Visningar

sön 2 jun 14:30 - 15:15
Öppen visning - välkommen!
mån 3 jun 17:30 - 18:00
Öppen visning - välkommen!

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 800 000 SEK / Accepterat pris
Adress
Sankt Göransgatan 64, 4tr, Stockholm, Stockholm
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
26 kvm
Avgift
1 391 SEK / mån
Rum
1 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Högt belägen på central adress med balkong i söderläge!

Välkommen till denna välplanerade lägenhet med balkong i söderläge högt upp i huset. Perfekta första boendet eller övernattningslägenhet. Belägen på central adress mellan Kronobergsparken och Fridhemsplan. Väldisponerade ytor med genomgående vita väggar och ekparkett. Rum med kök öppet mot sällskapsytor. Kök i stilrena material, ordentlig arbetsbänk och god förvaring. Yteffektiv barbänkslösning som matplats och sängplats längs vägg. Härifrån tar man sig ut till den härliga balkongen i högt söderläge med många soltimmar. Stambytt badrum och hall med goda förvaringsmöjligheter.

Välskött förening som vann utmärkelsen Årets byggnadsvårdare 2017. Stambytt fastighet med låg belåning, vilket avspeglas i den låga avgiften.

Fastigheten ligger mycket centralt och nära till grönskande Kronobergsparken. Fridhemsplan runt hörnet med all tänkbar service. Här finns ett stort utbud av mataffärer, banker, systembolag, apotek och mängder av butiker. Västermalmsgallerian och Åhléns erbjuder utmärkta shoppingmöjligheter. Går man Sankt Eriksgatan ned över bron så finns Birkastan och Rörstrandsgatans alla caféer och restauranger.

Strax ovanför fastigheten ligger lummiga Kronobergsparken med vackra strövområden. Längre ned finns Karlbergskanalen med populära promenad-/joggingstråk, som sedan fortsätter runt hela Kungsholmen via Stadshuset och Norr Mälarstrand. I området finns flertalet restauranger, caféer och barer.

För den träningsvillige finns flera gym precis utanför, Fitness 24 Seven ligger mitt emot fastigheten samt SATS och Friskis och Svettis på Sankt Eriksgatan.

Beskrivning

Lägenheten har genomgående vita väggar och ekparkett och disponeras enligt följande:

Hall: Avhängningsmöjligheter och god förvaring i två garderober samt plats för ytterligare en byrå.

Badrum: Stambytt badrum med vitt kakel. Utrustat med dusch, WC, handfat, spegelskåp och handduksvärmare.

Rum: Väldisponerat rum med både kök, sällskapsyta och sovplats i samma. Kök i vita luckor och ordentlig arbetsbänk och förvaring. Utrustat med spis, ugn, fläkt och diskmaskin. Yteffektiv barbänkslösning som matplats. Sällskapsyta för stor soffa och sängplats. Förvaring i två garderober och skåp.

Härifrån nås den härliga balkongen i söderläge med plats för utegrupp.

Till lägenheten hör ett stort vindsförråd.

Dokument (pdf)

Planritningar Stadgar.pdf Energideklaration.pdf Årets Byggnadsvårdare.pdf Årsredovisning 2017.pdf Nominerad 2018.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Grinden 2, Stockholm kommun, Skattesats 30.58%.

Församling

Västermalm.

Storlek

Boarea 26 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

1 rum, varav 0 sovrum.

Lägenhetsnummer

11

Våning / hiss

Våning 4 av 5.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1942
Ventilation: Mekanisk till- och frånluft

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Kronobergsgården
Organisationsnummer: 702001-2063
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 11
Antal lägenheter: 66
Antal lokaler: 1
FÖRENING
Föreningen består av 66 lägenheter varav en hyresrätt och en lokal. Stabil ekonomi vilket syns på föreningens låga avgifter och fastighetens goda skick.

RENOVERINGAR
1993 V/A-stammarna
2009 Byte av cirkulationspump
2009 Renovering portar mot gatan
2010 Ny fjärrvärmeanläggning
2010 Postboxar i entrén
2017 Fiber
2018 Säkerhetsdörrar.
2018 En tidigare lokal är ombyggd till 2 lägenheter om 27 och 34 kvm. Upplåtelse/försäljning av dessa kommer inbringa flera miljoner till föreningen.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
På bottenplan finns en gästlägenhet och ett gemensamt vardagsrum för föreningens medlemmar att nyttja.

Föreningen har två gemensamma tvättstugor på vinden med 4 tvättmaskiner, torktumlare, centrifug och torkskåp.

BREDBAND
Fiber indraget i fastigheten 2017. Medlemmarna väljer själva leverantör med hastighet upp till 1000 Mbit/s.

PARKERING
Föreningen tillhandahar 19 parkeringsplatser på gården. I området råder boendeparkering på gatan som kan ansökas om via Stockholms stad för den som är mantalsskriven på Kungsholmen.

På föreningens bakgård finns det plats för cyklar och kärl för hushållssopor och tidningar.

Det här är en bostadsrättsförening som satsar på information. Styrelsens årsredovisning vann Svenska Publishingpriset. Se även föreningens mycket informativa hemsida: www.kronobergsgarden.se

Energideklaration

Status: Utförd
Energiförbrukning: 143 /per kvm (atemp) och år
Energideklarationsdatum: 2009-11-30

Månadsavgift

Avgift: 1 391 SEK / mån
Värme och vatten.

Ekonomi

Andel i föreningen: 1.22000 %
Andel av årsavgiften: 1.21700 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Uteplats

Balkong i söderläge.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy