Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Kristallvägen 62, Solberga, Hägersten
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
67 kvm
Avgift
3 047 SEK / mån
Rum
3 rum

Öppen spis och låg avgift i lungt område

Här har ni en kommande försäljning av denna mycket trevliga 3:a högst upp i huset med öppen spis och balkong mot föreningens mysiga innergård. Lägenheten erbjuder ett ljust och rymligt vardagsrum, helkaklat badrum, walk-in-closet, två potentiella sovrum varav ett som idag används som kontors-/pysselrum, goda förvaringsmöjligheter samt kök med plats för hela familjen. Låg avgift. Trivsamt läge med närhet till service, kommunikationer och natur med med löparspår, grillplatser och kristallparken.

Varmt välkommen att anmäla sitt intresse för mer information!

Beskrivning

Bostaden presenteras enligt följande:

Hall
Praktisk och enkel hall som inte tar upp onödiga ytor av resterande av lägenheten. Laminatgolv och vitmålade väggar.

Badrum
Stort, fräscht och helkaklat badrum med tvättmaskin (Hotpoint Ariston - Arfx 145), badkar, golvvärme, element, handfat med kommod, dimmerstyrda spotlights och WC. Renoverat för 5 år sedan.

Kontor-/sovrum
Ljust och funktionellt sovrum som idag används som kontor. Bra rum för arbete och pyssel. Kan även användas som sovrum. Vägghängd hylla som skapar bra förvaringmöjligheter. Vitmålade väggar och laminatgolv.

Kök
Fräscht och modernt kök renoverat 2016 med matplats för ca 2-4 personer. Vita skåpluckor med kakel ovan bänkskivan i laminat. Vitvaror enligt:
- Spis (Bosch) 2016.
- Mikrovågsugn (Bosch) 2016.
- 2 kombinerade kyl- & frysar (Bosch) 2009.
- Spisfläkt (Bosch) 2016.
- Diskmaskin (Bosch) 2016.

Sovrum
Stort sovrum med plats för dubbelsäng, garderob och nattduksbord. Laminatgolv och tapetserade väggar.

Förråd/Walk-in-closet
walk-in-closet med elfasystem som möjliggör snygg och praktiskt upphängning samt sortering av kläder.

Vardagsrum
Härligt och ljust vardagsrum med fungerande öppen spis och plats för TV, TV-bänk och soffgrupp. Vita väggar och laminatgolv. Fönsterskiva i sten.

Balkong
Mysig och insynsskyddad balkongsom har sol mellan 10 till 16. grå plasttrall. Utskikt mot grönska.

Övrigt

FÖRENINGEN
För mer information om föreningen besök: http://brfmanstenen.se/

Det finns ett förråd som tillkommer med lägenheten.

OMRÅDE
Välkommen till ett lugnt och grönt område med närhet till motionsspår och mysiga promenadstråk! Här finns det mycket att njuta av, Solberga är ett område som präglas av goda kommunikationer och närhet till ett stort utbud av shopping och restauranger.

Vid Telefonplan ligger Konstfack och den populära krogen Landet med bar/klubb. Här finns också en biograf Tellus, caféer, banker, bibliotek, matbutiker, och SATS träningscenter. I Midsommarkransen finns Svenska sushiköket och Nygammalt. Liljeholmens galleria med 90 butiker, restauranger och caféer finns ett par minuter med tunnelbana eller buss från lägenheten. Letar du efter avkoppling i naturen kan Västberga erbjuda närhet till natursköna promenader, joggingstråk och badmöjligheter i Mälaren.

Närhet till Coop Forum, Rusta, Apotek, OK, McDonald's och cykelaffär vid Västberga handelsområde.

KOMMUNIKATIONER:
Vid Älvsjö centrum finns också såväl pendeltåg (10 min till city) som ett stort antal busslinjer. I närheten av lägenheten passerar bussen som tar dig antingen till pendeltåget vid Älvsjö station eller tunnelbanan i Telefonplan/Midsommarkransen. Promenadtid till Telefonplans t-bana ca 10 min. I närhet till lägenheten går buss till Fridhemsplan med en restid på ca 10 - 15 min.


VÄRDERING AV ER NUVARANDE BOSTAD:
Vi erbjuder alltid en kostnadsfri värdering av er nuvarande bostad. Detta för att ni lättare ska kunna beräkna en ungefärlig kontantinsats vid ert kommande bostadsköp. Dessutom tittar vi på en preliminär tidplan samt strategi för marknadsföringen i den mån ni önskar. Ett bra förberedelsearbete tillsammans med vår långa erfarenhet från den lokala marknaden ökar tryggheten för er, när det blir dags att sälja er nuvarande bostad.

Dokument (pdf)

Planritningar Energideklaration BRF Stadgar.pdf BRF Årsredovisning 2017.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Månstenen 1, Stockholm kommun, Skattesats 30.81%.

Församling

Brännkyrka.

Storlek

Boarea 67 kvm. Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen.

Rum

3 rum, varav 2 sovrum.

Lägenhetsnummer

0391

Våning / hiss

Våning 3 av 3.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1950
Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Föreningen

Föreningens namn: Brf Månstenen
Organisationsnummer: 769614-3325
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 0391
Antal lägenheter: 54
Antal lokaler: 18

Bostadsrättsföreningen Hoppet 43 bildades i december 2009 och bytte namn till Månstenen 2013.

Föreningen ligger på Kristallvägen 50-68 i Stockholm, alldeles intill den K-märkta Solbergaskogen i Hägersten sydväst om Stockholm. Lägenheterna ligger mycket naturnära trots att E4:an och innerstan kan hittas ett stenkast bort. Vill vi befinna oss mitt i city-pulsen så kan vi göra det inom minuter. Vill vi andas in friskt natur med fågelkvitter och rådjur runt husknutarna, så öppnar vi helt enkelt porten och kliver ut.

Husen ligger placerade mitt emellan Telefonplan och Älvsjö med relativt små avstånd till vardera punkt. Busshållplatser finns i vardera ände av Kristallvägen. Solbergaskogen har mycket att erbjuda naturmässigt och området i sig är under utveckling. Vill du veta mer om kommunikationer, butiker etc, se sidan Området.

manstenen_trapphusVi boende köpte fastigheten av kommunala Stockholmshem. De båda L-formade husen som ingår i fastigheten är byggda under åren 1949 till 1951. År 2015 består vi av 53 bostadsrätter, 9 boende hyresgäster samt 5 st företagshyresgäster och 10 st övriga, uthyrda lokaler. Kontor, butik, lager och förråd om ca 531 kvm.

De två huskropparna ramar in en innergård som vetter mot skogen, där finns bärbuskar, rabatter, grillplats och en lekplats för de små.

Lägenheternas planlösningar är av typisk funkis-karaktär med stora och många fönster, balkonger, rejäl takhöjd, bra förvaringslösningar och en del av lägenheterna har fullt brukbar öppen spis. Trapphusen är rymliga och ljusa med marmor i både trapp och fönsterbläck

Kristallvägen ligger i det som många kallar för gamla Solberga, nära Telefonplan och Älvsjö centrum. Förutom Coop, Rusta och Apotek har vi också närhet till. Två st busshållplatser, en i vardera ände av Kristallvägen med fem minuters resa till Telefonplans Tunnelbana eller Älvsjö Station. På Kristalltorget, som hittas endast ett stenkast bort, finns bland annat restaurang och en tobaksbutik som också säljer vissa livsmedel. Fridfull natur med mycket stigar, gångvägar och cykelbanor. Här motionsspringer eller skogsvandrar många Solbergabor, ofta tätt inpå det vilda men människovana djurlivet.

TV och bredband: Fastigheten är ansluten till ComHems Kabelnät samt fiber (100 mbin/ut)

Gemensamma utrymmen: Det finns cykelförråd, stort källarförråd och tvättstuga. Cykelställ finns i anslutning till nästan alla portar. Cykelrum finns mellan port 52-54 och 64-66. Observera att cyklar inte får parkeras i källargångar eller i trapphuset.

Föreningslokal:
Brf Månstenen förfogar över en ca 45m2 stor föreningslokal, belägen i källarplanet till port 50. Lokalen är renoverad under 2013. Lokalen innefattar: köksdel med spis, ugn, micro, kyl frys och kaffebryggare. Köksutensilier i form av porslin, bestick och köksverktyg finnes till ca 6 personer. Vidare finns det övernattningsmöjlighet för 4 personer. (sängar kuddar och täcken tillhandahålles av föreningen). Vid övernattning medtages egna lakan. Bord och 12 stolar, soffa soffbord mm. Badrum med dusch etc.

Till varje lägenhet hör ett källarförråd. För att kunna komma till förrådet används lägenhetens portnyckel. Föreningsmedlem svarar själv för låset på sitt förråd. Observera att ingenting får förvaras utanför förråden i källargången vilket är ett brandförsäkringskrav. Om saker påträffas i källargången kommer det att fraktas till återvinningscentralen på ägarens bekostnad.

Föreningens renoveringar

Egna renoveringar:
Bostadsrättsinnehavaren får utföra mindre förändringar i lägenheten som exempelvis ommålning byte av vitvaror eller köksinredning o.dyl. Avsevärd förändring (ombyggnad) får endast göras efter anmälan till och efter godkännande från styrelsen och under förutsättning att inte medför men för föreningen eller annan medlem.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiförbrukning: 214 /per kvm (atemp) och år
Energideklarationsdatum: 2009-08-19

TV

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet

Bredband via Fiber.

Månadsavgift

Avgift: 3 047 SEK / mån
VA och vatten ingår i avgiften.

Driftskostnad

819 SEK varav:
Försäkring: 256 SEK
Elektricitet: 563 SEK
349 kr för baspaketet Com Hem.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 2.03652 %
Pantsättningsavgift: 460 SEK
Överlåtelseavgift: 1160 SEK
Betalas av: Köpare

Bilplats

Garageplats finns för 950 kr/mån. Separat kö.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy