Länk kopierad!
Redo

Visningar

sön 1 sep 11:45 - 12:15
Öppen visning - välkommen!
mån 2 sep 17:30 - 18:00
Öppen visning - välkommen!
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Sjösavägen 71, Bandhagen, Bandhagen
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
70 kvm
Avgift
4 471 SEK / mån
Rum
3 rum

Ljus och modern bostad med balkong i sydvästläge

Välkommen till en mycket tilltalande bostad på Sjösavägen 71 med ostört läge nära tunnelbana, skolor och fina grönområden. Här möts du av fräscha ytskikt, välplanerade ytor och goda sociala möjligheter. 2 rymliga sovrum, ett stort vardagsrum med plats för soffgrupp och matgrupp, ett fint kök i ljus kulör. Badrummet är helkaklat och har golvvärme. Balkongen ligger i sydväst och här kan du sitta och ha uppsikt över dina barn som leker på innergården. På 5 korta minuter tar du dig till Högdalens centrum, var du kan ta tunnelbanans gröna linje till T-centralen eller flera busslinjer - bl.a. mot Liljeholmen. Även Bandhagens t-bana finns på promenadavstånd. Runt knuten finns Bäckahagens skola (F-9).

Välkommen att intresseanmäla dig så kontaktar mäklaren dig med mer information!

Beskrivning

Hall
Öppen och rymlig hall med plats för anvhängning av kläder och skor samt garderob. Klinkergolv och vitmålade väggar.

Badrum
Ljust och fräscht helkaklat badrum med bubbelbad, golvvärme, handdukstork, WC och handfat med kommod.

Köket
Praktiskt kök med gasspis, halv kyl och frys (gram), spisfläkt (cylinda), diskmaskin (husqvarna octav), diskbänk, ljust målade skåpluckor och laminatgolv (2011) med matplats för ca 2-4 personer. Vitmålade väggar.

Sovrum 1
Lättmöblerat sovrum med plats för dubbelsäng, garderob och byrålåda/skrivbord. Vitmålade väggar och golv i ekparkett.

Sovrum 2
Perfekt sovrum för ert barn. Plats för säng, byrå eller annan sovrumsmöbel. Ekparkettgolv och vitmålade väggar.

Vardagsrum
Mycket rymligt vardagsrum med bra ljusinläpp och utgång till balkong. Plats för soffgrupp, TV, TV-bänk och matplats för ca 4 personer. Vitmålade väggar samt fint parkettgolv.

Balkong
Härlig balkong med trevligt sydvästläge och utsikt över innergården. Plats för utemöbler för ca 2 personer. Klinkertrall.

Övrigt

KOMMUNIKATION & SERVICE
Gröna närområde med närhet till dagis, skolor och sim- och idrottshallar. Högdalen erbjuder även ett utbud av bl. a caféer, mataffärer, frisörer, Systembolag och restauranger och bank. Närhet till stora strövområden och sjön Magelungen.

För fritidssysselsättningar finns i närområdet bl.a. bollplan, idrottshall med gym, simbassäng samt Highvalley skateworld, en av Europas största skateparker. I närheten ligger Bandängen med stora grönytor där det även finns djurhagar och plaskdamm.

Ca 5 minuters promenad till Högdalens T-bana, där tunnelbanan tar ca 15 minuter till T-centralen. Vid Högdalens T-bana finns även en knutpunkt för bussar, till bl.a. Liljeholmen, Farsta och Älvsjös pendeltågsstation.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT:
Bostadsrätten köpes i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen och som köpare har man därför en undersökningsplikt.

VÄRDERING AV ER NUVARANDE BOSTAD:
Vi erbjuder alltid en kostnadsfri värdering av er nuvarande bostad. Detta för att ni lättare ska kunna beräkna en ungefärlig kontantinsats vid ert kommande bostadsköp. Dessutom tittar vi på en preliminär tidplan samt strategi för marknadsföringen i den mån ni önskar.Ett bra förberedelsearbete tillsammans med vår långa erfarenhet från den lokala marknaden ökar tryggheten för er, när det blir dags att sälja er nuvarande bostad.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Energideklaration BRF Stadgar BRF Årsredovisning 2017

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun, Skattesats 30.63%.

Församling

Vantör.

Storlek

Boarea 70 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

3 rum, varav 2 sovrum.

Lägenhetsnummer

1013

Våning / hiss

Våning 2 av 3.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1954
Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Föreningen

Föreningens namn: Brf Tegelstapeln 2
Organisationsnummer: 769607-1591
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 1013
Antal lägenheter: 24
Antal lokaler: 0

Fastighetens byggår är 1953-54 och bostadsrättsföreningen bildades 2001, Föreningen har totalt 24 lägenheter varav 21 med bostadsrätt. I huset finns också nio garage, av vilka åtta hyrs ut. Ett av garagen fungerar som redskapsbod för huset. På föreningens innergård finns gemensam grill och trädgårdskompost.

I Högdalen centrum finns all nödvändig service som mataffärer, bank och apotek. Här finns även klädbutiker, resturanger, systembolag, fiskbutik, bokhandel och konditorier. Centrum är charmigt med ett torg med frukthandel och Vantörs kyrka. I närheten ligger Bandängen med stora grönytor där det även finns djurhagar och plaskdamm.

Parkering: Föreningen har 9 garageplatser till förfogande, varav ett fungerar som redskaps-förråd åt föreningen. Kö i dagsläget.
Fri parkering i området med vissa datumbestämmelser.

TV och bredband: TV-Basutbud via Com hem.

Gemensamma utrymmen: Det finns källarförråd och tvättstuga med torkrum.

Föreningens ekonomi

Bostadsrättsföreningen har ca 7500 kr/lån per kvm bostadsyta baserat på årsredovisningen från 2017.

Föreningens renoveringar

Omputsning av fasad 2004-2005
Nya balkonger 2004-2005
Omläggning av tak 2004-2005
Rörstambyte 2004-2005
Elstambyte (i större delen av huset) 2004-2005
Tilläggsisolering av vind 2007
Nya entrédörrar 2009
Kemisk rengöring av värmesystemet och installation av filter 2011
Byte av stamventiler och radiatorventiler i värmesystemet 2011-2012
Ommålning i trapphus. byte av armatur och elledningar i trapphus 2013
Fönsterrenovering 2014
Ventilationsrenovering, rensning samt OVK 2015
Stamspolning 2015
Fiber indraget 2016
Dräneringsarbete runt fastigheten 2017

Alla större renoveringar gjorda, kommande renovering i form utav byte av undercentral kommer att ske närmaste åren. Ska inte påverka avgiften.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiförbrukning: 208 /per kvm (atemp) och år
Energideklarationsdatum: 2008-10-23

TV

TV- och internetanslutning via Comhem. Fiber finns draget till huset.

Internet

TV- och internetanslutning via Comhem. Fiber finns draget till huset.

Månadsavgift

Avgift: 4 471 SEK / mån
Inkl. VA, vatten, Kabel-TV (basutbud).

Driftskostnad

570 SEK varav:
Försäkring: 50 SEK
Elektricitet: 200 SEK
Övrigt: 320 SEK
Övrigt posten motsvarar årlig totalkostnad för gas.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 5.20000 %
Andel av årsavgiften: 4.98000 %
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy