Länk kopierad!

Visningar

tors 23 jan 18:00 - 18:30
Förhandsvisning - anmälan krävs!
sön 26 jan 13:00 - 13:30
Öppen visning - välkommen!

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 995 000 SEK
Adress
Österplan 15 A, Höganäs, Uppsala
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
75 kvm
Avgift
3 982 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Tjusig sekelskiftestvåa i anrika kvarter på Österplan

Unik möjlighet att förvärva en makalös sekelskiftestvåa i anrika kvarter på Österplan 15, anno 1885, en av Uppsalas absolut förnämsta adresser. Den urtjusiga byggnaden med nyligen restaurerad fasad är något av en stadsklenod i bostadssammanhang. Bostaden erbjuder flera godbitar såsom en fantastisk takhöjd om 3,3 meter, braskamin, trägolv, dubbla badrum och ett stilrent kök. På föreningens privata innergård finns ett trivsamt grönområde dit endast husets boende har tillträde, ypperligt för festtillfällen om man skulle önska extra utrymme. Detta är en sällsynt möjlighet då lägenheter i föreningen mycket sällan kommer ut på marknaden.
Sammanfattningsvis en mycket attraktiv lägenhet för den som önskar sig något utöver det vanliga.

På Österplan bor man i hjärtat av Uppsala med några minuters promenadavstånd till gågatan samt stationen vid stadens resecentrum.
I kvarteret finns i princip allt man kan önska sig av serviceutbud; restaurang i grannfastigheten och hundra meter upp gatan finns köpcentret Kvarnen med sitt stora utbud av restauranger, caféer, ICA, Systembolaget, kiosk, post-och pakethantering mm.
För den bilburne finns här gott om parkeringsmöjligheter med boendeparkering precis utanför dörren och på Österplans parkeringsplats.
Helt enkelt ett oslagbart läge på en formidabel adress!

Välkommen hem.

Beskrivning

HALL
Trivsam och välkomnande hall med gott om plats för klädsförvaring tack vare en stor dubbelgarderob. Ger tillträde till gästtoalett, vardagsrum och kök. Spotlights i taket, ljus fondtapet på väggar samt trägolv.

VARDAGSRUM
Generöst rum med fantastisk takhöjd och tre stora dubbla fönster. Här finns en läcker braskamin i full höjd samt gott om plats för matsalsbord, soffmöblemang och annat som måtte önskas. Charmig ljus tapet i klassiskt stuk fast med modern tillnärmelse samt ett härligt trägolv med kraftiga brädor.

KÖK
Ett rymligt rum med hörnkök och plats för matbord. Gott om ljusinsläpp från det stora fönstret som vänder mot innergården och ger morgonljus. Vit kökslucka med benskiva i granit och diskbänk med dubbel ho. Utrustad med en stort läcker fläkt ovanför spisen, ugn, diskmaskin, kyl/frys. Vitt kakel sträcker sig ovanför arbetsytor, vitmålade väggar och trägolv.

SOVRUM
Ljust rum med ett stort fönster, underbara krönlister samt ett stort parti med fyra garderober insänkt i väggen. Här har man lyxen av ett eget rymligt badrum med badkar. Vitmålade väggar och ljust trägolv.

BADRUM
Rymligt helkaklat badrum med spotlights i tak, badkar med dusch, handfat med kommod, spegelskåp, tvättmaskin och WC. Vit kakel på vägg samt persikofärgad klinker på golv.

TOALETT
En rymlig toalett med handfat med kommod, spegelskåp och WC. Här finns utrymme för att installera dusch för den som skulle önska det. Sandfärgat kakel på väggar och persikofärgad klinker på golv.

Övrigt

Till lägenheten hör tre förråd, varav ett finns i trapphuset på samma våning.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Stadgar brf Lindagård.pdf BRF ED - Österplan 15 A.pdf BRF Årsredovisning 2018

Länkar

Photo Play D-Photo Styling

Bostadsfakta

Kommun

Kvarngärdet 25:2, Uppsala kommun.

Församling

Uppsala domkyrkoförs.

Storlek

Boarea 75 kvm. Areauppgifter enligt bostadsföreningen.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

3

Våning / hiss

Våning 2 av 4.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1885
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Fönster: 3-glasfönster

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Lindagård
Organisationsnummer: 716401-3802
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 3
Antal lägenheter: 18
Antal lokaler: 0

BRF Lindagård är en äkta bostadsrättsförening med 3 bostadshus innehållande 18 lägenheter i Uppsala. Föreningen bildades år 1985 .

Parkering: 3 garageplatser. Går att hyra. Till garageplatsen är det separat kö. I dagsläget lång kö. (kontrollerat 2020-01-21)
I området tillämpas boendeparkering.

TV och bredband: Kabel-tv och bredband leverantör: Comhem.
Grundutbud kabel-tv ingår i månadsavgiften.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns tvättstuga i ett av gårdshusen.

Föreningens ekonomi

Ingen avgiftsförändring är planerad i dagsläget (2020-01-21).

Föreningens renoveringar

2019: Trädgården har gjorts i ordning.
2017-2018: Hel fasadrenovering.
2015-2016: Nytt låssystem.
2012: Radonmätning gjord med godkänt resultat.
2010: Renovering av trapphus.
1998-1999: Renovering av husgrund A.
1999: Stamrenoverad.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: D
Energiförbrukning: 130 /per kvm (atemp) och år
Energideklarationsdatum: 2009-04-15

TV

Kabel-tv leverantör: Comhem (grundutbud) ingår i avgiften.

Internet

Bredband genom Comhem.

Månadsavgift

Avgift: 3 982 SEK / mån
I månadsavgiften ingår: Kabel-tv (grundutbud) från Comhem, värme samt varm- och kallvatten.
Separat el-mätning debiteras bostadrättshavaren.

Gårdsplats/innergård

Mycket fin och lugn innergård med trädgårdsmöbler.

Driftskostnad

430 SEK varav:
Försäkring: 130 SEK
Elektricitet: 300 SEK
Uppgifter enligt schablon.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 3.85800 %
Pantsättningsavgift: 473 SEK
Överlåtelseavgift: 1183 SEK
Betalas av: Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy