Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
7 500 000 SEK / Accepterat pris
Adress
Hässlingby Gård 2, Österhaninge, Österhaninge
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
268 kvm
Avgift
5 500 SEK / mån
Rum
8 rum

Exklusivt boende med anor från 1600-talet

Chans att förvärva en unik bostadsrätt i en historisk byggnad med anor från 1600-talet. Här erbjuds Ni ett boende om 268 kvm i 3 våningar med hela 8 rum och kök. Trivsamt beläget i en fantastisk miljö med ängar och hagar ca 25 minuter från centrala Stockholm ligger Hässlingby Gård.

Här blir Ni delaktiga i en exklusiv förening med mycket låg belåning som tillsammans tar hand om fastigheten och bidrar till en bit av historien som sträcker sig nästan fyra århundraden bakåt i tiden. Med en varsam hand har byggnaden renoverats och restaurerats sedan 1700-talet för att behålla sin karaktär med gediget trägolv i alla rum, kakelugnar och takrosetter. Lägenheten erbjuder ett modernt, diskret kök, 1 duschrum med wc, 1 badrum med dusch och wc och 1 wc, 4 sovrum med möjlighet till 3 st till, vardagsrum och matsal intill köket samt en trevlig altan i trädgården med sol eftermiddag och kväll! Utöver detta finns redskapsbod, gemensam damm samt en gemensam bastu!

Här bor Ni nära Stockholms södra skärgård med flertalet passbåtar och skärgårdsfärjor från bl a. Årsta Havsbad och Dalarö. Området erbjuder även ett flertal slott -och herrgårdsmiljöer för rekreation samt golfbanor och hästgårdar.

Beskrivning

Fantastisk lägenhet med 3 inredda våningsplan och ett sovloft på vån 4, källare, friggebod, gemensam bastu och en damm som även används som skridskobana under vinterhalvåret. Här bor du nära golfbanor, tävlingsstall, ridhus, närhet till Årsta havsbad, Dalarö och ca 25 minuters bilfärd in till centrala Stockholm.

Totalt finns 8 rum var av 4 sovrum, 2 dusch/badrum, WC, kök, matsal, vardagsrum, 2 allrum och en tvättstuga.

ENTRÉPLAN
HALL
I hallen möts vi av ett vackert svart/grå och vitt marmorgolv, tapetserade väggar i ljust blått och vitmålad sockelpanel. Här finns gott om plats för avhängning.

GÄST-WC
Här ligger vit klinker och på väggarna sitter vitt kakel. Toaletten är utrustad med WC, handfat och spegel och avlastningsyta.

KÖK+MATSAL
Från hallen når vi både vardagsrum och kök. På samma sätt som att hallen knyter ihop vardagsrum och kök så knyter en stor matsal ihop entréplanets utrymmen. Det är sociala och öppna ytor med underbart ljust trägolv och vitmålade väggar i både vardagsrum och matsal.
Både vardagsrummet och matsalen har varsin eldstad (eldstaden i matsalen fungerar inte i dagsläget). Här finns gott om plats för stora middagar i goda vänners sällskap. Från matsalen når man en altan med sol från tidig eftermiddag till sen kväll. I vardagsrummet finns även golvvärme.

I direkt anslutning till matsalen ligger köket.
Köket renoverades ca 2010 av tidigare ägare och är välplanerat och praktiskt i lantlig stil med goda arbetsytor. Med en gedigen och öppen arbetsyta på en köksö vänd mot matsalen skapas känslan av det sociala, moderna hemmet utan att inskränka på de tidstypiska detaljerna som tillkommit genom århundradena. Köket är utrustat med diskmaskin, spis och ugn med två värmezoner samt fullstor kyl och frys. Vitmålade väggar och schackrutigt linoleumgolv.

TVÄTTSTUGA/GROVENTRÉ
Intill köket ligger en stor tvättstuga med praktiskt skafferi. Tvättstugan har gott om arbets- och förvaringsyta och är utrustat med tvättmaskin och förberett för torktumlare. Bakom tvättstugan finns en groventré med gott om plats för avhängning och förvaring. Vitmålade väggar och schackrutigt linoleumgolv.

VÅNING 1
På våning 2 finns duschrum, 2 sovrum, 1 klädkammare och 1 allrum (allrummet är idag kontor och kan användas som sovrum om behov finns). Alla rum har samma vackra trägolv.

SOVRUM 1
Ombonat sovrum med en vacker, kaklad eldstad (fullt fungerande) praktisk klädkammare. Vitmålade väggar med fondvägg i guldfärg.

DUSCHRUM
Duschrummet renoverades 2008 och inreddes med schackrutigt golv i marmor och granit, delvis kaklade väggar, spegel, WC samt duschhörn och golvvärme.

ALLRUM 1
Stort och ljust rum som idag används som kontor. Ljust målade väggar med vacker boasering. Fönster i två väderstreck med underbar utsikt mot ängar och natur.

SOVRUM 2
Intill allrummet ligger ett stort sovrum som idag används som barnrum. Rummet är bedårande inrett med fina snickerier och platsbyggd våningssäng. Sovrummet är målat i en lekfull grön kulör och har även den en skön natur utanför fönster i två väderstreck.

VÅNING 2

En trappa upp når vi ett stort och öppet allrum, två sovrum, ett badrum med dusch och badkar. Det finns även ett sovloft som man når via ett av sovrummen.

ALLRUM 2:
Ljust och inbjudande allrum som kan delas upp till ytterligare ett sovrum om behov finns. Vitmålade väggar, vitlaserade trägolv med breda tiljor som breder ut sig över hela våningsplanet och en underbar platsbyggd bokhylla.

SOVRUM 3:
Ljust sovrum med snedtak och bra garderobsförvaring. Väggarna är vitmålade med grå fondvägg.

BADRUM:
Modernt bad/duschutrymme från 2008 med mörkgrått klinker på golvet och halvkaklade väggar i vitt och mörkt grå. Här finns både dusch och badkar. Vacker änglatrapp ger utrymme för avställning och dekoration. Handfat, spegelskåp och hyllförvaring samt golvvärme.

SOVRUM 4:
Vitmålat sovrum med stege till sovloft. Klädförvaring i kattvindsklädkammare.

Sammanfattningsvis är denna lägenhet en stor bit historia med tidstypiska detaljer från 1600-, 1700-, 1800-, 1900-, och 2000-talet. Rustika golv och tak kombineras med vackra eldstäder och dekorativa lister.

Dokument (pdf)

Planritningar Årsredovisning 2017.docx Situationsplan.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Haninge kommun, Skattesats 32.85%.

Församling

Österhaninge.

Storlek

Boarea 268 kvm. Observera att den exakta storleken inte är uppmätt.

Rum

8 rum, varav 6-7 sovrum.

Lägenhetsnummer

A2

Våning / hiss

Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1653 påbyggnad efter
Ventilation: Självdrag

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Bergvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Hesslinge
Organisationsnummer: 716419-3778
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: A2
Antal lägenheter: 4
Antal lokaler: 0

Föreningen består av 4 bostadsrättslägenheter bestående av en stor mantalsbyggnad med två flyglar från 1600-talet. I den stora mantalsbyggnaden finns två lägenheter, byggnaden är uppdelad vertikalt.

NYTTJANDERÄTT OCH SKÖTSEL AV BRF HESSLINGES TOMTMARK:
Fastigheten Hässlingby 10:29 ägs och förvaltas av Brf Hesslinge. För att tydliggöra ansvarsförhållandet när det gäller nyttjanderätt och skötsel av den tomtmark som ingår i fastigheten har medlemmarna i Brf Hesslinge kommit överens om en uppdelning av tomten per lägenhet enligt bifogad fastighetskarta. Utöver de tomtdelar som förvaltas direkt av respektive lägenhetsinnehavare finns ett definierat område som förvaltas gemensamt av Brf Hesslinges medlemmar. Detta område (allmänningen) består av större delen av gårdsplanen samt tillfartsvägen till fastigheten, se fastighetskarta.

NYTTJANDERÄTT OCH SKÖTSEL AV RESPEKTIVE LÄGENHETS TOMTMARK:
Som medlem i Brf Hesslinge äger man full nyttjanderätt till tomt tillhörande dennes lägenhet enligt tomtkarta. Denna tomt är för medlemmen att betrakta på samma sätt som en villatomt. På samma sätt ska samtliga medlemmar resptera sina nyttjanderätter samt dispositionen av respektive tomt. Den enskilde medlemmen ansvarar för att lägenhetens tomt hålls städad och välskött. Större förändringar av tomtens utseende, skick, funktion eller dylikt som kan misstänkas orsaka missnöje hos andra medlemmar i Brf Hesslinge, skall innan utförandet godkännas av Brf Hesslinges styrelse, alternativt av föreningens årsmöte.

NYTTJANDERÄTT OCH SKÖTSEL AV GEMENSAM TOMTMARK:
Varje medlem i Brf Hesslinge är skyldig att delta i skötseln av allmänningen. Föreningens styrelse eller årsmöte beslutar om vilka underhållsarbeten som skall genomföras. Dessa underhållningsarbeten bekostas i sin helhet av föreningen, dvs indirekt av medlemmarna enligt andelstal. Det är av gemensamt intresse att gårdsplanen och tillfartsvägen efterhålls på ett sätt som gör dem brukbara och förhöjer värdet på fastigheten i sin helhet.

SKÖTSEL AV FASTIGHETEN:
Varje medlem har ansvar för att sköta inre och yttre underhåll av sin lägenhet. Detta underhåll bekostas i sin helhet av den enskilde medlemmen. Brf Hesslinge bekostar enbart sådant underhåll som kan anses gemensamt för alla medlemmar i föreningen. Exempel på sådant gemensamt underhåll är underhåll av värmeanläggning, vattenförsörjning in till fastigheten, underhåll av tillfartsväg och gårdsplan samt underhåll av upphängningsplats för brevlådor. Speciellt kan nämnas att när det gäller vatten, avlopp och el har den enskilde medlemmen ett totalansvar (både ekonomiskt och funktionellt) för att detta underhålls, repareras och i övrigt hålls i gott skick inom den egna lägenheten. I de fall skada på enskild lägenhet uppstår kan enskild medlem utnyttja föreningens fastighetsförsäkring för att få ersättning för skadan under förutsättning att föreningen hålls ekonomiskt skadelös. Den enskilde medlemmen står i dessa fall enskilt för kostnader som kan drabba föreningen i form av självrisker, besiktningar eller dyl.

MEDLEMS SKYLDIGHET ATT DELTAGA I ARBETET ATT DRIVA VERKSAMHET INOM BRF HESSLINGE:
För att Brf Hesslinge skall kunna bedriva sin verksamhet och tillhandahålla ett bra boende till sina medlemmar krävs att medlemmarna solidariskt delar på den arbetsbörda som krävs för att sköta föreningen. Fördelning av arbetsuppgifter för föreningens skötsel sker på ordinarie årsmöte och omfattar tiden fram till dess att nästa årsmöte hålls. Varje medlem är skyldig att aktivt arbeta för att föreningen skall utvcklas på ett ekonomiskt gynnsamt sätt och för att marknadsvärdet skall hållas högt. Detta bidrar indirekt till en hög värdering på varje enskild lägenhet vilket således är i linje med varje medlems intresse.

Andel i GA:1 Gemensamhetsanläggningen består av vatten, pumphus, hydroforer, ledningar med elförsörjning, trekammarbrunn och infiltrationsanläggning

SERVITUT:
Förmån vattenledning
Förmån Officialservitut väg
Förmån Officialservitut avlopp
Last Officialservitut utrymme
Se årsredovisning och stadgar!

Föreningens ekonomi

Föreningen är skuldfri och har ca 280 000 kr i kassan.
Ekonomisk förvaltning sköts av styrelsen i Brf Hesslinge.
Inga planerade avgiftshöjningar. (2017-07-05)

Föreningens renoveringar

Fiber och värmepumpsanläggning installerades under 2018. Förbättringarna bekostas delvis via föreningens kassa och delvis via ett nytt lån (max 200.000 enl. Protokoll).

Större renoveringar som ligger i tiden men inte är planerade är:
- Mindre takrenovering ca 2019-20
- Husmålning 2020-25
Avloppsstammar och elstammar är delvis renoverade.

Energideklaration

Energiförbrukning: 84 /per kvm (atemp) och år

TV

Fiber

Internet

Fiber

Månadsavgift

Avgift: 5 500 SEK / mån
ca 4100 kr av avgiften består idag av uppvärmningskostnader.
Fastighetsförsäkring, fastighetsavgift och slamtömning ingår också i månadsavgiften. Överskottet som blir varje månad fonderas av föreningen för att täcka framtida kostnader för gemensamma anläggningar.

Driftskostnad

Varje lägenhetsinnehavare betalar själv:
- Sophämtning
- Hemförsäkring (med bostadsrättstillägg om man så önskar)
- Telefon
- Fiber

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 38.14000 %
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Renoveringar

2007: Byte värmeväxlare till varmvatten
2007: Skorsten nyinstallation
2008: Bygge av bastu
2008: Muddring damm och installation av vattenreningssystem
2009: Målning yttertak
2010: Målning hus och fönster
2010: Byte av ventilationsfläkt
2011: Ny trekammarbrunn och ny infiltrationsanläggning
2011: Målning av väggar innertak i samtliga rum
2012: Anläggning av ny trädgård
2014: Sotning och brandskyddskontroll
2014: Målning yttertak
2015: Ny diskmaskin installerad
2015: Beskäring av träd
2015: Ny el till trädgårdsbod samt bastu
2015: Byta av dörr till källare
2016: Bygge av lekstuga
2016: Bygge av platsbyggd våningssäng i barnrum
2017: Byte av altandörr
2018: Ny bergvärmeanläggning
2018: Fiber indraget

Uteplats

Altan, läge nordväst.

Mark i anslutning till bostadsrätten: Trädgård.
Ingår i överlåtelsen av bostadsrätten

Trädgård
Bilplats

Fri parkering på gårdsplanen.

Övriga utrymmen

Det finns gemensam bastu, källarförråd, vindsförråd, friggebod.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy