Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

tis 1 okt 17:15 - 17:45
Välkomna på visning!
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
850 000 SEK / Utgångspris
Adress
Engholmsgatan 8, Karlstad
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
55.5 kvm
Avgift
4 165 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

MYCKET FRÄSCH LÄGENHET MED LAMBERGSTJÄRN I BLICKFÅNGET

Intill Lambergstjärn finner ni denna perfekt planerade lägenhet om två rum fördelat på 55,5 kvm. Första våning! Hörnlägenheten har en skön balkong mot grönområde med gott om plats för möblemang. Stort vardagsrum med snyggt parkettgolv och bra ljusinsläpp där ni får plats med både soffgrupp och matsalsmöbel. Härlig utsikt över Lambergstjärn. Fräsch hall med förvaring i inbyggda garderober samt ett kök med matplats och vy utöver tjärn. Förråd och cykelförråd finns i samma byggnad. Bredband 250/100 Mbit och tv ingår i månadsavgiften.

Precis utanför dörren möts ni av Lambergets underbara natur med promenadstråk och vatten. Här passerar även stadsbuss linje 8. I det närliggande området Herrhagen finner ni all tänkbar service i form av affärer, restauranger, vårdcentral mm.

Varmt välkommen hem!

Beskrivning

Välkomna till Engholmsgatan 8!

HALL
Fin hall med parkettgolv i ek och ljusa väggar. hatthylla direkt till vänster där det även finns tre inbyggda garderober. Hallen ansluter till bostadens samtliga rum.

VARDAGSRUM
Här återkommer det fina parkettgolvet och väggarna är tillika ljusa. Ljusinsläpp från fönster i två väderstreck och här nås balkongen i skönt västerläge. Möbleringsalternativ där både rymlig soffa och separat matbord får plats.

SOVRUM
Även från sovrummet skådas Lambergstjärn. Parkettgolv tillsammans med ljusa väggar. Plats för dubbelsäng. Förvaring från en garderob med tre spegelglasdörrar.

KÖK
Köket går samma stil som övriga lägenheten med parkettgolv och ljusa väggar. Vita kökssnickerier med rostfria beslag. Mellan över- och underskåp sitter ett vitt kakel och arbetsytan utgörs av en rostfri diskbänk med dubbel-ho samt en separat del i ek. Här finns en spis med häll och ugn, fläkt samt en diskmaskin (funktion osäker).

DUSCH
Neutralt och tidlöst med en gråtonig plastmatta på golv samt vitmålade väggar. Här finns handfatskommod med två draglådor, belyst badrumsspegel, takdusch och separat slang, wc samt en toppmatad tvättmaskin.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Energideklaration Engholmsgatan 6.pdf BRF Stadgar HSB BRF SKIFTNYCKELN I KARLSTAD 2018.pdf BRF Årsredovisning HSB BRF SKIFTNYCKELN I KARLSTAD 2018.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Karlstad kommun.

Storlek

Boarea 55.5 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

42

Våning / hiss

Våning 1 av 3.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1950
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Ventilation: Mekanisk frånluft

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: HSB Brf Skiftnyckeln i Karlstad
Organisationsnummer: 716411-3982
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 42
Antal lägenheter: 123
Antal lokaler: 0

Föreningen består av sju hus med sammanlagt 13 trappuppgångar med adresserna Engholmsgatan 2-10 och Lambergsgatan 27 A-D, 29 A-D. Här finns sammanlagt 123 bostäder, 13 uthyrningslokaler, 5 garager och 88 biluppställningsplatser.

Bostadsrättsförsäkring ingår i avgiften.

Föreningen har flera sittgrupper utomhus samt en lekpark för dess medlemmar. Gemensam grillplats, odling i pallkragar samt bärbuskar vid entréerna.

Bra information om föreningen finner ni här; https://www.hsb.se/varmland/brf/skiftnyckeln/

TV och bredband: Fiber installerades våren 2018 och föreningen har tecknat kollektivavtal så att 250/100 Mbit bredband från Bredbandsbolaget ingår i månadsavgiften.

Föreningens renoveringar

Stamrenovering är planerat till 2025.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiförbrukning: 112 /per kvm (atemp) och år
Energideklarationsdatum: 2009-09-28

TV

ComHem. Grundutbud ingår i månadsavgiften.

Internet

Fiber från Bredbandsbolaget ingår i månadsavgiften. 250/100 Mbit.

Månadsavgift

Avgift: 4 165 SEK / mån
Ink. renhållning, värme, avlopp, tv & bredband.

Driftskostnad

375 SEK varav:
Försäkring: 125 SEK
Elektricitet: 250 SEK
Förbrukning av vatten debiteras från föreningen i samband med månadsavierna.

El och försäkringskostnaderna är uppskattade summor.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.71654 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Säljare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Uteplats

Möblerbar balkong i skönt västerläge med utsikt över Lambergstjärn.

Bilplats

För info om parkering se; https://www.hsb.se/varmland/brf/skiftnyckeln/skiftnyckelns-fastigheter/p-platser-garage---utemiljo/

Övriga utrymmen

På balkongen finns ett mindre kallförråd.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy