Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
3 395 000 SEK / Utgångspris
Adress
Svalgränd 8B, Centrala Sundbyberg, Sundbyberg
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
68 kvm
Avgift
3 587 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Varmt välkommen till en vacker 2rok med balkong, bostaden går enkelt att göras om till en 3rok!

Går att göras om till en 3rok- Varmt välkommen till en rymlig 2:a med optimal planlösning och stor soldränkt balkong i söderläge! Lägenheten är belägen på en av Sundbybergs i särklass bästa adresser. Bostaden är ljus med stora fönsterpartier i två väderstreck som ger lägenheten ett fantastiskt ljusinsläpp. Vardagsrummet är luftigt med gott om plats för vänner och familj att umgås, från vardagsrummet nås bostadens höjdpunkt, balkongen. Sovrummet är rymligt och trivsamt med plats för dubbelsäng. Vidare erbjuder bostaden ett helkaklat och fräscht badrum. Bostadens kök är stilrent inrett med gott om förvaring i både under-och överskåp. Det finns möjlighet att avgränsa köket och matplatsen för att göra om bostaden till en 3 rok, lägenheten är ursprungligen en 3 rok.
Brf Stataren 11 är en solid och anrik förening belägen på adresserna Svalgränd 4, 8A, 8B, 8C. Det finns även hiss i huset.

Bostaden är belägen i en populär fastighet på en lugn gata med en härlig stadspuls med några 100m avstånd och åt andra hållet finner ni Sundbybergs lugn med Lötsjön, Råstajön, Marabouparken och Ursviks populära stråk- och motionsspår. Vill ni njuta av i särklass bästa utsikten i Sundbyberg får ni inte missa Tornparken. Mycket goda kommunikationsmöjligheter med buss, tunnelbana, tvärbana och pendeltåg ligger på några meters avstånd. Pendeltåget tar dig in till Stockholms Central på ca 8 minuter. Vill ni bo i en bostad som har det bästa av två världar? Då har ni kommit rätt.

Vid intresse kontakta ansvarig mäklare Jessica Eklöf 0708-175 800!

Beskrivning

HALL
Stor och rymlig hall med goda förvaringsmöjligheter om så önskas, det finns gott om utrymme för att sätta upp ett flertal garderober.

SOVRUM
Rofylt master bedroom med trivsamt ljusinsläpp från stort fönsterparti mot föreningens lugna innergård. Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. Väggarna är målade i grön kulör och golvet pryds av parkett.

VARDAGSRUM
Ljust och väldisponerat vardagsrum, med god plats för soffgrupp med tillhörande tv möbel. I vardagsrummets andra del finns även utrymme för arbetsplats eller matsalplats. Från vardagsrummet nås den underbara balkongen i solsäkert läge.

BALKONG
Rymlig balkong som enkelt rymmer möblemang samt plantering.

KÖK
Välplanerat och stilrent kök med ljusgrått kakel som matchas snyggt mot de vita snickerierna mycket goda förvaringsmöjligheter i både under och överskåp. Den maskinella utrusningen består av spishäll, fläkt, ugn, kyl/frys samt diskmaskin. Köket erbjuder mycket god plats för en matsalsplats. Köket kan delas av och göras om till ett sovrum.

BADRUM
Helkaklat badrum utrustat med badkar, handfat med kommod samt WC.

Dokument (pdf)

Planritningar Energideklaration.pdf Stadgar Årsredovisning 2017.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Stataren 11:1, Sundbyberg kommun, Skattesats 31.94%.

Församling

Sundbyberg.

Storlek

Boarea 68 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

99-2302-1-27-5

Våning / hiss

Våning 4 av 5.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1962
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Fönster: 3-glasfönster
Övrigt: Till bostaden finns det ett källarförråd.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme (sommartid) / bergvärme (vintertid)

Föreningen

Föreningens namn: Brf Stataren 11
Organisationsnummer: 769609-3587
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 99-2302-1-27-5
Antal lägenheter: 86
Antal lokaler: 13

Föreningen bildades år 2004 och samma år förvärvades fastigheten. Brf Stataren 11 består av 77 bostadsrättslägenheter, 9 hyresrätter, 13 lokaler (hyresrätter) och 2 lokaler som upplåts med bostadsrätt.

Föreningens adresser är Svalgränd 4, 8A, 8B, 8C.

Föreningen kräver inte enskilt medlemsskap i HSB.

Föreningens ekonomi

Inga planerade avgiftsförändringar för närvarande (enligt styrelsen 28/1-2019).

Föreningen har nyligen sålt två hyresrätter och kommer därmed amortera på lånen.

Energideklaration

Energiförbrukning: 149 /per kvm (atemp) och år

TV

Kabel-tv via Comhem.

Internet

Fiber via Telia samt bredband via Comhem.

Månadsavgift

Avgift: 3 587 SEK / mån
Värme, vatten & kabel-TV (basutbud).

Ekonomi

Andel i föreningen: 1.54298 %
Andel av årsavgiften: 1.48815 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Renoveringar

GJORDA RENOVERINGAR:
2018 Garaget målades
2014 Vinden på Svalgränd 4 isolerades
2012 och 2009 Stamspolning
2009 Renovering av tvättstuga på Svalgränd 8
2008 Renovering av fasad, fönster, balkong och tak
2008/2009 Löpande underhåll av fastigheten och av föreningens hyresrätter har även skett.

Bilplats

Föreningen har 15 st garageplatser som går att hyra för en kostnad om ca 649 kr/mån och 24 st parkeringsplatser, kostnad ca 249 kr/mån. Till dessa är det för närvarande kö. I området gäller även Sundbybergs boendeparkering. Kostnaden är 300 kr/mån.

Övriga utrymmen

Det finns cykel- och barnvagnsförråd samt tvättstuga. Några av föreningens 13 lokaler används idag som förråd som medlemmar kan hyra om det är i behov av det.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy