Även här ett utmärkt barnrum med en mönstrad tapet och ekparkett. Bra med ljusinsläpp och förvaringsutrymme.

SOVRUM 4
Stilrent och stort sovrum med en snygg ljus heltäckningsmatta även här med bra förvaringsutrymme.

BADRUM
Det större badrummen stambyttes även i november 2017. Badrummet är av god storlek och består av grå- och vit rutigt golvklinker och vita helkaklade väggar. Utrustat med badkar med duschvägg, vit kommod, WC och tvättmaskin. Taket är sänkt och utrustat med spotlights.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Årsredovisning.pdf BRF Stadgar.pdf BRF Energideklaration.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Visan 3, Solna kommun, Skattesats 30.12%.

Församling

Solna.

Storlek

Boarea 120 kvm. Areauppgifter enligt bostadsföreningen.

Rum

6 rum, varav 4 sovrum.

Lägenhetsnummer

18-1302

Våning / hiss

Våning 3 av 8.
Hiss finns.

Byggnad

Fönster: 2-glasfönster

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Spetsberget
Organisationsnummer: 715200-1546
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 18-1302
Antal lägenheter: 93
Antal lokaler: 5

Brf Spetsberget förvärvade fastigheten Visan 3 år 1956 och föreningen bildades 1957. Fastigheten består av ett flerbostadshus i 8st våningar samt entré och källarvåning med 93st bostadsrätter, 5st lokaler (alla uthyrda) , 10st garageplatser och i övrigt lager-, förråds- samt driftsutrymmen. Till fastigheten tillhör även 5st P-platser.

Ekonomisk Förvaltare Ereko AB

http://spetsberget.se
e-post: spetsberget@gmail.com

Parkering: Garage: Ja, avgift ca 750-1000 kr/månad Antal garageplatser: 8 st Kötid: 10-15 år
Parkering: Ja, avgift ca 350 kr/månad Antal P-platser: 5 st Kö: 10-15 år
Styrelsen har börjat kolla möjligheten att bygga parkeringsplatser på baksidan.

I området gäller även boendeparkering via Solna Stad, månadsmärke kostar 300 kr och säsongsmärke kostar 750 kr (gäller i tre månader mellan perioderna; juni-augusti, september-november, december-februari eller mars-maj).

TV och bredband: Föreningen har Com Hem som sin leverantör av Kabel-TV samt 100 mbit/s ner och 10 mbit/s upp bredbandsleverantör via Bredbandsbolaget. Detta ingår i avgiften.

Gemensamma utrymmen: Takterass, barnvagnsrum, cykelrum, hobbylokal samt 3 tvättstugor med 2 tvättmaskiner och 1 torktumlare i varje samt en akuttvättstuga. Ett modernt gym som ägs av föreningen är under rekonstruktion, man håller just nu på att renoverar lokalen och nya maskiner kommer att installeras inom någon månad medlemmarna kommer att kunna använda gymmet kostnadsfritt.

Föreningens ekonomi

Avgifterna har höjts med 25% fr.o.m 2017-08-01 i samband med stambytet. Ingen mer höjning utöver kostnad för fri tillgång till gymmet planeras. Höjningen täckte alla kostnader kring stambytet (20181102 Ulf Elrud, ordförande)

Observera att detta är en fråga som en styrelse i alla föreningar diskuterar flera gånger om året och bedömningen görs efter varje diskussion. Därför är det viktigt att man som blivande köpare själv tar kontakt med styrelsen för att få förstahandsinformation.

Föreningens renoveringar

Utförda renoveringar:
1997 Fasad- och balkongrenovering.
2003 Tvättstugor renoverades.
2005 trapphusen målades om.
2008/2009 samtliga öppna spisar filmades och åtgärdades.
2008 VA-stammar spolades.
2009 Takmålning.
2013 Byte av botten i två av föreningens soptankar, rensning av sticken i avloppsrören.
2014 Takbyte.
2014 Sotning
2015 Målning av garageportar
2015 Renovering av ventilationstrummor
2015 Helrenovering av tak och piskbalkonger
2016 Utbyte av vitvaror i en av tre tvättstugor
2016 Utbyte av värmeundercentral, stamregleringsventiler och radiatorventiler
2016 Utbyte av VA-stammar till badrum och kök Utbyte av elinstallationer
2017 Hissrenovering
2018 Stambyte
2019 Trapphusen målades om

Kommande renoveringar: ca 2020 Utbyte av hissmaskineri, styr- och reglerutrusning mm och
säkerhetsanpassning för fyra personhissar är planerad att utföras ca 2022.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiförbrukning: 158 kWh/kvm och år
Energideklarationsdatum: 2008-11-10

Månadsavgift

Avgift: 5 084 SEK / mån
Värme, vatten, grundutbudet för Kabel-TV, samt internet ingår i avgiften.

Driftskostnad

1 000 SEK varav:
Försäkring: 500 SEK
Elektricitet: 500 SEK

Driftskostnader baseras på uppgifter från säljaren. Dessa kan variera beroende på avtal och förbrukning.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 1.594 %
Pantsättningsavgift: 455 SEK
Överlåtelseavgift: 1138 SEK
Betalas av: Säljare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Övriga utrymmen

Till lägenheten hör ett vindsförråd samt matkällare.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy